Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR melder om få tilfælde af sort skærm - FlatpanelsDK

DR melder om få tilfælde af sort skærm

14 Jan 2012 | Rasmus Larsen |

114 telefonopkald til DR vidner, om at tv-seerne havde styr på deres tv-modtageudstyr den 11. januar. Dermed er digitaliseringen af antenne-tv-sendenettet på plads.

Kun få gik i sort

Risikoen for at få sort skærm efter 11. januar har tilsyneladende fået antenneseerne til at træffe deres forholdsregler, så de fortsat kan se tv. DRs servicetelefon i Licens- og Programservice melder om i alt 114 opkald fra seere, der onsdag havde brug for hjælp og vejledning i forbindelse med tv-signalets overgang fra MPEG2 til MPEG4.

Sort skærm
Kun få oplevede sort skærm d. 11. januar, melder DR


- "Bortset fra et enkelt uforudset teknisk kiks, der betød, at omlægningen blev forsinket til klokken 10.30, er hele overgangen til MPEG4 forløbet meget tilfredsstillende. Det lader til, at de berørte seere har været godt med, og at de har forstået at tage de forholdsregler, som vi har anbefalet," siger Carsten Corneliussen fra DR.

Omkring 225.000 husstande, der så tv via et MPEG2-tv-signal med antenne, var i risikozonen for at få sort skærm efter den 11. januar - med mindre de forinden sørgede for at "gøre noget", nemlig at anskaffe sig nyt tv-udstyr, der kan modtage tv i MPEG4-formatet. DR har siden oktober arbejdet på at udbrede budskabet til disse seere med kampagnen 'Går dit tv i sort 11.januar?'.

- "Vi har haft vore medarbejdere ved telefonerne fra klokken 6 onsdag morgen til klokken 20.00, og de 114 opkald til DR kom fra seere, der typisk skulle have hjælp til at retune deres tv, så kanalerne kunne blive genindstillet. Der har været overraskende stille både onsdag og undervejs," siger Mia Akselsen.

Digitaliseringen endelig på plads

Overgangen til MPEG4 onsdag markerede afslutningen på digitaliseringen af det danske jordbaserede antenne-tv-sendenet (DTT). Dette net distribuerer det gratis, landsdækkende og såkaldte 'frit tilgængelige tv', der kan modtages af alle via antenne.

- "Vi er nu i mål med den fulde digitalisering af antenne-tv sendenettet. Det er en historisk milepæl, og vi kan nu begynde at arbejde målrettet med andre digitale udviklingsplaner for nye service til vore brugere," siger Carsten Corneliussen.

Oplevede du problemer i forbindelse med den digitale overgang?

- Kilde: DRs pressemeddelelse, red

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |