Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR lover bedre lyd på tv-udsendelser - FlatpanelsDK

DR lover bedre lyd på tv-udsendelser

28 Nov 2013 | Rasmus Larsen |

Et af de hyppigste klageemner til DRs postkasse omhandler dårlig lyd på tv-udsendelser. Det vil DR gerne gøre noget ved, så der er nu sat et toårigt projekt i gang under navnet ”Lydprojektet”. Målet er bedre tv-lyd.

DR lover bedre lyd på tv-udsendelser

”Det er svært at høre, hvad der bliver sagt”, ”Underlægningsmusikken er for bombastisk” og ”Der bliver talt for utydeligt” høres ofte, når der tales om tv-udsendelser fra DR.

- ”De seneste år har der været meget fokus på billedsiden, og måske knap så meget på lyden. Vi har prøvet at overvinde forhindringerne ved at arbejde med lyden på specifikke programmer med mange klager, og ved at tilbyde undertekster på flere og flere programmer. Nu går vi ind og ser på, om vi kan forbedre grundproduktet generelt. Vi vil gerne gøre tv-programmerne mere tilgængelige, og vi vil prøve at gøre det hele rigtigt første gang,” forklarer DRs tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk.

Lydprojektet – som det er navngivet – bliver et samarbejde imellem DR Medier og DR Medieproduktion. Fra sidstnævnte kommer teknikerne ind over projektet. Der skal blandt andet opstilles normer for god tv-lyd gennem hele produktionen; fra der optages til redigering til udsendelse på tv-skærmen.

DR peger på flere årsager til den til tider dårlige lyd.

- ”Der er jo ikke tale om onde viljer. Men vi er i en billedkultur, hvor lyden i nogen grad blevet et offer. Det skal vi have ændret på igen – ikke ved at ansætte 100 nye lydfolk, men ved at gøre det bedre, dér hvor vi står. Vi skal have genrejst vores lydkultur på tv, og vi skal erkende, at tv ikke kun er et billedmedium,” siger Lars Trudsø.

Der skal blandt andet skeles til kollegerne i England hos BBC og Sverige hos SVT.

- ”Begge tv-stationer har gennemført lydprojekter a la vores og fået bedre lyd ud af det. Så det, vi konkret gør, er at tage ved lære af de engelske og de svenske erfaringer og så selvfølgelig bruge vores egne erfa-ringer. Skal vi for eksempel indføre systematisk efterkritik på lyd? Hvordan kan et effektivt kursus i god lyd se ud? Det er noget af det, vi vil gå i gang med at vurdere i den kommende tid,” afslutter Lars Trudsø.

Lydprojektet er et toårigt projekt.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |