Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAUO involveret i Sony & Panasonics OLED-projekt - FlatpanelsDK

AUO involveret i Sony & Panasonics OLED-projekt

21 Jan 2013 | Rasmus Larsen |

Brikkerne er ved at falde på plads omkring Panasonic og Sonys OLED-samarbejde. På CES 2013 blev deres 56” 4K OLED-TV fremvist og nu melder taiwanske AU Optronics, at de har været med til at udvikle OLED-skærmen.

Tre parter i OLED-samarbejde

Sony og Panasonics 56” 4K OLED-TV på CES 2013 var meget imponerende - men de har fået hjælp udefra. Taiwanske AU Optronics er en af de rigtig store skærmproducenter, men er ikke kendt i folkemunde, da de ikke selv sælger tv-skærme, men blot producerer panelerne, som sidder i en lang række af de tv-skærme vi køber i dag. Taiwanske AU Optronics bekræfter i en officiel pressemeddelelse, at ”deres OLED-panel”, udviklet i ”samarbejde med Sony”, sidder i Sonys 4K OLED-TV.

Panasonics 4K OLED-TV
AUO har været med til at udvikle Panasonic og Sonys OLED-TV

Panasonic nævnes sjovt nok ikke i meddelelsen, men Panasonic og Sony har allerede bekræftet samarbejdet imellem dem. FlatpanelsDK rapporterede i marts 2012, at Sony og AUO var i dialog, og der ser således ud til at have været noget om snakken. Spørgsmålet er om trioen kan hamle op med LG og Samsung, der allerede har været i gang med OLED i et stykke tid, men dog endnu ikke har formået at producere OLED-TV i betydelige mængder. Samsung er i dag den suverænt største OLED-producent pga. deres mange OLED-skærme i håndholdte enheder.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |