Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee slukker for mpeg2-kanaler i 2013 - FlatpanelsDK

YouSee slukker for mpeg2-kanaler i 2013

30 Oct 2012 | Rasmus Larsen |

YouSee gør klar til en større digital kanalomlægning i 2013, der vil betyde, at mange digitale tv-kanaler, som udsendes med mpeg2, slukkes. Det forventes at ramme omkring 50.000 YouSee-kunder, der skal have nyt tv eller ny modtagerboks. Det skriver Recordere.dk.

YouSee slukker for mpeg2 i 2013

Husker du mpeg4-overgangen i 2009 og igen i 2012? Det vedrørte udelukkende husstande med husantenne (DVB-T), men nu gør YouSee klar til at lave en lignende ændring på kabel-tv-nettet. I 2013 slukker YouSee for de tv-kanaler der udsendes i mpeg2, sideløbende med, at der findes en HD-version af tv-kanalen i mpeg4. Det sker formentlig i 2. kvartal, men tidspunktet ligger ikke fast.

- "Det er korrekt. Vi overvejer at begynde at lukke ned for MPEG2-versionerne af de kanaler, som vi også har i MPEG4 (HD)", udtaler presse- og kommunikationschef i YouSee, Ib Konrad Jensen til Recordere.

YouSee starter udfasning af mpeg2 i 2013
Modtager du YouSees tv-kanaler via mpeg2-tunere skal du snart skifte til mpeg4-udstyr


YouSee vurderer selv, at det vil berøre omkring 50.000 kunder, der stadig har enten fladskærms-tv med DVB-C mpeg2-tunere eller har ældre mpeg2-bokse fra YouSee (f.eks. Sagem ICD60-boksen). Disse 50.000 kunder skal således købe nyt tv eller købe en ny, relativ billig mpeg4-modtagerboks. Ændringen berør naturligvis både YouSee-kunder i og udenfor antenneforeninger.

Bliver du ramt?

Det er relativt nemt at tjekke allerede nu om du bliver ramt. Har du mulighed for at modtage DR HD eller TV 2 HD på samtlige af hjemmets YouSee-forbundne tv (enten med antennekabel direkte i tv’et eller ind i en boks), så er du klar til mpeg4-overgangen.

Mangler du derimod DR HD og TV 2 HD, så modtager du tv via en boks eller et tv, som har DVB-C tuner med mpeg2. I så fald skal du købe nyt udstyr for at blive ved med at modtage alle tv-kanalerne fra YouSee.

YouSee vil blive ved med at sende tv-kanaler ud i både SD og HD-opløsning, men lukningen af de mange mpeg2-baserede spejlkanaler, der i dag kører i SD via mpeg2 og HD via mpeg4, giver ekstra kapacitet i YouSees tv-net til enten flere tv-kanaler eller bedre billedkvalitet på de eksisterende tv-kanaler.

Analoge tv-kanaler hos YouSee fortsætter og bliver ikke berørt efter 2013. Har du således tv-apparater uden DVB-C mpeg4-tuner, kan du eventuelt modtage analoge tv-kanaler indtil du får investeret i nyt udstyr. Det skal dog bemærkes, at YouSee ikke sender alle deres tv-kanaler ud analogt og du kan heller ikke kan modtage HD-kanaler analogt.

- Kilde: Recordere.dk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |