Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony lancerer første 4K-filmtjeneste i USA - FlatpanelsDK

Sony lancerer første 4K-filmtjeneste i USA

06 Sep 2013 | Rasmus Larsen |

Sony melder, at deres 4K-filmtjeneste er online i USA. Det er den første filmtjeneste, som tilbyder film og tv-serier i 4K-opløsning. Lige nu er mere end 70 film og tv-serier online, og Sony forventer over 100 titler før udgangen af 2013.

Sony lancerer første 4K-filmtjeneste i USA

Der har længe svirret rygter omkring en 4K-tjeneste fra Sony. Den er nu online, hvilket med sikkerhed vil gøre de første købere af 4K-tv glade – i hvert fald dem der ejer et Sony 4K-tv. Video Unlimited 4K, som tjenesten hedder, er nemlig kun tilgængelig via Sonys 4K-afspiller FMP-X1, og denne afspiller virker kun sammen med Sonys 4K-tv.

Sony X8
Her ses Sonys nye billigere X9 4K-tv (kun i USA) forbundet til 4K-afspilleren med Video Unlimted 4K


Det er sigende for den forvandling Sony er på vej igennem, at 4K-tjenesten er en onlinetjeneste. Sony har været dybt involveret i udviklingen af Blu-ray, men har for nylig sagt, at de tror fremtiden indenfor 4K skal drives af internettet, ikke fysiske medier. Blu-ray understøtter ikke 4K i dag og der er heller ikke annonceret planer om det.

Lige nu er over 70 film og tv-serier tilgængelige i 4K, herunder Breaking Bad, samt film som Moneyball, Think Like A Man, Premium Rush, Ghostbusters, The Amazing Spider-Man, Funny Girl og The Guns of Navarone. Vil du vide mere om Sonys arbejde med at skabe nye film i 4K og restaureringen af gamle film, så læs vores Hollywood artikel her. Kommende udgivelser inkluderer bl.a. This is the End, After Earth, and Elysium.

- "Sony Pictures has been working in 4K for several years. 4K mastering and restoration allows us to capture and convey more of the information from a film's original 35mm negative, while new 4K cameras like the F65 offer higher resolution and expanded color palettes to help us create ever-more immersive experiences for audiences in theaters and at home." siger Chris Cookson, chef for Sony Pictures Technologies.

I øjeblikket skal alle 4K-film downloades til harddisken i FMP-X1. Der er ingen mulighed for streaming. En film fylder omkring 40-50 GB (Sony siger, at der kan ligge op til 50 4K-film på en 2TB harddisk) med H.264 (mpeg4) komprimering (baseret på eyeIO, som også Netflix bruger). Sony siger, at det næste skridt er H.265 komprimering, som kan halvere datakravet, og som forventes også at kunne åbne for streaming i stedet for download. Surround sound er også tilgængeligt.

Film udbydes til leje eller køb. Tv-serier koster $3,99, mens spillefilm starter på $7,99 for en 24- timers leje. De koster $29,99 at købe. Lige nu er Video Unlimited 4K-tjenesten kun tilgængelig i USA, men Sony siger, at de har planer om at gøre den tilgængelig overalt – på sigt.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |