Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSmart TV alliance vokser - første app i 2012 - FlatpanelsDK

Smart TV alliance vokser - første app i 2012

03 Sep 2012 | Rasmus Larsen |

LG og Philips (TP Vision) Smart TV-alliance vokser og på IFA 2012 annonceres nye initiativer. Toshiba har meldt sig ind. Det samme har leverandører af chips – og et reklamefirma. Den første app, der virker på tværs af Smart TV har vi endnu til gode at se.

Smart TV alliancen

I dag har stort set alle tv-producenter deres egen Smart TV-platform. Ingen af dem har særlig stor succes, så derfor har Philips og LG startet et initiativ, hvor de vil skabe en fælles Smart TV-platform. Det kan være en fordel, fordi app-udviklere derved kun behøver at skabe deres tv-apps én gang.

Smart TV alliance
Smart TV alliancen vokser – men vi har endnu den første tv-app til gode


På IFA 2012 er der lidt nyheder, som Smart TV-alliancen gerne vil fortælle om. Toshiba har meldt sig ind som tv-producent. Sharp og Loewe har tidligere været nævnt, men nævnes ikke specifikt i den nye pressemeddelelse. Qualcomm og Mstar er også med og vil levere chips til Smart TV-producenterne, og de to selskaber bigo og YuMe melder også deres ankomst. Obigo er en app-udvikler og YuMe har en videoplatform til at servere reklamer.

De første tv-apps lander senere i 2012. Der nævnes specifikt Accuweather (en vejr-tjeneste) og Vilanoise (en videotjeneste). Smart TV-alliancen vil også opgradere deres SDK (software development kit) til version 2.0, så udviklere af tv-apps får mere avancerede værktøjer, når de vil udvikle app til forbrugernes tv. Det er dog kun 2013-fladskærme, der vil understøtte den nye SDK 2.0 – hvilket ikke kommer som nogen stor overraskelse.

Smart TV alliance
Smart TV alliancen vokser – men vi har endnu den første tv-app til gode


Vi ser frem til at Smart TV alliancen bliver skudt i gang for alvor. Smart TV-alliancen blev faktisk præsenteret på sidste års IFA 2011-udstilling, men firmaerne bliver ved med at spille på flere heste. Bare LG støtter f.eks. stadig op om deres egen Smart TV-platform og har også en flirt med Google TV.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |