Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste oplevelser med LGs nye Smart TV - FlatpanelsDK

Første oplevelser med LGs nye Smart TV

15 Feb 2011 | Rasmus Larsen |

Smart TV er betegnelsen (kaldes også Connected TV) for Tv-universets pendant til smartphones. Tv-producenterne forestiller sig, at adgang til internettet og kommunikation med andre enheder skal revolutionere Tv-branchen. I denne artikel kigger vi på LGs nye internet-system, der meget belejligt har fået navnet Smart TV. 
Smart TV fra LG introduceres i LGs nye 2011 fladskærme.

Flatpanels tager i denne uge fokus på Smart TV - altså Tv med adgang til internettet og netværk. Læs alt om Smart TV i det store Smart TV tema

LG Smart TV

Du har måske allerede set fladskærmene der kan gå på YouTube og fladskærme med indbygget DLNA til at streame musik, film og billeder fra andre enheder i hjemmet til fladskærmen. Men dette er kun den spæde start. I fremtiden skal Tv udvikle sig markant og den store revolution, som der skete fra mobiltelefoner til smartphones breder sig nu til fladskærms-verdenen under betegnelsen Smart TV.

LGs system til at binde internettet, DLNA, USB-optagelse, styring af Tv’et osv. sammen hedder meget belejligt også Smart TV og i 2011 modellerne satser LG hårdt på netop Smart TV-delen. Nedenfor ser du den hoveskærm, som man bliver mødt af på LGs Tv, når internetadgangen er etableret.

LGs nye Smart TV brugerflade
LGs nye Smart TV brugerflade


Herfra kombinerer LG flere forskellige elementer:
  • Til venstre ser du det aktuelle billede fra den udsendelse du ser.
  • I midten finder du adgangen til LGs Premium Service tjenester, der blandt andet tæller YouTube og filmudlejning
  • Til højre ses husets andre enheder, som kan kommunikere med fladskærmen. Disse tæller blandt andet PC/Macs, bærbare computere, tablets, smartphones og netværksharddiske (NAS). Fra alle disse enheder, kan LGs fladskærme hente indhold i form af video, musik og billeder.

    Dykker man endnu længere ned i systemet, udfolder en spændende verden sig. Har du eksempelvis en netværksharddisk med film på, vil LGs fladskærme selv sortere og indhente information omkring filmen, skuespillere og instruktør ind fra den store filmdatabase imdb.com.

    Der er naturligvis fortsat adgang til Viasat OnDemand, hvor man kan leje film og serier, samt købe enkeltudsendelser af f.eks. fodboldkampe. Også SF Anytime indgår, så man kan leje film direkte fra sofaen kun vha. fjernbetjeningen – så slipper man for turen frem og tilbage til Blockbuster.

    Alt kan styres med Smartphones

    LG har arbejdet meget på at skabe en brugervenlig og enkel overflade. Og al styring kan naturligvis foretages vha. din smartphone hvad enten den kører iOS, Android, Symbian eller Windows 7.

    LG går endnu længere og vedlægger til mange af de dyrere modeller en såkaldt Magic Motion fjernbetjening, som styres vha. håndbevægelser i ægte Nintendo Wii-agtig stil.

    LGs nye Smart TV brugerflade
    LGs nye Smart TV brugerflade


    Men Smartphone og Smart TV synergien stopper ikke her. Nu bliver det muligt at presse videoindhold fra telefonen direkte op på skærmen vha. et tryk på tastaturet.

    Hvor man før har været vant til at dele indhold på andre enheder – f.eks. se smartphone – og derefter klikke igennem skærmens menuer for at afspille klippet, bliver det nu muligt at presse videoerne igennem til Tv’et uden at skulle foretage sig noget på Tv’et. Og når klippet stoppes på Tv’et, fortsætter det på telefonens skærm. Alt sammen muliggøres af teknologien Wi-Fi direct, som spås at bringe mange nye muligheder til forbrugerne.

    Web browser understøtter Flash og Java

    Der er blevet talt meget om internetbrowsere i fladskærmen, så forbrugerne kan søge frit på internettet på husets største skærm. I virkeligheden er internetbrowseren ikke ligefrem tilpasset formatet på et Tv, og løsninger som en integreret YouTube-adgang er nok mere oplagte løsninger til Tv, men LG giver alligevel brugerne muligheden.

    LGs internetbrowser understøtter tilmed Flash og Java, så man kan tilgå alle de sider, som ellers er lukket zone hos mange af de andre fladskærms-producenter.

    App Store kommer i 3. kvartal

    Men hvad så med den løbende opdatering? Internettet udvikler sig konstant og smartphones kan hele tiden tilpasse sig – måske mest kendt via Apples App Store. Et Smart TV skal også kunne tilpasse sig og det tager LG højde for.

    LGs nye Smart TV brugerflade
    LGs nye Smart TV brugerflade


    LG lancerer nemlig deres eget App Store til fladskærme i 3. kvartal 2011, og det bliver automatisk opdateret på alle 2011 modellerne med Smart TV-platformen.

    Samsung var først med en App Store til deres fladskærme og de annoncerede for ganske kort tid siden, at mere end 2 millioner Apps er blevet downloadet gennem deres TV App Store. Det vidner ikke mindst om potentialet for Smart TV-platformene og LG gør sig nu – ligesom Samsung – klar til denne udvikling.

    Vi har kun kigget på nogle af de overordnede elementer her og LGs nye Smart TV-platform er uhyre interessant og rummer store perspektiver. Vi glæder os til at se, hvad det bliver til!

    Se frem til mere dybdegående tests af LGs nye fladskærme i de kommende måneder. Tilmeld dig vores Nyhedsbrev eller RSS feeds for at få besked om hvornår nye anmeldelser er online.

    Læs mere om LGs 2011 fladskærme i denne artikel:
    LGs nye 2011 fladskærme - alle detaljerne.

    Læs også mere om Smart TV i vores store Smart TV tema i denne uge.
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

    24 Apr 2024 |

    Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

    24 Apr 2024 |

    Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

    24 Apr 2024 |

    SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

    23 Apr 2024 |

    Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

    23 Apr 2024 |

    Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

    23 Apr 2024 |