Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOplevelser med BeoVision 11 - FlatpanelsDK

Oplevelser med BeoVision 11

12 Oct 2012 | Rasmus Larsen |

Bang & Olufsen har netop lanceret BeoVision 11 og du kan selv se det ude i butikkerne nu. FlatpanelsDK oplevede tv’et over to dage og vi deler her vores erfaringer med billede, lyd og de små detaljer.

FlatpanelsDK fik også et unikt indblik i, hvordan B&O udvikler, producerer, samler, tester og kalibrerer deres tv. Vi har tidligere publiceret artiklen Bag kulisserne hos B&O, hvor vi får et unikt indblik ind i B&Os Media Room. Vi tager denne artikel op igen i forbindelse med lanceringen af BeoVision 11.

Oplevelser med B&O BeoVision 11

FlatpanelsDK fik som kun få andre i verden en unik mulighed for at opleve BeoVision 11 over to dage, og fik samtidig et indblik i, hvordan tv’et produceres, samles og ikke mindst hvordan det fungerer i praksis. Her er vores første oplevelser.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Bang & Olufsen BeoVision 11


BeoVision 11 startede bag lagnet.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Bang & Olufsen BeoVision 11


BeoVision 11 bygger helt tydeligt på BeoVision 10 udenpå, og det er ikke til at tage fejl af, når man står foran skærmen i virkeligheden. Højttalerfronten er lidt lavere og rammen omkring billedskærmen er smallere. Herudover sidder der en gennemsigtig enhed i tv’ets højre side, der er en 360-graders lysmåler. Men der skal ikke herske tvivl om, at tv’et ikke falder særlig langt fra designtraditionen, som BeoVision 10 startede.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Bang & Olufsen BeoVision 11


Det tror vi mange vil værdsætte, for BeoVision 10 satte sig fast i erindringen hos mange forbrugere, som noget af de flotteste indenfor B&Os tv-design nogensinde.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Bang & Olufsen BeoVision 11


Aluminiumsrammen kommer i både sort og sølv, og heller ikke her adskiller BeoVision 11 sig fra BeoVision 10, for den sorte ramme blev et tilvalg senere. Bang & Olufsen har også holdt fast i de forskellige stande og monteringsløsninger. En af nyhederne er det motoriserede vægbeslag, som er ganske imponerende at opleve. Vi fik det demonstreret i stille omgivelser og det var praktisk talt lydløst på trods af, at det bevæger en tv-skærm, som ikke ligefrem er en letvægter. Det kan naturligvis programmeres efter behag.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Motoriseret vægbeslag til BeoVision 11


Oplevelser med billede og lyd

Billedsystemerne og billedpanelet har på papiret fået en række opdateringer og panelet er indkøbt fra øverste klassificering for at undgå problemer såsom pixelfejl, ujævnt lys og andre fejl. Det er altid svært for alvor at vurdere billedkvaliteten i forbindelse med præsentationer, men det vi så, var bestemt lovende. Noget af det knas som vi oplevede på BeoVision 10 og BeoPlay V1 lagde vi ikke umiddelbart mærke til på BeoVision 11, der også kunne levere en højere lysstyrke, hvilket er en fordel i de meget oplyste omgivelser, som B&O skabte i deres lyskontrollede testrum (se billedet herunder).

Bang & Olufsen BeoVision 11
BeoVision 10 til venstre og BeoVision 11 til højre


Det er en ny lyssensor, som muliggør den bedre tilpasning til omgivelserne. Det skal man ikke kimse af, for mange personer oplever udfordringer i deres stuemiljø – specielt når solen står lavt på himlen i disse tider. 360-graders sensoren måler lyset omkring hele tv’et og tilpasser billedets lysstyrke og parametre herefter. Det er første gang vi har set en så omfattende implementering af en lyssensor på et tv.

Bang & Olufsen BeoVision 11
360-graders lyssensoren på BeoVision 11


En anden interessant detalje er Film-profilen, hvor B&O sigter mod at ramme billedstandarderne så præcist som muligt. Det var noget af det vi savnede på BeoVision 10, så det er en kærkommen opdatering. Herudover er der en spilprofil, der sænker forsinkelsen på billedet fra en spilkonsol. FlatpanelsDK fik også et unikt indblik i, hvordan B&O producerer, samler og tester BeoVision 11, og et af skridtene i processen er en fabrikskalibrering af hvert tv. Her tilpasses små forskelle i filmprofilen, så hvert BeoVision 11-tv leverer optimal billedkvalitet. Det var meget lovende og filmprofilen i en demonstration, hvor vi så BeoVision 11 side om side med et BeoVision 10. Vi glæder os til at få flere oplevelser med BeoVision 11 på billedfronten.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Bang & Olufsen BeoVision 11


Lydkvaliteten fra tv’ets integrerede højttalersystem var også imponerende. Tv’et leverer egenhændigt en nuanceret lyd med fylde og intensitet, som ingen andre tv kan måle sig med (ud over B&Os dyrere modeller). Det skal høres og opleves i virkeligheden, men det er klart, at BeoVision 11 igen bygger på nogle af de lydteknikker, som blev udviklet i BeoVision 10 tiden. Om BeoVision 11 er en reel forbedring har vi svært ved at sige allerede nu, men det lød meget overbevisende. Det er i denne forbindelse dog værd at bemærke, at 55-tommeren kommer med to basporte. Det var 55-tommeren vi fik demonstreret.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Bang & Olufsen BeoVision 11


Hvad der var mere bemærkelsesværdigt var imidlertid det integrerede lydsystem, som tillader tilslutning af op til 12 separate lydkanaler. Vi hørte to opsætninger med hhv. 7 højttalere og 10 højttalere. Specielt den første, hvor B&O ville demonstrere, hvordan tv’ets lydsystem kan skabe et helt unikt surroundperspektiv var i særklasse, og fik vel samtlige HiFi-folk til stede i tale. Det er naturligvis ikke lige noget man skaber, da BeoSound-højttalerne er kostbare, men om B&O-kunderne så vil ofre friværdien i huset eller købe til løbende, skal de selv afgøre, men lydoplevelsen var unik og ulig noget jeg nogensinde har hørt. Her kan biografernes surroundsystemer godt pakke sammen.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Bang & Olufsen BeoVision 11


Oplevelser med funktionalitet

På funktionalitetssiden viste B&O ikke alle nyhederne frem, så dem må I have til gode, men vi fik dog set Smart TV-platformen. Den bygger på Smart TV-alliancen, som Philips, LG, Sharp, Toshiba og Loewe også er en del af. YouTube-app’en har eksempelvis mulighed for at tilgå YouTubes nye kanal-satsning og kvaliteten var ganske fin. Vi så også hvordan det er nemt og simpelt at tilslutte en USB-nøgle med mediefiler ved at skubbe en lille sektion ud i toppen af tv’et.

Bang & Olufsen BeoVision 11
USB-porte i toppen af BeoVision 11


Vi må vente med at dømme Smart TV-platformens hastighed og brugeroplevelse, for vi så den kun meget kort. Vi ved fra erfaring, at der kræves kraftigere processorer end dem som de fleste Smart TV-producenter anvender i dag, så vi håber, at B&O har taget det aspekt med i deres designproces og valgt overbevisende hardware for at gøre brugeroplevelsen optimal. Vi spurgte lidt ind til perspektiverne i at få f.eks. de kommende Netflix, YouBio og HBO samt de nuværende Viaplay, Canal Digital GO og SF Anytime-tjenester ind på BeoVision 11, men B&O var endnu forbeholdne med at love noget. Kommentaren er blot, at der hele tiden kigges på mulighederne.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Smart TV-platformen på BeoVision 11


Apple TV-integrationen så vi ikke demonstreret, men den siges at være ligesom på BeoPlay V1, som vi jo kender, da vi har lavet en stor anmeldelse. Der er plads til den lille Apple TV-boks på bagsiden af tv’et og det giver mulighed for f.eks. at benytte trådløs AirPlay fra en iPhone eller iPad, ligesom der også er andre tjenester, som vi kender dem fra Apple TV-boksen (f.eks. Netflix). For at bruge Apple TV-boksen kræver det naturligvis at man køber den og tilslutter den til tv’et. Herudover skal man også slå hen på den rigtige HDMI-indgang på BeoVision 11, så integrationen er ikke helt så tæt, som man kunne ønske. Alt kan styres med B&O-fjernbetjeningerne, så det er naturligvis muligt at lave en intelligent opsætning, men uanset hvordan man vender og drejer den, bør man tilknytte et Apple-produkt til opsætningen, for tekst-indtastning er simpelthen for besværligt med en normal fjernbetjening.

Bang & Olufsen BeoVision 11
YouTube-videoer på BeoVision 11


Apropos Apple-integration, så lancerer B&O samtidig en ny BeoRemote-app til både Apple og Android-tablets (endnu ingen smartphones), der kan styres tv’ets mange funktioner. Det var en meget elegant og intuitiv løsning, som vi dog skal bruge flere minutter i selskab med for at nå til en konklusion. Det står dog rimelig klart, at B&O har taget Apple-samarbejdet til sig, hvilket også illustreres af de mange AirPlay-højttalere, som de har lanceret på det seneste.

Bang & Olufsen BeoVision 11
Bang & Olufsen BeoVision 11


Det var alt for denne gang. Se Tue Mantonis introduktion i videoen herunder.




Læs også vores introduktion af BeoVision 11 her.

FlatpanelsDK fik også et unikt indblik i, hvordan B&O udvikler, producerer, samler, tester og kalibrerer deres tv. Vi har tidligere publiceret artiklen Bag kulisserne hos B&O, hvor vi får et unikt indblik ind i B&Os Media Room. Vi tager denne artikel op igen i forbindelse med lanceringen af BeoVision 11.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |