Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony dropper angiveligt OLED til fordel for 4K LCD - FlatpanelsDK

Sony dropper angiveligt OLED til fordel for 4K LCD

13 May 2014 | Rasmus Larsen |

Kort efter at Samsung efter sigende har sat deres planer om OLED-TV på hold, lader det til at Sony gør det samme. Nikkei rapporterer, at Sony vil sætte udviklingen af OLED-TV på pause for at fokusere på 4K LCD-tv. 

Opdatering: Sony benægter Nikkei's information og siger: "Sony has made no announcement in this regard. Sony continues developing and looking into reliable ways to mass produce OLED displays for consumers while continuing to build experience via providing OLED displays for professional, medical and broadcast use."

Sony dropper OLED-TV udvikling

Dette er faktisk anden gang, at Sony sætter deres OLED-udvikling på pause. Efter at have introduceret verdens første OLED-TV - den 11-tommer XEL-1 - stoppede Sony udviklingen. De genstartede senere projektet efter at Samsung og LG begyndte at fokusere på den fantastiske teknologi.

Og her står vi så igen. Nikkei rapporterer, at Sony lægger udviklingen af OLED-TV på is indtil videre. Alle ingeniører som arbejder med OLED vil blive flyttet til andre afdelinger. På den korte bane vil Sony i stedet fokusere på 4K LCD-tv og allerede i år udgøres en stor del af Sony’s tv-modeller af 4K-skærme.

Sony 4K OLED-TV
Sony fremviste dette 4K OLED-TV på CES


Sony og Panasonic gik sammen om udvikling af OLED i 2012, men det var en kortvarig flirt. Sony og Panasonic er nu angiveligt i forhandlinger med LG om at købe OLED-paneler fra deres fabrikker. Hvis dette rygte taler sandt, kan det betyde at Sony alligevel vil lancere OLED-TV - på trods af planerne om at stoppe egen udvikling.

Alligevel melder spøgsmålet sig; er dette en fejl? Sony mistede som bekendt tronen på tv-markedet i kampen med sydkoreanerne, da markedet rykkede til fladskærme og LCD-tv. Dengang besluttede de sig for at lade sydkoreanerne udvikle og producere og i stedet købe paneler udefra. Sony tager nu en lignende beslutning vedrørende OLED-TV.

- Kilde: Nikkei

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |