Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTrådløs lyd til højttalere med Apple TV-opdatering - FlatpanelsDK

Trådløs lyd til højttalere med Apple TV-opdatering

25 Sep 2012 | Rasmus Larsen |

Apple har frigivet den seneste opdatering til deres Apple TV-boks, der inkluderer muligheden for at sende lyd fra tv’et trådløst over til et lydanlæg eller højttalere med indbygget AirPlay. Opdateringen giver også Shared Photo stream og mulighed for at bruge flere iTunes-konti på samme Apple TV-boks.

Opdatering: Den fulde AirPlay-højttalerfunktion er stadig ikke aktiv.

Apple TV-opdatering

Apple har opdateret Apple TV-boksen med nye funktioner knap en uge efter, at de opdaterede deres iOS-enheder. Apple TV-boksen har fået en række mindre tilføjelser, samt en udvidet AirPlay-funktion, der måske vidner om Apples planer for fremtiden. FlatpanelsDK afslørede Apples planer, som de første i verden i juli.

I iOS 6 får Apple TV muligheden for at vise video på tv-skærmen og streame lyden trådløst til eksterne højttalere
Apple TV har nu muligheden for at streame lyden trådløst til eksterne højttalere


Den nye funktion giver mulighed for at sende lyden fra tv'et trådløst til et musikanlæg eller højttalere med indbygget AirPlay. Dermed skal man ikke længere tilslutte højttalere med kabler eller tilslutte sin forstærker til tv’et. Opdatering: Indtil videre virker det dog kun med musik fra Apple TV-boksen; ikke lyd fra film og tv-serier. Det kommer formentlig med i den senere iOS6-opdatering.

For at fungere, kræver det, at højttalerne enten har indbygget AirPlay eller at man har tilsluttet den lille AirPort Express-router til sin forstærker. Inde i menuen på Apple TV kan man vælge hvilke højttalere lyden skal komme ud af. Det skal dog bemærkes, at det kun musik, der afspilles via Apple TV-boksen, som kan anvende funktionaliteten.

I iOS 6 får Apple TV muligheden for at vise video på tv-skærmen og streame lyden trådløst til eksterne højttalere
Fra AirPlay-menuen kan brugerne vælge hvilken AirPlay-højttaler lyden skal komme ud af


Af andre nyheder på Apple TV finder vi Shared Photo Streams, hvor venner og bekendte med Apple-enheder har mulighed for at dele billeder med hinanden. Det er også muligt at tilknytte flere iTunes-konti til én Apple TV-boks, hvilket kan være nyttigt, hvis man har købt film på flere konti eller, hvis man som mange danskere både har en dansk og amerikansk iTunes-bruger. Herudover er der et par smårettelser på stabilitet, undertekstunderstøttelse, trailer-app’en, pausebilleder og netværksopsætning. Nu er det også muligt at flytte ikonerne på startskærmen rundt efter behag.

Pudsigt nok bliver opdatering kaldt 5.1 på trods af, at den i beta-versionen hed version 6, ligesom iPhone/iPod/iPad netop har fået. Apple TV-boksen er således en iOS-version efter de andre enheder, hvilket ikke har været tilfældet i et stykke tid. Den fulde AirPlay-funktion forventes klar i iOS6, som vi endnu ikke ved, hvornår er klar til Apple TV. Opdatering kan hentes ved at navigere ind i menuen og trykke på opdater.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |