Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApples Mac får AirPlay til sommer med Mountain Lion - FlatpanelsDK

Apples Mac får AirPlay til sommer med Mountain Lion

17 Feb 2012 | Rasmus Larsen |

Apple overraskede og præsenterede deres nye styresystem til iMac og Macbook i går, navngivet OS X Mountain Lion. En af de store nye tilføjelser er AirPlay Mirroring, hvor billedet på Mac-skærmen kan sendes trådløst over til stue-Tv’et via Apple TV-boksen. Det kan blandt andet bruges i mediecentre, men markerer også Apples indtog i spilkonsol-markedet.

AirPlay til Mac med Mountain Lion

AirPlay er allerede en meget elsket funktion i Apples iOS-enheder, og til sommer kommer den til Mac. Alt det kræver, er Apples nye styresystem OS X Mountain Lion samt en Apple TV-boks, der er tilsluttet til et Tv.

AirPlay Mirroring kommer til Mac
AirPlay Mirroring kommer til Mac


Med Airplay via Mac kan man eksempelvis nemt afspille video fra diverse filmtjenester, inklusiv DR, samt Apples egen iTunes-tjenester. AirPlay Mirroring vil desuden blive indbygget i en række programmer på Mac’en, og Apple åbner også op til udviklerne, så de kan integrere AirPlay i deres programmer.

AirPlay Mirroring vil tale sammen med Game Center
AirPlay Mirroring vil tale sammen med Game Center så man kan spille mod hinanden på et en Tv-skærm


AirPlay kommer til at spille sammen med Apples Game Center. Ved en præsentation demonstrerede Apple eksempelvis, hvordan to personer kan spille mod hinanden i Real Racing-racerspillet på hhv. en Mac og en iPad. Brugeren af en Mac, streamede Real Racing-racerspillet direkte op på en Tv-skærm, mens en anden spillede på en iPad – vel og mærke mod hinanden. Tilskuerne meldte om ”ingen eller meget lidt forsinkelse” på Tv-skærmen. Apple mener også, at AirPlay kan hjælpe erhvervslivet til at fremvise præsentationer mm.

AirPlay Mirroring kommer til Mac
AirPlay Mirroring kommer til Mac


Det betyder i korte træk, at man kan vise alt fra Mac-skærmen ovre på Tv’et fuldstændig trådløst. Opløsningen er pt. begrænset til 720p idet Apple TV-boksen ikke kan sende højere opløsning, men det kan blive ændret ved eventuelle senere versioner af Apple TV-boksen (som måske allerede er på vej?). Lyden sendes med i stereo. Det kræver naturligvis, at enhederne er på det samme trådløse hjemmenetværk.

Se videoen herunder, hvor en udvikler kort demonstrerer funktionen:



Apple OS X Mountain Lion byder også på iCloud, Messages, Notification Center og meget mere, når det udkommer ”til sommer 2012”. Læs mere om AirPlay og de andre funktioner i OS X Mountain Lion her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |