Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee slukker mpeg2, satser udelukkende på HD - FlatpanelsDK

YouSee slukker mpeg2, satser udelukkende på HD

18 Jan 2013 | Rasmus Larsen |

YouSee tager nu et afgørende digitalt skridt. De afskaffer alle tv-kanaler, der sendes i mpeg2-format, og vil fremover udelukkende satse på HDTV via mpeg4. Første fase indtræffer allerede næste måned og det endelige mpeg2-sluk sker 2. april. Analoge tv-kanaler fortsætter.

YouSee afskaffer mpeg2

YouSee har i mange år udsendt tv-kanaler i både analog, digital mpeg2 og digital mpeg4. Mpeg4 har været brugt til HD-kanaler, men mpeg2 har været brugt til de tv-kanaler, der endnu ikke er gået HD. Det har imidlertid også betydet, at YouSee længe har udsendt tv-kanaler i flere versioner, hvilket har krævet stor kapacitet på deres sendenet. - ”Vi har tøvet med at tage denne beslutning, for det kan tvinge en mindre del af vores kunder til at skulle købe nyt tv. Men vi har sat som mål, at alle vores digitale kanaler senest med udgangen af 2015 skal være opgraderet til HD, og så får vi brug for de kanal-pladser, der i dag bruges til at dobbelt-distribuere tv-kanalerne i det gamle format,” siger afdelingschef Lars Techen Nielsen, YouSee.

YouSee starter udfasning af mpeg2 i 2013
Modtager du YouSees tv-kanaler via mpeg2-tunere skal du snart skifte til mpeg4-udstyr - du kan dog også fortsætte med analoge tv-kanaler

Der gøres nu op med mpeg2. Fra i næste måned stopper YouSee med at udsende en række tilvalgskanaler i det gamle format mpeg2-format, og den 2. april kommer det store hug, når 30 kanaler i YouSees brede tv-pakker ikke længere sendes i mpeg2. Ændringen vil berøre omkring 50.000 husstande, der i dag har modtagerbokse eller tv-skærme med mpeg2-tunere. Siden 2010 er der stort set kun solgt tv og bokse med mpeg4, men har du købt før da, er der risiko for, at du bruger mpeg2-udstyr. YouSee varslede ændringen i oktober 2012.

Sådan tjekker du

Vil du allerede nu vide om du bliver berørt, kan du lave et simpelt tjek. Modtager du f.eks. allerede DR HD (DR3 efter 28. januar) eller en anden tv-kanal med HD-angivelse i logoet, så modtager du allerede via mpeg4. Du skal foretage denne test på alle husstandens tv-skærme, da samtlige skal understøtte mpeg4 eller have en modtagerboks, der understøtter mpeg4.

Nyt udstyr?

På trods af, at YouSee nu afskaffer mpeg2, så behøver eksisterende kunder ikke nødvendigvis fare ud og købe nyt udstyr. De fleste af de tv-kanaler der hidtil har været sendt i mpeg2-format sendes stadig ud analogt. - ”Man behøver ikke nødvendigvis at købe nyt udstyr for at se tv, selv om man har en ældre MPEG2-modtager. Mange af de berørte kanaler sender vi også som analogt tv, og det har vi ingen aktuelle planer om at afskaffe,” siger Lars Techen Nielsen. Få mere information ved at kontakte YouSee via www.yousee.dk.

Fakta om mpeg2-sluk hos YouSee

  • Beslutningen om at lukke MPEG2-signalet omfatter udelukkende digitale tv-kanaler, som dobbelt-distribueres i både MPEG2 og MPEG4 (HD). Kanaler, som kun distribueres i MPEG2, fortsætter uforandret.
  • Når eksisterende MPEG2-kanaler fremover opgraderes til HD, nedlægges MEPG2-versionerne af disse kanaler.
  • Den 12. februar stopper YouSee med at distribuere MPEG2-versionerne af kanaler, der er købt som Ekstrakanaler. Det drejer sig om: 6’eren, Animal Planet, CANAL9, Discovery Channel, Disney Channel, dk4, ESPN America, Eurosport, Eurosport 2, Kanal Sport, MTV Danmark, Nat Geo Wild, Nickelodeon, TLC, TNT, Viasat Golf.
  • Den 2. april stopper YouSee med at distribuere MPEG2-versionerne af 30 kanaler i de tre brede tv-pakker. Det drejer sig om: DR1*, TV 2*, TV3+*, Kanal5*, 6’eren*, CANAL9, CANAL8 SPORT, TLC*, Discovery*, TNT*, MTV Danmark*, dk4*, TV 2 Regionerne, Disney Channel*, Nickelodeon*, TV3 SPORT 1*, Eurosport*, Eurosport 2, Kanal Sport, Animal Planet*, YouBio Trailerkanal, TV Guiden, SVT1, SVT2, NRK1, ARD, ZDF, NDR, RTL og Ekstrakanalen. Disse kanaler vil derefter kun blive distribueret i én digital version, dvs. HD. Kanaler markeret med * distribueres desuden også i analog version.
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

    23 Apr 2024 |

    Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

    23 Apr 2024 |

    Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

    23 Apr 2024 |

    Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

    23 Apr 2024 |

    Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

    22 Apr 2024 |

    Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

    22 Apr 2024 |