Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDuPont finder partner til at printe OLED-skærme - FlatpanelsDK

DuPont finder partner til at printe OLED-skærme

08 Nov 2011 | Rasmus Larsen |

DuPont har ønsket at producere OLED-TV i mange år og i 2010 begyndte DuPont at snakke om en metode til ”printe” OLED-TV op til 50 tommer i løbet af få minutter. DuPont har nu fundet en partner, og har licenseret deres OLED-printmetode. Partneren er kun blevet afsløret som en "førende asiatiske producent", men der spekuleres i, at det er Samsung.

DuPont finder partner OLED-TV

I 2010 sagde DuPont, at producenter i fremtiden kan "dyse-printe" OLED-skærme. Vi er netop trådt ind i denne fremtid. DuPont har fundet en licenspartner til at producere AMOLED (active matrix OLED) via deres print-produktionsmetode. OLED-skærme byder på overlegne billedegenskaber, kan blive papirtynde og har et lavt strømforbrug.

Partneren angives som en "førende asiatiske producent" og Bloomberg hævder at vide, at det er Samsung. Samsung har netop annonceret, at de ikke vil anvende RealDs 3D-teknologi til deres Tv, og en aftale med DuPont kunne tyde på, at Samsung fremover vil satse mere på OLED-TV frem for 3D. Samsung siges at have 55-tommer OLED-TV prototyper klar til produktion, men det vides ikke, om DuPonts produktionsmetode er benyttet.

En 4.3-tommer prototype af et OLED-panel produceret med DuPonts print-metode
En 4.3-tommer prototype af et OLED-panel produceret med DuPonts print-metode


DuPonts dyse-printmetode er baseret på en kontinuerlig strøm af blæk i stedet for dråber, som der anvendes til typiske inkjet-printere. Sidste år hævdede DuPont, at de er i stand til at skabe et 50-tommer OLED-TV på mindre end 2 minutter, men på daværende tidspunkt havde DuPont lidt udfordringer med at skabe sub-pixels (der bruges tre subpixels per pixel). DuPont hævder også, at de kan producere meget billige OLED-skærme, og at produktionsomkostningerne endda er lavere end for LCD-TV.

Samsung har ikke bekræftet aftalen med DuPont. Samsung lancerer deres 2012 fladskærms-Tv til januar på CES 2012 udstillingen i Las Vegas. Ifølge kilder vil både Samsung og LG lancere 55-tommer OLED-TV på CES 2012. LG har bekræftet rygterne, men Samsung har ikke kommenteret på rygterne. Bloomberg rapporterer også, at DuPont søger flere licenspartnere blandt elektronikproducenter, og at DuPont pt. er i kontakt med General Electric, der angiveligt arbejder på at skabe OLED-lyssystemer, som kan ”males” på en væg eller andre overflader.

For mere information se denne korte video, der beskriver DuPonts dyse-printmetode.



- Kilde: DuPont / Bloomberg

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |