Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonArbejder Apple på en TV fladskærm? - FlatpanelsDK

Arbejder Apple på en TV fladskærm?

09 Jul 2010 | Rasmus Larsen |

Apple arbejder angiveligt på enten en TV fladskærm eller en ny Apple TV enhed ifølge The New York Times. Rygterne startede tilbage i maj, men nu er de blevet intensiveret, og skal man tro rygterne, så arbejder Apple kraftigt på at få en fod indenfor i TV-verdenen.

Apple fladskærm eller boks

Apple har allerede en såkaldt Apple TV enhed på markedet, som en boks, der kan tilsluttes fladskærmen for at få en iTunes-lignende funktionalitet i fladskærmen. Da Apple i sin tid lancerede enheden var det med store forventninger, og Steve Jobs håbede på, at den kunne skabe et lige så stort marked som Apples Mac computere.

Apple TV
Apples nuværende Apple TV


Det viste sig dog ikke at være tilfældet og Apple TV endte som et lille niche-produkt. Google har senest præsenteret deres Google TV, som kan bygges ind i fladskærmen eller købes som separat boks. Nu indikeres det, at Apple er på vej med enten en TV fladskærm eller en ny Apple TV boks – eller en kombination af dette.

Flere kilder peger hvert fald på, at Apple har noget under opsejling. Kilderne peger på, at Apple senest har hyret en række ansatte med baggrund i design af Tv apparater. En person som for nyligt har forladt Apple fortæller også, at udviklingen af næste generation af Apple TV enheden er flyttet til en helt anden division end hvor Apple TV hidtil ahr været udviklet, hvilket kunne tyde på et nyt produkt.

Samme kilder angiver i øvrigt, at det nye produkt formentlig skal baseret på Apples iOS styresystem, som kendes fra blandt andet iPhone og iPad. Det vil også give adgang til de filmstreaming-tjenester som allerede findes på de håndholdte enheder.

Engadget rapporterede i øvrigt tilbage i maj, at Apples næste version af Apple TV bliver en lille enhed, som ikke har harddisk, men som i stedet skal streame indhold fra nettet i 1080p opløsning. Og prisen skal være beskedne 99 US dollars. Enheden skal ifølge rygterne anvende iOS styreesystemet ligesom på iPhone.

Steve Jobs blev i øvrigt for nylig i et D8 interview spurgt om Tv-markedet og Apples syn på dette, hvortil han svarede, at Tv-markedet er et meget interessant marked for Apple. Samtidig sagde Jobs, at forbrugerne dog ikke vil have en boks ind i hjemmet.

Apple TV
Apples nuværende Apple TV boks (og et fiktivt Tv)


Intet konkret endnu

Selvom der peges i retning af både en ny Apple TV boks og endnu mere interessant; en fladskærm fra Apple, så er der ingen bekræftede informationer fra Apple, som dog også har rygte for at holde kortene tæt på kroppen.

Meget er stadig spekulation, men flere kilder og nyhedsmedier har uafhængigt af hinanden rapporteret om historierne, hvilket må indikere, at der er noget om snakken. Og med Google på vej ind i Tv-verdenen, må man formode, at Apple ikke vil se på fra sidelinjen.

Hvad tror du? Har Apple noget på vej?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |

Omfanget af hackede Roku Smart TV langt større end først antaget

15 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |

James Camerons 4K-genudgivelser har vist sig kontroversielle

11 Apr 2024 |