Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple åbner for filmleje & køb i dansk iTunes Store - FlatpanelsDK

Apple åbner for filmleje & køb i dansk iTunes Store

28 Sep 2011 | Rasmus Larsen |

Det har gennem flere år været muligt at købe musik gennem Apples danske iTunes Store, og amerikanerne har længe kunne leje film. Nu lader Apple til så småt at være klar med udlejning og køb af film på dansk grund. Det kan også betyde, at Apple TV står foran en officiel lancering i Danmark, med udlejning af film for 29 kroner.

Udlejning og køb af film i Apple Store

Apple lader til så småt at gøre klar til en dansk lancering af filmudlejning og køb af Hollywood-film i Danmark gennem iTunes Store. Det har ikke hidtil været muligt, og kun musikdelen af iTunes Store har været åben i Danmark.

Der kan nu lejes film gennem iTunes i Danmark
Der kan nu lejes film gennem iTunes i Danmark

Der er endnu ikke tale om en officiel dansk lancering, for man skal selv være lidt fiks og lave en søgning efter en film. Hovedsiden i iTunes Store viser stadig kun musik. Holder priserne vil film blive lejet ud for 29 kroner. Det koster mellem 79 og 139 kroner at købe en film og 169 kroner for køb af HD-film. Kataloget er omfattende og der tilbydes allerede mange nye film. Vælger man at leje en film, downloades den ned på harddisken. Herefter har man 30 dage til at starte filmen og 24 timer til at se filmen færdig efter den er startet første gang. Det er naturligvis også muligt at se filmen på andre enheder såsom iPad eller iPhone, ligesom det bør være muligt at se købe film på Apple TV. Og netop Apple TV, som ikke er officielt tilgængelig i Danmark (men som dog kan købes mange steder), kan muligvis være rykket nærmere en dansk lancering, nu hvor filmkataloget gennem iTunes er tilgængeligt. FlatpanelsDK har allerede testet Apple TV.

Der kan nu lejes film gennem iTunes i Danmark
Der kan nu lejes film gennem iTunes i Danmark

Prøv selv. Åben iTunes Store, søg på eksempelvis ”Avatar” oppe i søgefeltet til højre, og vælg filmen. Herfra kan du klikke på Movies-kategorien ude i venstre side og herefter klikke på filmen. Oppe i toppen kan du vælge genren, som Avatar ligger i kaldet ”Action & Adventure”, og nu kan du se samtlige film i iTunes-kataloget – de fleste tilgængelige til at leje eller købe allerede nu. Hvornår Apple er klar til en dansk lancering, står ikke klart. Lige nu mangler der film på hovedsiden af iTunes, danske beskrivelser og danske undertekster. Visse film, såsom Inception, fremgår også af oversigten, men kan ikke købes/lejes endnu. Allerede i februar 2011 skrev vi, at noget var på vej. Vi følger udviklingen. - Kilde: Recordere.dk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |