Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix vinder 3 Emmys, blåstempler online-tv - FlatpanelsDK

Netflix vinder 3 Emmys, blåstempler online-tv

23 Sep 2013 | Rasmus Larsen |

Emmy-uddelingen sætter tonen i tv-industrien og derfor er det historisk, at Netflix netop har vundet tre Emmys for House of Cards med Kevin Spacey. Trofæerne blåstempler ikke mindst online-tv-modellen, som mange stadig er skeptiske overfor. 

Netflix vinder 3 Emmys, blåstempler online-tv

For 15 år siden blev HBOs The Sopranos den første tv-serie på kabel-tv, som blev nomineret til en Emmy. Det skete efter en årrække, hvor konsensus i industrien havde været, at kabel-tv-netværk ikke kunne skabe drama-serier; det var kun noget de store broadcast-netværk mestrede. HBO og kabel-tv banede herefter vejen for en ny æra, og i dag dominerer kabel-tv-netværkene drama-kategorien - men måske står det til at ændre sig.

I dag, 15 år efter, kan Netflix’s House of Cards på samme måde være med til at blåstemple online-tv, som stadig i mange forbrugeres øjne associeres med dårlige YouTube-klip, dårlig billedkvalitet og tv-kiggeri via en PC eller iPad. Netflix’s House of Cards med Kevin Spacey er første Emmy-nominerede tv-serie, som sendes udelukkende online.

House of Cards
House of Cards er en stor satsning fra Netflix med Kevin Spacey i hovedrollen


Netflix’s tv-serier var nomineret til i alt 14 Emmys, heraf 9 til House of Cards. Emmy-showet er slut og House of Cards løb med tre Emmys i kategorierne ” best director” (David Fincher), ”outstanding casting” og ”outstanding cinematography”. House of Cards var også nomineret i ”best drama”, men vandt ikke. Der er dog stadig en chance næste år, hvor Netflix frigiver næste sæson af House of Cards. Breaking Bad vandt ”best drama”.

Netflix søsatte deres storsatning på tv-serier i år, med netop House of Cards. Siden da er også kommet Hemlock Grove, Arrested Development, Orange is the New Black og Derek. Netflix forventer at have 10 nye tv-serier klar i 2014, herunder tv-serier baseret på Dreamworks-karakterer.

Netflix og House of Cards udfordrer kutymen

Med House of Cards udfordrer Netflix kutymen i tv-industrien, hvilket har affødt kritik fra veteranerne. Netflix finansierede to sæsoner af serien med det samme, uden at køre den obligatoriske ”Pilot”, hvor man måler på tv-seernes reaktion på første afsnit. Netflix frigav også hele første sæson med det samme, hvilket skabte røre i industrien. Forbrugerne har derimod taget konceptet til sig. Fænomenet med at se en hel tv-serie på en eller få dage har fået navnet ”binge watching” i Hollywood.

I august blev Kevin Spacey inviteret til at tale ved James MacTaggart-konferencen. Han gav en tale, som formentlig går hen i historien som skelsættende. Med udgangspunkt i House of Cards og Netflix’s måde at håndtere det på, argumenterer han for, at industrien skal lytte til forbrugerne og ”give people what they want, when they want it, in the form they want it in, at a reasonable price”. Han argumenterer også for, at industrien ikke skal være bange for at lade seerne opleve deres indhold på iPad og PC’er. Talen varer cirka 45 minutter og kan klart anbefales. Se den herunder.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |