Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSmartphones bliver universalfjernbetjeninger - FlatpanelsDK

Smartphones bliver universalfjernbetjeninger

28 Feb 2013 | Rasmus Larsen |

Du kan downloade gratis en tv remote-app til alle iOS og Android-enheder, men den giver kun begrænset kontrol. Ofte kan du f.eks. ikke tænde for tv’et. Smartphones med indbygget infrarød sender er dog i stigende grad begyndt at kigge frem – og de vil gerne erstatte dine fjernbetjeninger.

Smartphones bliver universal-fjernbetjeninger

Logitech sælger sin Harmony-fjernbetjening-division, da salget er faldende. Men hvad skal overtage? Din smartphone! – siger smartphone-producenterne.

HTC
HTC One fungerer som universal-fjernbetjening til dit tv og andre enheder i stuen

Sony var faktisk de første til at indbygge en slags universalfjernbetjening i tablets. Vha. et infrarød øje kan der sendes kommandoer til stue-tv’et og andre enheder, som har en infrarød modtager (næsten alle stue-enheder i dag). HTCs nye flagskibs-telefon, One, kan gør det samme. I tænd/sluk-knappen på toppen af telefonen har HTC indbygget en infrarød sender, der med hjælp fra HTCs Sense TV-app kan programmeres til at styre alverdens enheder. Sense TV-app’en kan desuden hive f.eks. programguiden over dine tv-kanaler ned på smartphone skærmen, men det kræver at tv’et har indbygget HTCs software. Den del har HTC åbnet op for via en såkaldt ”API”, som udviklere kan bruge til både at udvikle apps til HTCs smartphone, men også til at indbygge udvidet funktionalitet i andre enheder. Den seneste producent, som er hoppet med på vognen er LG. På MWC i Barcelona fremviste LG et lignende koncept til deres smartphones. LGs første smartphones med infrarød sender kommer til sommer, forlyder det.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |