Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDigital kortlæser – værd at vide - FlatpanelsDK

Digital kortlæser – værd at vide

06 Aug 2010 | Bo Fredborg |

Ønsker du at modtage digitale Tv-signaler fra enten Canal Digital, YouSee, Stofa eller Boxer så kan du, med det rette udstyr, undvære en separat Tv-boks, og køre kablet direkte ind i fladskærmen. I denne artikel gennemgår vi hvad du skal bruge hos de 4 forskellige udbydere og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Denne artikel er skrevet af Bo Fredborg, som er redaktør på online-mediet www.digitalt.tv. Digitalt.tv beskæftiger sig med Tv-signaler, Tv-bokse og relaterede emner.

Vores store HDTV tema kører. I denne uge bringer vi nyheder, tests og artikler omkring HDTV og kigger nærmere på mulighederne der findes for HDTV og digitalt Tv på det danske marked, samt tester de danske Tv-udbyderes billedkvalitet. Følg vores store HDTV Tema her.


Forord

De 4 tv-udbydere som er med i denne artikel leverer Tv på forskellige platforme.
  • Kabel-tv (kræver DVB-C tuner): YouSee og Stofa
  • Parabol-tv (kræver DVB-S tuner): Canal Digital
  • Antenne-Tv (kræver DVB-T tuner): Boxer

    De forskellige typer tunere kan ikke bruges på de andre former for sendenet. Derudover skal tunerne i fladskærmene også understøtte mpeg4.

    Bemærk at hvis du er interesseret i modtagelse af Viasat med digital kortlæser, så kan dette ikke lade sig gøre med officielle godkendte løsninger.

    Canal Digital – digital kortlæser

    Parabol-TV udbyderen Canal Digital tilbyder digital kortlæser til sine kanaler til godkendte produkter. Det er en række fladskærme fra Samsung og Sony. Har du en sådan, kan du få en Canal Digital kortlæser. De godkendte skærme har indbygget satellittuner (DVB-S) og en mulighed for at indsætte en digital kortlæser (CA-modul).

     Sådan ser kortlæseren til Canal Digital ud
    Sådan ser kortlæseren til Canal Digital ud

    Prisen for en digital kortlæser til Canal Digital er omkring 599 – 699,-.

    Canal Digital på ikke godkendt udstyr? Indtil videre kan du godt flytte dit kort fra en godkendt tv-boks til en ikke godkendt boks eller fladskærm med DVB-S tuner og mulighed for Canal Digital kortlæser. Canal Digital kan dog ikke yde support på disse. Blandt andet Sharp, Panasonic og Loewe har modeller med DVB-S.
    Se den komplette liste med godkendte modeller her: Godkendte DVB-S fladskærme

    Læs mere hos Canal Digital her.

    YouSee – digital kortlæser

    Du kan se Grundpakken, Mellempakken eller Fuldpakken uden at du behøver ekstra udstyr hos YouSee. Kan du nøjes med disse kanaler, behøver du således ikke købe en YouSee digital kortlæser, blot du har en fladskærm eller tv-boks med DVB-C. tuner.

    Vil du se Ekstrapakker eller HDTV, skal du bruge en digital kortlæser (også kaldet et CA-modul eller CAM) fra YouSee sammen med et YouSee kort. YouSee har ikke noget krav om at du skal have godkendt udstyr som betingelse for at købe kortlæser og kort. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke har mulighed for de samme interaktive tjenester såsom filmleje og lignende, såfremt du ikke benytter en ekstern YouSee tv boks.

     Sådan ser YouSee kortlæseren ud med YouSee kortet lidt trukket ud
    Sådan ser YouSee kortlæseren ud med YouSee kortet lidt trukket ud

    Prisen for en YouSee digital kortlæser ligger på omkring 599,-. Kan købes her.

    Læs mere hos YouSee her.

    Stofa – digital kortlæser

    Stofa tilbyder ligesom YouSee de fleste steder en række grundkanaler ukodet. Kan du nøjes med disse kanaler, behøver du således ikke købe en Stofa digital kortlæser blot du har en fladskærm eller tv-boks med DVB-C. tuner.

    Vil du se abonnements-tv pakker skal du bruge en digital kortlæser (også kaldet et CA-modul eller CAM) fra Stofa sammen med et Zaptor kort. Stofa har ikke noget krav om at du skal have godkendt udstyr som betingelse for at købe kortlæser og kort. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke har mulighed for de samme interaktive tjenester såsom filmleje og lignende, såfremt du ikke benytter en ekstern Stofa Zaptor boks.

    Stofa Cam og Zaptor kort
    Stofa Cam og Zaptor kort

    Stofa digital kortlæser koster 499,-. Kan købes her.

    Læs mere hos Stofa her.

    Boxer – digital kortlæser

    Også kaldet Boxer TV-Modul, gør det muligt at anvende Boxers programkort i de modtagere eller fladskærme, der ikke har indbygget kortlæser med mulighed for indsættelse af en digital kortlæser (CA modul eller Cam).

    Boxer-kortet skal indføres i den digitale kortlæser på dit udstyr. Du placerer dit Boxer-kort i Boxer TV-Modulet, og du placerer herefter Boxer TV-Modulet med programkort i din fladskærm eller boks, hvorefter du gerne skulle være klar til at se Boxers kanaler. Det er formentlig også et sådant modul du skal anvende, når TV2 forventes at blive en kodet kanal i 2012.

    Boxer CAM
    Boxer cam ser således ud og sælges ofte for 0,- med en tv-pakke fra Boxer

    Pris normalt fra 399 – 790,-. Kan købes her.

    Læs mere hos Boxer her.

    Eksempel

    Herunder ses et eksempel på, hvordan programkortet fra udbyderen er sat i CA-modulet (CAM) og derefter ind i fladskærmen. Nu kan fladskærmen afkode signalet og give dig digitale tv-signaler uden brug af en separat boks.

    ”Canal
    Canal Digitals CAM sættes ind i siden af fladskærmen


    Læs mere i vores HDTV Tema her.

    Denne artikel er skrevet af Bo Fredborg, som er redaktør på online-mediet www.digitalt.tv. Digitalt.tv beskæftiger sig med Tv-signaler, Tv-bokse og relaterede emner.

  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

    19 Apr 2024 |

    Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

    19 Apr 2024 |

    'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

    19 Apr 2024 |

    Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

    19 Apr 2024 |

    Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

    18 Apr 2024 |

    YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

    18 Apr 2024 |