Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVi styrede et tv med øjnene - det virkede næsten - FlatpanelsDK

Vi styrede et tv med øjnene - det virkede næsten

21 Jan 2013 | Rasmus Larsen |

Der er tv, som kan styres med bevægelse, der er tv der kan styres med stemmen, og sidste år så vi et tv der kan styres via ”tankerne”. I Las Vegas prøvede vi at styre et tv kun vha. øjnene. Det virkede – sådan da. Se videoen.

Styr tv’et via øjnene

De kinesiske elektronikproducenter presser gevaldigt på. Hisense, Haier og TCL er måske ikke navne, der umiddelbart vækker opmærksomhed, men de var mere synlige end nogensinde på CES-udstillingen. Hisense havde f.eks. overtaget Microsofts gamle område på CES, efter Microsoft meldte fra sidste år, og indenfor få år tror vi på, at du vil kende producenterne meget bedre.

Haier lader dig styre et tv kun vha. øjnene
Haier lader dig styre et tv kun vha. øjnene


Kineserne prøver først og fremmest at få omtale gennem ny forskning, og på CES havde Haier medbragt gennemsigtige skærme, Ultra HD-tv samt et helt nyt koncept; styr tv’et med øjnene.

FlatpanelsDK prøvede konceptet, der bruger en lille kamerasensor (nederst i billedet) til at registrere øjnenes position. Brugerfladen på tv’et er relativ simpel og kan f.eks. vise feriebilleder, men man kan også navigere igennem menuer, skifte tv-kanaler og skrue op og ned ved at kigge ned i bunden af skærmen. Når man vil aktivere et element på skærmen, udføres det ved at blinke med begge øjne.

Vi prøvede konceptet og det fungerede – dog ikke helt optimalt. Alle bevægelser blev registreret, men kameraet registrerede ikke øjnenes position helt præcist. Det var særligt vanskeligt, når man flyttede synet ud mod siden af skærmen. Det var til tider også lidt svært at aktivere et element på knappen. Man skulle blinke lidt overdrevet, idet systemet kompenserer for normale blink, der jo løbende indtræffer. Man blev også lidt træt af at blinke.

Systemet var dog interessant og har potentiale. Det er imponerende, at bevægelsessystemer er gået fra at kunne registrere bevægelse i store træk (såsom Microsoft Kinect) til at kunne registrere en lillebitte pupil (eller endda alle bevægelser). Det virkede ret surrealistisk, at den lille markør på skærmen fulgte øjnene. Man bruger øjnene mere end man tror i sit kropssprog, og ofte når man tænker kortvarigt, lader man blikket flakke. De blev naturligvis også registreret på skærmen, så man skulle koncentrere sig en smule.

Se også videoen herunder, hvor konceptet demonstreres. Det er ikke FlatpanelsDK i videoen, men en ansat hos Haier.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |