Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonManglende AirPlay på ældre Macs skaber røre - FlatpanelsDK

Manglende AirPlay på ældre Macs skaber røre

27 Jul 2012 | Rasmus Larsen |

Apple lancerede deres nye styresystem Mountain Lion for to dage siden, og millioner har allerede købt og installeret det. Til mange brugeres store overraskelse virker en af de mest lovende funktioner, AirPlay Mirroring, dog ikke på ældre Macs og Macbooks. Det afføder kritik.

AirPlay Mirroring kun på nye Macbooks

Det står der godt nok, hvis man læser det med småt, men AirPlay Mirroring har været en af de mest fremhævede funktioner i det nye Mountain Lion-styresystem, efter at det er blevet en meget populær funktion i Apples iPhone og iPad. Med AirPlay Mirroring kan Mac-brugere trådløst overføre video (og tilhørende lyd) fra deres Mac til tv-skærme, hvor en Apple TV-boks er tilsluttet – det virker dog kun på Macs lanceret efter midten af 2011.

AirPlay Mirroring kommer til Mac
AirPlay Mirroring virker kun på nye Macs


Det har fået mange brugere op i det røde felt, og særligt Apples eget brugerforum er gået i selvsving over den manglende understøttelse. Mange brugere spekulerer i om det er et trick til at sælge nye Macs. Flere brugere har endda krævet pengene tilbage for Mountain Lion.

Årsagen ligger i grafikkortet

Siden Cult of Mac har kigget nærmere på, hvad den manglende understøttelse skyldes. De peger på, at det er en hardware-begrænsning. Kun nyere Macs har H.264-enkodning direkte på grafikkortet. Ny Macs kan med andre ord skabe video-signalet, som er påkrævet, uden at trække massivt på processoren (CPU’en). Det samme er tilfældet for iPad 1 og iPhones før iPhone 4S. De understøtter heller ikke H.264-enkodning direkte på grafikkortet, hvorfor AirPlay Mirroring ikke er aktiveret.

Der findes tredjeparts-løsninger såsom AirParrot, der tillader trådløs overførsel af billedet fra en Mac til tv-skærmen. Disse programmer benytter dog netop CPU’en til at overføre video, og kræver derfor ekstra regnekraft.

Hvad er dine erfaringer med AirPlay Mirroring via en Mac? Fungerer det? Eller hører du til dem der er blevet udeladt?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |