Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic trækker sig også fra OLED-TV - rygte - FlatpanelsDK

Panasonic trækker sig også fra OLED-TV - rygte

26 May 2014 | Rasmus Larsen |

Panasonic trækker sig ifølge kilder fra OLED-teknologi. Rygtet siger, at de ikke tror på, at deres OLED-TV kan gøres rentable på den korte bare pga. høje produktionsomkostninger. De er dermed tredje producent med kedelige nyheder på kort tid.

Opdatering: Nikkei bidrager med detaljer og siger, at Panasonic vil udskyde eventuel OLED-produktion til tidligst 2016.

Tredje producent på kort tid

Efter meldinger om at Samsung har sat OLED-TV på pause og rygter om, at Sony er ved at trække sig fra OLED-TV, forlyder det nu også, at Panasonic sætter planerne på hold.

Panasonic og Sony havde i sin tid et samarbejde om udvikling af OLED-teknologi, men samarbejdet endte i midten af 2013. Siden da har de to producenter kørt hvert deres løb og Panasonic har flere gange givet optimistiske meldinger mht. til at producere OLED-TV via en produktionsmetode, hvor skærmene ”printes”. De fremviste sågar 4K OLED-TV, som de første i verden.

Panasonics 4K OLED-TV


Men Panasonic tror ikke længere på, at produktionen kan gøres rentabel på den korte bane. OLED er berygtet for at være yderst vanskelig at producere og kun LG har knækket nødden indtil videre. Beslutningen er ikke officiel, men ifølge Kyodo News’ kilder har Panasonic allerede truffet beslutningen.

De vil sælge deres OLED-forskning til Japan Display, som er et joint venture imellem Sony, Toshiba, Hitachi og den japanske regering. Japan Display producerer dog primært små skærme til håndholdte enheder.

Panasonic vil i stedet fokusere på LCD-teknologi, herunder 4K LCD-skærme.

- Kilde: Kyodo News

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |