Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG.Display overhaler Samsung efter 7 år - FlatpanelsDK

LG.Display overhaler Samsung efter 7 år

14 Mar 2013 | Rasmus Larsen |

Samsung og LG.Display er ikke bare sydkoreanske konkurrenter, men også de største producenter af skærmpaneler. LG.Display har nu overhalet Samsung på LCD-produktion for første gang i syv år.

LG.Display overhaler Samsung på LCD

Samsung har været den største producent af LCD-paneler i syv år (målt på årsbasis), men LG.Display (LGs afdeling for skærmproduktion) overhalede Samsung i fjerde kvartal af 2012, fortæller DisplaySearch.

Et OLED-substrat kan skæres i mindre OLED-paneler
LG.Display er nu større end Samsung på skærmproduktion. Her ses produktion af OLED-skærme, som både Samsung og LG vil satse på i fremtiden


LG havde i perioden 28 % af LCD-markedet, mens Samsung havde 25,1 %. LG har formået at trække i front pga. nylige aftaler med Sony og Panasonic, der er begyndt at bruge LG-paneler i deres fladskærms-tv. Sony har tidligere været partner med Samsung. LG har også leveret flest paneler til Apples iPad, som har oplevet eksplosiv vækst.

Samsung har for nylig rykket en del af deres produktion fra LCD til OLED-skærme, som bruges i deres Galaxy-smartphones, men DisplaySearch fortæller, at LG også er i front, såfremt OLED-produktionen inkluderes. Ifølge DisplaySearch har Samsung ikke været i stand til at fortsætte væksten i deres skærmproduktion, fordi de primært sælger paneler til deres egne produkter, samtidig med, at de har mistet eksterne kunder.

LG melder desuden, at de har øget deres andel af high-end-paneler, der bruges i f.eks. topmodeller indenfor tv-skærme og de dyreste smartphones med IPS-paneler, såsom iPhone, Nokias Lumia m.fl.

Både Samsung og LG har planer om at flytte en stor del af deres produktion til OLED-teknologi over de kommende år.

- Kilde: DisplaySearch via Chosunilbo

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |