Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGrundig vil tilbage på tv-marked - nyt Vision 9 tv - FlatpanelsDK

Grundig vil tilbage på tv-marked - nyt Vision 9 tv

10 Sep 2012 | Rasmus Larsen |

Grundigs tv-division har skiftet hænder og de nye ejere er opsat på at genopbygge den engang så velrenommerede tv-producent. Grundig fortalte FlatpanelsDK om de fremadrettede planer. Grundig lancerede også et nyt Vision 9 fladskærms-tv på IFA 2012.

Grundig vil tilbage

Hvis du kan huske billedrørsdagene, så kan du også huske Grundig. De kom ikke med på fladskærmsbølgen fra starten, men efter et ejerskabsskifte vil Grundig igen tage kampen op med de store drenge.

Grundig satser indledningsvis på udvalgte markeder, hvor de kan tilpasse deres tv efter lokale forhold. Et af markederne er Norden og dermed også Danmark. Allerede i starten af 2012 bredte Grundig DVB-T2 tunere ud til samtlige tv-modeller, inklusiv de allerbilligste. Grundig har også indbygget tv-tuner til parabol-tv i mange af modellerne.

Grundig Vision 9
Grundig vil tilbage på tv-markedet og er begyndt indtoget. I 2013 kommer der interessante nyheder, indikeres det over for FlatpanelsDK


På den længere bane håber Grundig at kunne få bedre fat i mellem-segmentet med skærme, der er prissat lidt lavere end de veletablerede brands. Fra 2013 begynder Grundig desuden at tage fokus på videotjenester over nettet, herunder Netflix, når de udvider deres Smart TV-platform. Smart TV-platformen er Grundigs egen, men der er stor fokus på lokale tv-tjenester til det danske marked, forlyder det.

Der vil også blive arbejdet målrettet mod at skabe tv med bedre billedkvalitet og endnu slankere rammer, som trenden på markedet peger mod. De første eksempler på de skærme forventes lanceret i starten af 2013.

Ny Vision 9 serie

På IFA præsenterede Grundig deres nye Vision 9-serie, der bygger oven på de billigere modeller, som er i handlen nu. Grundig Vision 9 serien lanceres i 32, 37, 42, 47 og 55 tommer. Den største model på 55 tommer skal koste 14.999,-.

Grundig Vision 9
Grundigs nye Vision 9 fladskærmsserie


For den pris får man et tv med LED-belysning, 400 Hz, passiv 3D-teknologi og en række multimediafunktioner såsom USB-optagelse, Inter@ctive TV (som dækker over internettjenester) samt DLNA-streaming, hvor brugeren kan streame video, musik og billeder op på tv-skærmen via andre enheder i hjemmet.

Grundig har sigtet mod at skabe et diskret design, hvor højttaleren er placeret under skærmen. Den front-vendte diskant giver klarere og mere retningsbestemt lyd. Bagsiden er udvidet en smule for at få plads til en subwoofer og bashøjttalere. Denne kombination giver bedre lyd end de fleste skærme i dag, lover Grundig. Vision 9 kommer i hvid samt børstet sølv-aluminium og sort.

Grundig Vision 9
Grundigs nye Vision 9 fladskærmsserie


Grundigs Vision 9 serie har desuden integrerede tv-tunere af typen DVB-T2 (husantenne), DVB-C (kabel-tv) og DVB-S2 (parabol), så du kan se tv-kanaler fra alle de største tv-udbydere herhjemme uden en boks.

Grundig Vision 9 er på vej ud i de danske butikker nu. Grundigs billigere modeller er allerede i handlen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |