Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee lancerer kabel-tv på fiber - FlatpanelsDK

YouSee lancerer kabel-tv på fiber

21 May 2010 | Rasmus Larsen |

YouSee er nu parat til at tilbyde tv via fibernet i Nordsjælland. Flere tusinde husstande i området vil i den kommende tid modtage tilbud fra YouSee om at få leveret tv-signalerne via det fibernet, som tidligere var ejet af elselskabet DONG Energy.

FlatpanelsDK kører i disse dage et HD Tema, hvor vi kigger på VM 2010, der sendes i HD, fortæller om nyheder på HD-fronten og bringer en stor test af billedkvaliteten på de forskellige tv-udbyderes net.


Yousee kabel-Tv over fiber

- "Siden overtagelsen har vi i YouSee arbejdet intensivt på at blive klar til at tilbyde vores produkter på fibernettet. Der er fortsat mange områder i Nord-sjælland, hvor det traditionelle kabel-tv-net ikke dækker, og vi har fået rigtig mange henvendelser fra folk, der har spurgt til, hvornår vi kan levere på fibernettet i stedet. Det kan vi nu," siger adm. direktør Niels Breining, YouSee.

Fiberkunderne vil få tilbudt nøjagtig de samme produkter, som YouSee tilby-der på kabel-tv-nettet, dvs. tv-pakker med en blanding af analoge og ukrypterede digitale kanaler, som man kan se uden krav om digital boks eller kort.


- "Det er et meget bevidst valg. Vi ønsker at tilbyde et tv-produkt, som er lige så enkelt og fleksibelt, som det man kender på kabel-tv. For os er fibernettet blot endnu leveringsvej ud til kunderne," siger Niels Breining.

YouSee's kampagne rammer i første omgang ca. 11.000 husstande i bl.a. Måløv, Birkerød, Gentofte, Lyngby, Rødovre m.fl. Herefter følger gradvist flere og flere områder.

Fibernettet passerer over 100.000 husstande i Nordsjælland, som i dag ikke har mulighed for at modtage kabel-tv fra YouSee. De fleste af disse husstande mangler dog stadig den sidste strækning fra fiberkablet under fortovet og ind til huset.

Prisen på de enkelte tv-pakker og bredbåndsprodukter bliver de samme som på kabel-tv-nettet. Dertil kommer dog et særligt fibertillæg på 99 kr. pr. måned, som dækker den løbende ekstra udgift for at være tilsluttet fibernettet.

Læs mere på YouSee.dk.

Fakta om kabel-tv på fiber

  • YouSee vil tilbyde samme tv-produkter, som kendes fra det traditionelle kabel-tv-net, dvs. tre tv-pakker bestående af Grund-, Mellem- eller Fuldpakken. Sidstnævnte indeholder 40 analoge og 51 digitale tv-kanaler. Alle kanaler i de tre pakker sendes ukrypteret, og det betyder, at man kan se tv i alle rum i husstanden uden brug af ekstra bokse eller kort. Dertil kommer mulighed for tilvalgsprodukter som YouSee Plus, Favorit m.v.

  • Prisen på de tre tv-pakker bliver også de samme som på kabel-tv-nettet, dvs. hhv. 166, 299 og 397 kr. pr. måned samt 99 kr. i fibertillæg.

  • Fibertillægget på 99 kr. pr. måned er en betaling for at være tilsluttet fibernettet, som blev indført af den tidligere ejer af nettet. For andre serviceudbydere på fibernettet opkræves beløbet i dag af TDC Branchesalg, mens YouSee har valgt selv at stå for opkrævningen

  • YouSee tilbyder også bredbånd og telefoni over fiber. I første omgang har YouSee også på det punkt valgt at udbyde de samme produkter som via kabel-tv-net, dvs. bredbånd med downloadhastigheder fra 8 til 50 Mbit/s. Senere vil YouSee også tilbyde bredbånd med højere hastigheder og med større symmetri mellem up- og download.

    Yousees pressemeddelelse, red
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

    29 Mar 2024 |

    Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

    29 Mar 2024 |

    Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

    29 Mar 2024 |

    Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

    28 Mar 2024 |

    Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

    28 Mar 2024 |

    Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

    28 Mar 2024 |