Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSBS TV leverer streaming i HD-kvalitet - FlatpanelsDK

SBS TV leverer streaming i HD-kvalitet

20 May 2010 | Rasmus Larsen |

SBS TV har netop udvidet www.nutv.dk i HD og med en teknologi, der uden afbrydelser streamer i HD opløsning.

FlatpanelsDK kører i disse dage et HD Tema, hvor vi kigger på VM 2010, der sendes i HD, fortæller om nyheder på HD-fronten og bringer en stor test af billedkvaliteten på de forskellige tv-udbyderes net.

Streaming i HD

Streaming af video på nettet er en genial måde at se TV eller se TV tidsforskudt mener SBS. Men streaming har indtil nu ikke kunnet måle sig med kvaliteten på TV og slet ikke med HDTV. Herudover har streamingen slet ikke været så stabil, som TV-udsendelserne. Det har SBS TV som de første herhjemme valgt at gøre noget ved. På adressen hd.nutv.dk kan man nu nyde TV som streamede udsendelser i HD og helt uden afbrydelser.

Der er flere grunde til, at streaming indtil nu har haft problemer: Streaming på nettet er afhængig af afsenderens teknologi, modtagerens computer og en stabil forbindelse mellem dem. Derfor oplever man normalt, at billedet ”fryser” på computerskærmen, mens man bare kan sidde og kigge på et roterende timeglas eller en ”donut”, indtil forbindelsen genoprettes i en tilstrækkelig kvalitet.

Billedkvaliteten justeres efter båndbredden og CPU-kraften

SBS TV har nu installeret ny teknologi – Microsoft Smooth HD streaming med Silverlight player og PlayReady kryptering - der giver billeder i HD-kvalitet. Og gør det helt uden afbrydelser - også selv om man ønsker at ”hoppe” i udsendelsen, lover SBS.

Nu Tv i HD
Nutv nu i HD

Smooth HD streaming er uhyre fleksibel. Den understøtter H.264-standarden og er teknologi-neutral – og fungerer således fint sammen med både Mac og pc samt med alle browsertyper. Og den kan endda fungere med dårlige internetforbindelser – helt ned til 230 kb/sek. Fordelen er, at den selv indstiller billedkvaliteten efter båndbredden og pc’ens CPU. Ved en båndbredde på 3 Mbit vil streamingen have samme kvalitet som en DVD, mens den med en båndbredde på 6-8 Mbit vil matche Blu-ray-kvalitet, siger Nutv. Det er Microsoft Silverlight-playeren, der hvert andet sekund vurderer båndbredden samt den modtagende computers formåen og derefter skalerer billedkvaliteten efter den – uden afbrydelse af streamingen. På www.nutv.dk leveres HD-streamingen fra en start i en kvalitet på 6 Mbit i 1080P, men den kan sagtens skrues op til 10 Mbit. Det kan blive aktuelt i takt med udbredelsen af den nye generation af internet-TV, hvor man med fladskærmen henter direkte på internettet. Eller som hidtil via computeren med et netværkskabel til fladskærmen.

TV a la carte

- ”De fleste har en travl hverdag, hvor det kan være svært at få kalenderen til at passe med TV-programmet. Derfor vælger stadig flere at streame deres yndlingsserier og ”must see”-programmer. Når de har tid og lyst, ser de således TV ”a la carte” på www.nutv.dk. Når og hvor de har lyst til det, fortæller udviklingschef Jørgen Larsen, SBS TV.

Nu Tv i HD
Nutv nu i HD

HD-løsningen af www.nutv.dk er leveret til SBS TV af danske Xstream Media Solutions, der er en af verdens førende leverandører af streamingløsninger. Blandt andet er de en af de få certificerede PlayReady providere i Europa. Læs mere på www.xstream.dk. - SBS pressemeddelelse, red

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |