Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMicrosoft lancerer konkurrent til Chromecast - FlatpanelsDK

Microsoft lancerer konkurrent til Chromecast

24 Sep 2014 | Rasmus Larsen |

Det er i hvert fald sådan den præsenteres, men i virkeligheden er Microsoft’s ”Wireless Display Adapter” nærmere en skæmspejlings-enhed. Den bygger på Miracast og skal koste $60 dollars.

Microsoft har også en tv-dongle

Rygterne var gået forud for lanceringen og her er den så med det generiske navn ”Wireless Display Adapter”. Idéen er, at du kan sende fotos, video og apps fra din smartphone, PC eller tablet op på den store PC-skærm.

Microsoft Miracast


Microsoft bruger Miracast-teknologien til at muliggøre det, hvilket giver support med udvalgte Windows og Android-enheder. Miracast fungerer på den måde, at f.eks. telefonen sender alt hvad der sker på skærmen trådløst tv’et. Det er anderledes end både Chromecast og Apple Airplay, som blot sender en kommando, hvor streamet til f.eks. Netflix overtages af Chromecast eller Apple TV.

Ulempen ved Miracast er, at video nemt kan hakke hvis der er forstyrrende signaler i nærheden og at det trækker meget strøm fra mobilen. Fordelen er, at man den lille tv-dongle kan bruges hvor som helst – ude og hjemme - da den laver sit eget WiFi Direct netværk.

Microsoft Miracast


Microsoft’s produkt tilsluttes på bagsiden af dit tv via HDMI-porten og skal have strøm fra en USB-port. Når den er sat til vil man se et lille ikon på sin telefon eller tablet, som sender billedet over på tv-skærmen.

Microsoft vil have $60 dollars for deres Wireless Display Adapter, hvilket synes en anelse højt, da der blot er tale om en generisk Miracast-modtager, som allerede findes i mange andre afskygninger.


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |