Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG Smart TV aflurer dine tv-vaner, USB-filnavne - FlatpanelsDK

LG Smart TV aflurer dine tv-vaner, USB-filnavne

20 Nov 2013 | Rasmus Larsen |

En udvikler, som kalder sig DoctorBeet har undersøgt sit LG Smart TV lidt nærmere. Det viser sig, at tv’et sender information til LG om tv- og online-vaner såvel som filnavne på de USB-nøgler, som du indsætter til afspilning. Der er en indstilling, som skal slå informationsdelingen fra, men den virker ikke.

LG Smart TV indsamler dine tv-vaner

Det er ikke en hemmelighed, at man som bruger på internettet får målrettede annoncer i forhold til hvad man søger efter. Det er sådan f.eks. Google tjener deres penge. Men man skal have mulighed for at melde sig ud, hvis man ikke ønsker at dele personlig information.

LG er kommet i stormvejr efter en engelsk udvikler har undersøgt sit eget LG Smart TV lidt nærmere. Hans nysgerrighed blev pirret af, at der kom reklamer frem på i Smart TV-forsiden, så han tjekkede, hvad der egentlig bliver sendt afsted til LGs servere. Det viser sig, at LG indsamler blandt andet information om dine tv-vaner, online-vaner og søgeord, men også filnavnene på de filer, som ligger på USB-nøgler og harddiske tilsluttet tv’et.

LG Smart TV overvåger dig
LG Smart TV holder øje med dine tv-vaner – selv hvis du beder det om at lade vær


Der er en indstillingsmulighed i en af menuerne, hvor man vælge, at man ikke vil sende personlig information, men problemet er blot, at selvom man slår det fra så fortsætter strømmen af data, påpeger udvikleren. I et tilfælde sendte tv’et således navne på børnene i familien fordi familien havde set en hjemmevideo, hvor navnene indgik i filnavnet. Udvikleren forklarer ydermere, at al information sendes ukrypteret og potentielt kan opfanges af nysgerrige sjæle, men han understreger dog også, at den LG-server, som der sendes til, ikke er aktiv lige nu.

LG reagerer på sagen

Udvikleren kontaktede LG for at få dem til at forholde sig til sagen. I deres svar fremgår det, at han som forbruger har accepteret LGs ”Terms and Conditions” på tv’et, hvorefter ansvaret bliver placeret hos forhandleren.

LG har sidenhen kommenteret offentlig på sagen og giver følgende udtalelse til FlatpanelsDK:

- ”Vores kunders privatliv er en topprioritet hos LG Electronics, og derfor tager vi dette meget alvorligt. Vi undersøger nu de rapporteringer, som er fremkommet gældende at seerinformation på LG’s Smart Tv-apparater skulle være blevet delt uden accept. LG tilbyder mange unikke Smart TV-modeller, som differentierer sig både i form af funktioner og egenskaber fra et marked til et andet. Derfor beder vi om tålmodighed og forståelse, mens vi undersøger sagen nærmere. Vi forventer at have mere information tilgængelig snarest,”

Du kan læse hele udviklerens beretning her. Det vides ikke om samme indsamling af data foregår på andre producenters Smart TV. Samsung har tidligere været i skudlinjen pga. dårlig sikkerhed, som gør det muligt for hackere at aflure dig igennem tv’ets indbyggede kamera.

- Kilde: DoctorBeet

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |