Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStreaming overhaler fysisk filmleje i USA - FlatpanelsDK

Streaming overhaler fysisk filmleje i USA

02 May 2012 | Rasmus Larsen |

Både Blu-ray salget og videostreamingstjenester har fået vind i sejlene i USA, ifølge en undersøgelse fra Digital Entertainment Group. Streaming har nu overhalet fysisk filmleje, men DVD’erne udgør stadig den største del af kagen.

Blu-ray & streaming op

En amerikansk undersøgelse af Digital Entertainment Group viser, at amerikanske forbrugere har spenderet knap 4.5 milliarder US dollars på videounderholdning i løbet af 1. kvartal 2012.

Samsung Smart TV
Internetstreaming i USA har er nu større end fysisk udlejning af film


DVD-markedet udgør stadig den langt største andel målt på omsætning, da DVD-markedet tager cirka 1,5 milliarder dollars i kvartalet. Blu-ray er dog begyndt at tage fart med en vækst på 23 %, hvilket bringer omsætningen op på 541 millioner dollars. Selvom tallene naturligvis ikke er sigende for Danmark, er det en interessant opgørelse, da Blu-ray har haft svært ved at få fodfæste og for alvor overtage for DVD.

Markedet for fysiske lejeskiver falder massivt i USA med 25 procent til 1,18 milliarder dollars, men til gengæld opleves der en kraftig stigning i amerikanernes forbrug af streamingtjenester, der stod for 1,22 milliarder dollars i 1. kvartal. Dermed overhaler internetstreaming det fysiske lejefilmsmarked i USA. Det er vel og mørke første gang, at det er tilfældet, og markerer dermed en hurtig overgang til videostreaming via internettet. Der er naturligvis mange årsager til dette, men Netflix nævnes som en af de helt store drivere.

I Danmark ser det givetvis anderledes ud, men også herhjemme har Blu-ray haft en sløv introduktionsperiode, og DVD’en har holdt godt fast på trods af den inferiøre billedkvalitet. Streaming er ikke for alvor blevet udbredt herhjemme, men der kommer flere og flere muligheder til.

- Kilde: DEG

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |