Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung udvikler Super PLS LCD-panel - FlatpanelsDK

Samsung udvikler Super PLS LCD-panel

10 Dec 2010 | Rasmus Larsen |

Samsung har udviklet en ny type LCD-panel kaldet Super PLS. Teknologien er en variant af den populære IPS-panelteknologi, som Samsung nu for første gang tager til sig. I første omgang skal Super PLS anvendes i håndholdte enheder.

Samsung Super PLS panelteknologi

Samsung har gennem flere år været ledende indenfor højkvalitetsskærme til håndholdte enheder med deres PVA-paneler, men efter Apple senest valgte LGs IPS-paneler til deres iPhone 4 og iPad, har Samsung set sig nødsaget til at handle. Derfor har Samsung udviklet en ny LCD-panelteknologi baseret på IPS-panelteknologien. Samsungs nye IPS-variant hedder Super PLS (plane to line switching).

Samsung Super PLS er ny paneltype
Samsung Super PLS er ny paneltype


Super PLS har samme karakteristika som andre IPS-paneler, hvilket betyder brede betragtningsvinkler og hurtigere responstid. Til gengæld har IPS (og derved PLS) et noget lavere kontrastforhold end de nuværende PVA-paneler, som Samsung selv bruger i deres high-end telefoner med LCD-skærme, samt sælger til andre mobilproducenter.

Samsung påstår desuden, at Super PLS kan gengive 10 procent mere lys end LGs variant af IPS, samtidig med, at betragtningsvinklerne er endnu bredere. Samsung har ellers gennem mange år sværget til, at deres PVA og Super PVA-paneler har været IPS-panelerne overlegne, men med det seneste træk fra den koreanske gigant, lader det til at Samsung har ændret mening.

Samsung Super PLS er ny paneltype
Samsung Super PLS er ny paneltype


I dag anvendes PVA og IPS-paneler kun i dyrere mobiltelefoner. Billigere telefoner anvender LCD-paneler med den såkaldte TN-panelteknologi, der er billigere og har dårligere billedkvalitet. Alle tre typer LCD-paneler anvendes i øvrigt også i PC-skærme og LCD-TV.

Samsung påbegynder masseproduktion af Super PLS i starten af 2011. Samsung har endnu ikke annonceret, hvilke mobiltelefoner, der vil anvende Super PLS. Det står heller ikke klart om Super PLS skal anvendes i større skærme på sigt.

Super PLS panelerne vil også blive tilgængelige for andre mobilproducenter. HTC anvender eksempelvis Samsung paneler i flere modeller.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |