Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlere Tv-kanaler på antenne-Tv i 2013 med MUX8 - FlatpanelsDK

Flere Tv-kanaler på antenne-Tv i 2013 med MUX8

15 Jul 2011 | Rasmus Larsen |

Det er blevet politisk besluttet, at der i 2013 kommer flere Tv-kanaler til de danskere, der modtager Tv via husantenne eller stueantenne. Det sker fordi MUX8 (multiplex 8) er blevet dedikeret til Tv-kanaler.

I denne uge kører FlatpanelsDKs HDTV & digitalt-TV Tema. Vi kigger bl.a. på næste digitale mpeg4-overgang i 2012.


MUX8 giver flere Tv-kanaler

Hvis du modtager Tv med en husantenne eller stueantenne i hjemmet eller sommerhuset, kan du se frem til flere Tv-kanaler – de bliver dog ikke gratis.

Det sker i forbindelse med, at der er truffet en politisk beslutning om at dedikere den såkaldte MUX8 til Tv-kanaler. MUX står for multiplex og er kanalpakker, hvori der kan indbygges et antal kanaler.


I 2013 kommer der flere Tv-kanaler til danskere, der modtager Tv via husantenne


MUX8 skal imidlertid ikke indeholde gratis-kanaler. Selvom DR har været ude efter den ekstra kapacitet til at afprøve fremtidens DVB-T2, så har politikerne besluttet, at MUX8 i stedet skal sættes i udbud til kommercielt brug. Det betyder, at Tv-udbyderne kan byde ind og købe kapaciteten, hvis de ønsker. Det betyder, at såvel Boxer TV, som YouSee, Canal Digital eller Viasat er velkomne til at byde og dermed indtræde på antenne-Tv platformen.

Der er intet krav til at MUX8 skal bruges til DVB-T2, selvom det i teorien vil åbne op for flere Tv-kanaler og HD-kanaler. Det er forventningen, at MUX8 bliver sat i udbud i 2012. Den er dog først klar til anvendelse i 2013, idet Polen først skal lukke for deres analoge frekvenser, som forstyrrer det danske sendenet.

Der er endnu ikke truffet beslutning omkring MUX6. Den har hidtil været øremærket mobil-Tv, men det vil være katastrofalt, såfremt det vedtages. Ikke mindst pga. det faktum, at ingen mobiltelefoner har de nødvendige DVB-H tunere til at modtage mobil-Tv. MUX6 vil formentlig i stedet blive dedikeret til Tv-kanaler - alternativt 4G mobilnetværk.

Kilde: Mediawatch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |