Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG afslører 2013 LED & plasma-tv med Smart TV - FlatpanelsDK

LG afslører 2013 LED & plasma-tv med Smart TV

31 Dec 2012 | Rasmus Larsen |

LG har valgt at løfte sløret for deres nye 2013 LED og plasma-tv på selve nytårsdag. Rammerne omkring skærmene er mere eller mindre væk og herudover satser LG på Smart TV-funktionalitet, Cinema 3D og 4K-billedkvalitet. LG nævner også et nyt 55” OLED-TV samt et andet OLED-TV, men afslører ikke detaljerne.

LGs 2013 fladskærme

LG har løftet sløret for næste års modeller, som lander på det danske marked i foråret. Der er masser af nye tv at se frem til og fokusområderne er igen i år på Smart TV-delen, 3D og design. Topmodellen indenfor LED skal hedde LA8600 (formentlig LA860W eller LA860V i Danmark). LG melder, at der kommer hele 3 Ultra HD-tv med fire gange højere opløsning end Full HD. Vi har allerede set LGs 84” variant, men på CES 2013 i Las Vegas vises nye 65 og 55” versioner også frem. LG lancerer herudover en lang række nye LED-modeller. Der lander også tre nye plasma-serier, hvilket er færre end sidste år.

LGs 2013 Smart TV
LGs nye topmodel indenfor LED Smart TV, kaldet LA8600

Nye Smart TV-funktioner

Der er fokus på specielt Smart TV-delen, som LG udvider på en række punkter. Først og fremmest har LG inkluderet en 120 % hurtigere CPU og en 300 % hurtigere GPU (til grafik i apps) i topmodellerne, så de bør give en mere flydende og flottere oplevelse i tv-apps og ved streaming fra f.eks. Netflix. Det hele styres med den nye Magic Remote, der også forstår tale.

LGs 2013 Smart TV
Sådan ser LGs Smart TV-platform ud i 2013

LG har indbygget en række muligheder for at dele indhold mellem husets enheder, herunder smartphones og tablets. LG understøtter f.eks. WiDi samt Miracast. Miracast gør det muligt for Android-smartphones og tablets med version 4.0 eller nyere at sende billeder, musik og video trådløst over på tv-skærmen. Herudover fremhæver LG ”Tag On”-systemet, som er baseret på NFC (near field communications). I praksis betyder det, at man kan holde en smartphone med NFC op imod tv-skærmen og derved vise indhold fra smartphonen. Endeligt nævnes LG Cloud, som er en cloud-tjeneste, hvor brugeren kan opbevare mediefiler oppe på internettet og streame dem direkte ned til LGs nye Smart TV (eller andre steder i verden til mobile enheder).

Design, design, design

LG fortsætter ned af ruten, hvor fladskærmene får smallere og smallere rammer. Dette års topmodeller har praktisk talt ingen ramme bortset fra en lille kant nederst. LG mener, at det dels giver mere elegante skærme, dels giver en mere indlevende oplevelse. Sammen med det nye design introduceres den såkaldte ”Magic Stand”, som har en drejefunktion indbygget. Skærmene kan naturligvis også vægmonteres.

3D er her stadig

3D er ej glemt. Langt de fleste af LGs nye 2013-fladskærme har Cinema 3D indbygget. Cinema 3D er LGs variant af passiv 3D-teknologi, hvor de billige 3D-briller fra biograferne kan anvendes. Det giver en rolig oplevelse uden flimmer. Brillerne kræver heller ikke batterier og du kan indkøbe briller til hele selskabet uden at blive ruineret. Det rigtig interessante er dog, at LG også indbygger Cinema 3D i deres nye Ultra HD-modeller i 55, 65 og 84-tommer. Dermed hæves 3D-oplevelsen og billedkvaliteten til et nyt niveau med den passive 3D-teknologi. Ultra HD-modellerne er dog endnu ikke afsløret, men nævnes kun kort i LGs materiale.

2013-modellerne

På LED-fronten har LG en lang række nye modeller klar, herunder to nye Google TV-modeller, som dog ikke er bekræftet for Danmark. Den nye topmodel hedder LA8600 og er kant-LED belyst. Herudover har den Smart TV, Cinema 3D, dual-core processor, Magic Motion-fjernbetjening og et indbygget HD-kamera. Den lander i 47 og 55” og kan ses på billederne længere oppe.

LG Google TV 2013
LGs 2013 Google TV er endnu ikke bekræftet for Danmark

Herudover kommer nye 7, 6, 5 og 4 serier, som FlatpanelsDK bringer flere detaljer om senere. LM960W-serien fra sidste år fortsætter med at være på markedet. Der lanceres tre plasma-serier kaldet PH6700, PN6500 og PN4500. Det er de amerikanske betegnelser, men vi bringer mere om dem senere. PH6700 er topmodellen med en slank ramme, Smart TV og 3D. Den kommer i 60 tommer. De to nye OLED-TV er ikke afsløret. LGs to nye Ultra HD-skærme er heller ikke afsløret. Vi ved mere, når CES 2013 slår dørene op, så husk at følge med efter nytår!

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |