Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG lancerer første OLED-TV i Europa til 8999 Euro - FlatpanelsDK

LG lancerer første OLED-TV i Europa til 8999 Euro

25 Aug 2013 | Rasmus Larsen |

Både LG og Samsung har allerede lanceret deres OLED-TV i Asien og USA, men LG melder nu, at de lancerer det første OLED-TV i Europa. Det bliver deres kurvede OLED-TV, som skal koste 8.999 Euro.

LG lancerer første OLED-TV i Europa

De to sydkoreanske rivaler, LG og Samsung, er frontløberne i udrulningen af OLED-teknologi. Efter de begge præsenterede et 55” OLED-TV i januar 2012 gik der knap halvandet år før de kom på markedet i Sydkorea. Senere fulgte USA og nu lancerer LG også det første OLED-TV i Europa.

LGs kurvede OLED-TV
LGs kurvede OLED-TV

Der er tale om LGs kurvede 55-tommer OLED-TV, som fra næste uge vil blive solgt i udvalgte butikker i Tyskland. Tv’et sendes ud på flere europæiske markeder i fjerde kvartal af 2013. Prisen lander på knap 9000 Euro, men LG siger, at prisen i andre europæiske lande kan variere en smule. Tv’et er dermed også billigere end da det blev introduceret i USA til $15.000 dollars. LGs OLED-TV bruger såkaldte WRGB OLED-teknologi, der består af hvide OLED-pixels med små farvefiltre foran. De er angiveligt billigere i produktion end OLED-pixels i RGB (rød, grøn, blå) og ældes også ens, så skærmen ikke bliver eksempelvis mere rødlig over tiden. LGs OLED-TV har modtaget en THX-certificering for billedkvaliteten. DisplaySearch forventer, at europæerne vil købe 30 % af OLED-fladskærmene i 2017. Det globale marked forventes at vokse til 7 millioner OLED-TV i 2016 og LG har gjort det til et erklæret mål at være markedsledende på OLED. LGs kurvede OLED-TV vises også frem på IFA 2013.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |