Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR3 & Lille Ramasjang i 2013, DR HD & Update lukkes - FlatpanelsDK

DR3 & Lille Ramasjang i 2013, DR HD & Update lukkes

04 Jun 2012 | Rasmus Larsen |

DR introducerer to nye tv-kanaler kaldet DR3 og Lille Ramasjang i 2013. DR styrker også nyhedsdækningen på DR2. DR HD og DR Update lukkes. Det melder DR i dag.

Opdatering 2: DR har ændret planer for børnekanalerne. Se i stedet denne artikel for opdateret information.
Opdatering: DR3 kommer i HD.

DR3 og Lille Ramasjang i 2013

DR omlægger sine tv-kanaler i 2013, og der sker en række ændringer, som Danskerne allerede nu præsenteres for. Blandt nyhederne er to nye tv-kanaler. De to nye tv-kanaler fra DR skal hedde henholdsvis DR3 og Lille Ramasjang. Lille Ramasjang bliver en børnekanal for de alleryngste seere i alderen 3-6 år, men den nuværende Ramasjang fremover skal fokusere på 7-12 årige.

DR3 kommer i 2013
Sådan ser logoet på DRs nye DR3 tv-kanal ud. DR3 lancerer i 2013

DR3 henvender sig til 15-39-årige og vil præsentere blandt andet nye programformater, udenlandsk fiktion og humor/satire. DR3 skal ”overraske, provokere og udfordre”. Det lyder fra DR: - ”Ved at udnytte vores seks tv-kanaler endnu bedre, har vi mulighed for at sikre alle danskere et stærkt tilbud i primetime. Også de yngre, som med DR3 får en kanal, der skal være risikovillig, nytænkende og give plads til nye talenter. Vi skal respektere, at mange yngre seere orienterer sig mod underholdende og stærke programmer, men DR3 er ikke kun for sjov. Ambitionen er at sende public service, der udfordrer, skaber debat og giver indsigt og udsyn. DR3 skal blandt andet sende satire, fiktion og videnskab,” siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl.

Nyt DR2 fokus, udvidelse af DR K

Sendefladen på DR2 bliver også ændret. Der skal være større fokus på ”aktualitets- og nyhedsdækningen”. - ”Der er tale om et fokus, som ligger i naturlig forlængelse af vores overordnede strategiske ambitioner på nyhedsområdet. DR2 skal være DRs samfundskanal og skal styrkes med udgangspunkt i den position kanalen allerede har som et af Danmarks absolut stærkeste mediebrands. Den skal ikke bare sende de seneste nyheder, den skal i højere grad behandle nyhederne, levere analysen, perspektiverne og baggrunden. DR2 skal være en kanal med både vid og bid – og med plads til seriøsitet og skarp samfundssatire,” siger Maria Rørbye Rønn. DR K har ifølge DR vist sig populær som kulturkanal siden lanceringen i 2009. DR K vil fortsat have fokus på kultur, kunst, musik, historie og film, men vil fremover også fokusere på tro og eksistens. Der meldes også flere orignaler kulturprogrammer på vej.

DR HD og DR Update lukkes

Samtidig med, at der åbnes op for nye tv-kanaler, lukkes to eksisterende ned. Det gælder DR HD og DR Update.

DR HD og Update lukker
DR HD lukkes ned sammen med DR Update for at give plads til DR3 og DR Lille Ramasjang

DR HD lukkes fordi den ikke længere kan fungere som lokomotiv for HD-udviklingen, og fordi den derfor har mistet sin relevans. DR Update lukkes fordi DR vil fokusere på at styrke nyhedsdækningen på DR2. - ”DR Update har gjort det glimrende under de gældende forudsætninger. Men vi må også erkende, at kanalen ikke er den rigtige til at løfte DRs kommende nyhedssatsning. I stedet vælger vi at bruge ressourcerne på at styrke samfundskanalen DR2, hvor nyheder og aktualitet fremover vil få en langt mere fremtrædende rolle,” forklarer Maria Rørbye Rønn. DRs kanalopdateringer forventes gennemført i første halvdel af 2013. DR fortæller mere på et pressemøde senere i dag. Læs mere om DRs tv-kanaler efter 2013 her. - Kilde: DR

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |