Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix & YouTube udgør 50% af internettrafik i USA - FlatpanelsDK

Netflix & YouTube udgør 50% af internettrafik i USA

12 Nov 2013 | Rasmus Larsen |

Internettet var i de tidlige dage næsten udelukkende tekst og nogle få billeder. I dag står videostreaming for størstedelen af trafikken på internettet. Netflix & YouTube sidder på over 50 % af trafikken på faste forbindelser i USA. Europa viser samme trend. 

Video udgør størstedelen af nettrafik

Mange tv-udbydere har sagt, at internettet er uegnet til levering af video, men med den fart internetkapaciteten udvides på, går der nok ikke mange år før internettet er synonym med levering af video og tv. Sandvine har frigivet tal for trafikken på internettet i september 2013.

Sandvine data


Tallene for USA viser, at Netflix udgør knap 1/3 af al download-aktivitet på internettet. YouTube er nummer to, og lægger man de to giganter sammen udgør de 50,31 % internettrafikken på faste internetforbindelse i USA i september. De fleste andre tjenester i top-10 er også videotjenester, hvilket peger på, at internettet i dag i stor stil er en videodistributionskanal. Kigger man på tallene for mobildata, har Netflix en andel på 5 % og YouTube på 17,69 %.

Sandvine data


Fordelingen i Europa er anderledes, men viser alligevel samme tendens. Her sidder YouTube på næsten 29 % af trafikken på faste forbindelser og Netflix på knap 3,5 %. Det skal dog bemærkes, at Netflix kun er tilgængelig i Storbritannien og Norden. De lancerede også i Holland midt i september. Sandvine siger, at Netflix efter 2 år i UK udgør over 20 % af trafikken. Det tog 4 år for Netflix at nå 20 % i USA.

Sandvine bemærker også, at BitTorrent-fildeling udgjorde 60 % af internettrafikken for 11 år siden, men i dag er andelen under 10 %.

Er du nysgerrig på Sandvines data, så læs mere her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |