Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-panasonicvt203.jpg" alt="Panasonic 2010 Convention"></div>Panasonics 2010 Tv i video og billeder - FlatpanelsDK Panasonic 2010 ConventionPanasonics 2010 Tv i video og billeder">

Panasonic 2010 Convention
Panasonics 2010 Tv i video og billeder

18 Feb 2010 | Rasmus Larsen |

Panasonic afholdte den såkaldte Panasonic Convention 2010 i olympiske rammer på det Olympiske Stadion i München. Arrangementet var gigantisk, og vi var vel 500-600 journalister fra hele Europa samlet under ét tag.

This article in English: Panasonic 2010 TVs in video and pictures

Panasonic havde masser på programmet indenfor stort set alle produktområder. Her i artiklen tager vi dog udelukkende et lidt nærmere kig på Panasonics nye 2010 fladskærme. Panasonics nye Blu-Ray afspillere følger i en senere artikel.

Panasonic 2010 fladskærme


Vi har allerede skrevet om Panasonics nye plasma-Tv og LCD-TV. Her tager vi et lidt nærmere kig på dem med mange flere billeder, video og yderligere indtryk.

Læs mere om de nye plasma-Tv i vores tidligere artikel:
Panasonic VT20, V20, G20 & X20 - med danske priser
Og mere om Panasonics nye LED/ LCD modeller.
Panasonic lancerer også nye LCD og LED

Se en del af præsentationen, hvor Panasonic taler om de nye 2010 modeller i videoen herunder. Bemærk, at videoen er optaget med håndholdt kamera, og det er en japansk taler, der optræder i videoen. Ellers så læs videre nedenfor, hvor vi går igennem de nye ting fra Panasonic:


Panasonic Convention 2010

Panasonic præsenterede indledningsvis de nye Tv på et pressemøde og efterfølgende fik vi lejlighed til at danne os nogle indtryk og lege med al elektronikken.

Panasonic 2010 fladskærme


Panasonic lancerer i år 69 nye plasma-Tv og på trods af det tallet giver lidt sjofle associationer, så forsikrer Panasonic: “We didn’t do it on purpose... but the new TVs are sexy”.

Panasonic lancerer desuden en række LED modeller (LCD-TV med LED) og indledningsvis ryger hele 3 nye serier på markedet, der skal dække de mindre størrelser, som plasma-skærmene ikke klarer. Som noget nyt i år, går Panasonics LCD-TV også op i 42 tommer.

Panasonic 2010 fladskærme


Panasonic slår på tromme for 3D og connectivity i 2010. Det første siger sig selv, men jeg kommer alligevel ind på det igen om lidt. Det andet punkt inkluderer Panasonics fokus på at bringe internettet og kommunikation med andre enheder ind i hjemmet.

Panasonic 3DTV

3DTV er et stort punkt på dagsordenen fra Panasonic i år, og 3D er noget andet end det vi har kendt op gennem tiderne. Fra man Jaws i 3D til i dag er der sket meget, og med de nye 3D systemer, er det første gang man har mulighed for at give 3D billeder i fuld HD opløsning på 1080p, samtidig med, at man ikke blander billederne sammen.

Se historien omkring 3D i videoen herunder. I videoen introducerer Panasonic også hvordan 3D virker i 2010, og hvorfor det adskiller sig fra tidligere 3D systemer:

En af de største årsager til hovedpine i forbindelse med tidligere 3D systemer skyldtes, at dels, at billederne krydsede ind over hinanden (crosstalk), dels at billederne ikke blev leveret i full opløsning (men i interlaced). Det får hjernen på overarbejde og det skaber hovedpinen.

Panasonic 3DTV
Passiv 3D skærm til vesntre – aktiv 3D skærm til højre


Panasonic satser på samme metode, som mange af de andre fladskærmsproducenter. Det er metoden der kaldes frame sequental, hvor man bruger aktive shutter briller. Forskellen på aktive og passe 3D briller kan ses herunder:

Panasonic 3D briller
Passive 3D briller til vesntre – active 3D briller til højre


Panasonic havde fået Bill Foster fra analysefirmaet FutureSource til tale om udsigterne og potentialet for 3D markedet. FutureSource er et uafhængigt selskab, som følger branchen på godt og ondt.

Bill Foster, FutureSource
Bill Foster, FutureSource


Bill Foster ser et potentiale i 3D, men understreger også, at indholdet er essentielt. Der forventes en række Blu-Ray udgivelser på 3D, og der er også flere Tv kanaler på vej, men i flere år frem tror Bill Foster på, at 3D vil være event-baseret. Det skal forstås sådan, at man vil tage 3D brillerne frem i forbindelse med store begivenheder, som f.eks. en fodboldkamp eller en storfilm, frem for at opleve traditionelt Tv kiggeri i 3D.

Bill Foster understreger samtidig, at der ikke er nogen format-krig forbundet med 3D. De passive system (med polariserede briller) og det aktive system (med aktive shutter briller) kan ikke krydses, når man sidder foran skærmen, men metoden til at optage med er præcis den samme.

Panasonic 3D kamera
Panasonic 3D kamera


Der bruges et kamera, som optager to billeder ganske tæt på hinanden, på samme måde som menneskets øjne sidder tæt forbundet. Herfra er det hjernen der “oversætter” de to billeder til 3D.

Bill Foster mener, at den største driver indenfor 3D udviklingen vil være spilindustrien. Ud over, at der allerede findes en række 3D spil (f.eks. Avatar spiller), så vil PlayStation 3 blive opdateret til at understøtte 3D, og det mener Bill Foster der er en stor fremtid i.


Toy Story 3 er på vej i 3D


Bill Foster mener desuden, at 3D udviklingen skal drives af animationsfilmene. Selvom film som f.eks. Toy Story 1 og 2 ikke oprindeligt er lavet i 3D, kan de omdannes til 3D ved at rendere filmene i studierne. Det er en meget tung proces, og svarer ikke til den 2D til 3D konvertering, som f.eks. Samsungs skærme kan lave, men giver derimod filmene ægte 3D ligesom f.eks. Avatar. Netop Toy Story 1 og 2 forventes også at blive genudgivet i ægte 3D.

Men hvad er vigtigt for at få 3D til at fungere efter hensigten? Først og fremmest teknikken. Der kræves et Tv, som kan opdatere meget hurtigt, og der kræves skærme med meget lav responstid. Derfor er plasma-teknologien også en af de mest oplagte pga. den lave responstid.

Herunder kan du se den forventede udvikling i 3D markedet.

3DTV udvikling
3DTV udvikling



VIERA Cast

VIERA CAST systemet, der lader brugerne tilslutte til internettet og en række forskellige internet-tjenester, bliver opdateret i 2010.

Panasonic har fortalt lidt mere om systemet og hvilke tjenester vi kan forvente os. Samtidig melder man dog ud, at det nye VIERA CAST system først er fuldt udbygget og opdateret omkring maj/juni 2010.

DailyMotion
DailyMotion


Det betyder ikke, at du skal vente med at købe et Panasonic Tv, blot at funktionaliteten først er fuldt opdateret på dette tidspunkt, og at det sker helt automatisk på Tv’et.

Twitter
Twitter


Med forbehold for, at der kan være rettighedsstridigheder i visse lande, nævner Panasonic følgende tjenester til det nye europæiske VIERA CAST system:

qTom: Stor musiktjeneste - endnu kun tilgængelig i Tyskland
YouTube: Kræver ingen nærmere introduktion
DailyMotion: Stor videodatabase
Twitter: Mikro-blog
Euronews: Catch-up Tv
Ace Irax: Movie on demand tjeneste, som både udlejer og sælger film over internettet. Pt. er der mere end 2000 titler i databasen, som brugere af VIERA CAST kan leje eller købe direkte på fladskærmen. Tilgængelig i 5 lande, dog endnu ikke Danmark.

Panasonic Skype kamera
Panasonic Skype kamera


Endelig er Skype en del af Panasonics nye “connecticity”-funktionalitet. Skype kameraet er tilvalg og købes derfor separat. Det kan optage i 720P og har 4 mikrofoner indbygget, dels for at sikre god lydkvalitet, dels for at tillade, at flere personer taler samtidigt.

Panasonic 2010 fladskærme
Skype


Panasonics nye Tv modeller

Vi fik også lejlighed til at kigge på de nye Tv fra Panasonic og herunder er lidt indtryk.

Først og fremmest fik vi Panasonics gigantiske 152” plasma-Tv at se. Tv’et har en opløsning på 4096x2160 pixels og er virkelig gigantisk stort.

 Panasonic 152” plasma-Tv
Panasonic 152” plasma-Tv


Vi tog et kig på Panasonics nye serier, herunder også VT20, V20 og G20.

Der var flere sammenligninger, og et af de interessante emner var naturligvis om Panasonic var i stand til at holde hvad de lover med sort-niveauet. Selvom man altid skal være lidt forbeholden med producent-præsentationer, så var mit umiddelbare indtryk, at der bestemt er sket noget fra V10 til V20.

Panasonic C20
Panasonic V20


V20 gengiver synligt bedre sort, og det bidrager til oplevelsen af dybde og intensitet i billedet. Panasonic fortalte desuden, at grunden til at man har fjernet glasfronten, som vi kender fra V10 på den nye V20, var, at den havde en stor mængde refleksioner. Det er dels generende, dels forringer det gengivelsen af sort.
Herunder den nye V20 serie:

Panasonic 2010 C20
Panasonic V20


Jeg fik også lejlighed til at sammenligne responstiden på de nye modeller, som er særlig interessant, da Panasonic har udviklet en ny type fosfor i forbindelse med de nye 2010 modeller. Igen var min oplevelse, at der er sket en forbedring. V20 havde tydeligt hurtigere responstid og derved mindre synligt fosfor-slør end V10.

Panasonic 2010 responstid
Responstid på Panasonics nye 2010 modeller


Jeg oplever derimod stadig en lidt plasma-støj på panelerne, som på 2009 modellerne. Når man går tæt på Tv’et, kan man se, at mange farver genereres ved at “blande” andre (dithering). I praksis fungerer det ved, at man skifter mellem forskellige farver for at danne en ny.

Panasonic C20
Panasonic V20


Strømforbruget er sænket på de nye 2010 modeller.

Panasonic 2010 fladskærme strømforbrug
2010 til venstre, 2009 til højre


Panasonic præsenterede det nye 3DTV VT20. Se præsentationen herunder:


Og her taler Panasonic om lidt yderligere features:


3D oplevelsen i praksis med VT20E er rigtig god, og den bedste jeg hidtil har set. Jeg kan roligt sige, at jeg nød 3D på et plasma-Tv mere end jeg gør i biografen, hvor specielt de elementer, der ligger i horisonten har en tendens til at blive sløret (pga. crosstalk, hvor billederne overlapper).

 Panasonic VT20 3DTV
Panasonic VT20 3DTV


3D effekten på VT20E synes også noget bedre i forbindelse med hurtige bevægelser, som er langt skarpere end med projektorer i biograferne.

VT20E - 3DTV’et - er brunt, men min oplevelse er den samme som på G20. Man kan svagt ane nuancen, hvis man er klar over, at den er der, men Tv’et virker mest af alt sort. Den nye 65” VT20 er også gigantisk. Se den herunder:

Panasonic 50” VT20 og 65” VT20
Panasonic 50” VT20 og 65” VT20


Panasonic havde også lavet en sjov præsentation, hvor man vha. Panasonics nye 3D kamera optagede to snowboard-dukker. Hvis man bevægede sig ind i mellem dukkerne, blev man en del af 3D optagelsen, og kunne således se sig selv i 3D omgivelserne, hvis man havde 3D brillerne på.

Panasonic 2010 fladskærme


Objekter der var nærmest (altså længst ude i skærmen mod brugeren) har dog stadig en tendens til at blive en anelse sløret - om end det ikke er kritisk.

Herunder den nye G20 serie:

Panasonic G20
Panasonic G20


Jeg undersøgte også G20 serien, og min første observation var, at modellen ikke har denne blålige nuance, som vi så på de første billeder. Der er bestemt en lille anelse blå i plastikken på fronten, men det var meget svært at se, med mindre man var klar over det.

G20 kommer også i en sølv-variant, hvis man ikke bryder sig om den sorte.

Panasonic 2010 fladskærme
G20 i sort og sølv


Vi bemærkede også, at Panasonic har givet flere indstillingsmuligheder i menuerne, og blandt andet tilføjet en indstilling til “dag” og “nat”, som man kan kalibrere Tv’et til begge henseender. Panasonic understøtter nu også ISFccc kalibrerings-systemet, hvor brugerne har fuld adgang til indstillinger, som gamma, RGB osv.

Panasonic 2010 fladskærme


X20 har fået et lidt andet design, og fronten udgøres nu af en ry overflade med små “prikker”, som du kan se herunder.

Panasonic 2010 fladskærme
X20 serien


Herunder kan den nye S20 serie ses:

Panasonic S20
Panasonic S20


Og den nye X20 serie:

Panasonic X20
Panasonic X20


Herunder den nye D25 LED serie

Panasonic D25
Panasonic D25


Og den nye D28 LCD-TV med LED serie.

 Panasonic D28
Panasonic D28


Endeligt den nye V20 LED serie, som ikke må forveksles med V20 plasma-serien:

Panasonic V20 LCD
Panasonic V20 LCD


Panasonic plasma-Tv er ikke meget tyndere end tidligere. Vi har stadig til gode at se Panasonics Tv nå samme slanke profil, som f.eks. Samsungs bedste plasma-Tv.

Stik vender stadig bagud, selvom der dog er visse indgange, som vender mod siden. Se billeder herunder

Panasonic 2010 fladskærme



Spørgsmål

- Jeg vil meget gerne høre hvordan du oplever gengivelsen af sort på de nye modeller i munchen. De skal jo efter sigende have elementer fra kuro paneler

Den opleves utrolig dyb og mere eller mindre perfekt. Jeg ser meget frem til at teste de nye modeller, for at se og måle lidt, men umiddelbart har Panasonic i 2010 nået KURO niveau mht. sortgengivelsen.

- Jeg ville gerne høre lidt om genskind i forhold til vinduer/lamper. Efter jeg har forstået så i de"gamle" 2009 modeller var topmodellerne fra Ga11 og op udstyret med mørkere glas foran for at eliminere genskin..? Så ja.. skal man i de nye modeller også op i klasserne før man får mindst muligt genskin.? ´

Der er stadig genskin, men Panasonic har blandt andet fjernet glasfronten på V10 på den nye V20 for at reducere genskin. Det bemærkede ikke nogen nævneværdig forskel i genskin på de nye paneler, men til gengæld er de blevet mere lysstærke, hvilket betyder, at de bedre kan anvendes i dagsbrug uden farverne falmer.

- Hvornår forventes de store modeller at komme? Altså 65" udgaven. Og var der også noget med en 58"?

65 tommeren kommer til maj/juni 2010. Ingen 58 tommer er på vej lige umiddelbart.

- Støj er vigtigt for mig. Hvor meget blæserstøj er der fra diverse modeller. Summelyde fra strømforsyning f.eks. ved meget hvide billeder.

Jeg registrerede ikke nogen blæserstøj, men der var også generelt meget baggrundsstøj i lokalet med musik og lyde fra filmsekvenserne.

- Hvordan er strømforbruget på de nye modeller?

Det er reduceret betydeligt. Se sammenligningen oppe i teksten.

- Jeg vil gerne om i vil spørger Panasonic om der kommer en fladskærm fra dem i 21-9 med sortpiano ramme og i såfald hvor store skærme vil blive og om det bliver plasma,LCD eller LED, det er mig bekendt kun Phillips der laver skærme i den størrelse

Nej, ingen 21:9 fladskærm er planlagt fra Panasonic.

- Hvordan er den oplevede farvedybde. Mit PX80 har noget der ligner 8-bit farver, så subtile farveovergange, f.eks. i folks ansigter, forsvinder eller bløder ud i enten rød eller grøn. Den nye 600hz sub field drive burde afhjælpe dette.

Billedkvaliteten var utrolig flot. Jeg vil dog vente med at sige alt for meget, da det altid er svært baseret på disse noget tendentiøse præsentationer.

- Biver TV´ene både YouSee og Telia Stofa godkendt - så at TV´ene understøtter deres opdateringer? Kommer der 54" og 58" TV i Danmark ligesom i USA, hvis ikke hvorfor?

Vi fik intet svar på YouSee og Telia spørgsmålet. 54 og 58 tommer kommer ikke til Europa - hvert fald ikke i første omgang. Vi kunne ikke få et svar på hvorfor.

- Kommer der lokalt indhold på Viera Cast (f.eks. DR- eller TV2 nyheder)?

Der kommer tjenester til VIERA CAST i Danmark, som er nye, men lige pt. er der ikke planlagt nogle deciderede danske tjenester.

- Kunne meget gerne tænke mig at vide hvorfor panasonic's priser går AMOK når man kommer over 50", eller i hvert fald gjorde det på de gamle, så gør de vel også på de nye... De hoppede jo fra ca. 16-17.000 fra 50" V10 og var det 50.000 for en 58"??? mener jeg det var... Meget gerne et svar på det.

Det er et godt spørgsmål, og umiddelbart var det eneste svar, at produktionen bare ikke er effektiv nok. Fabrikkerne er ikke gearet til at lave en effektiv masseproduktion af så store skærme, da et rå-substrat typisk kan blive til langt flere 42” skærme end 65” skærme (man skærer mindre paneler fra store substrater). Det skyldes dog formentlig også, at det er entusiasterne der køber disse Tv, og de er villige til at betale mere.

- Jeg vil desuden gerne vide, om de problemer (eller"features") der for nylig er dukket op omkring ændringer i sortniveauet også har indflydelse på de nye serier.

Alle plasma-Tv taber en anelse sort over tid, men Panasonic nævnte, at styringen af lysstyrken er langt mindre synligt på 2010 modellerne, og at nogle 2009 modeller har en lidt forkert implementering, som justerer for meget på lyset.

- Kommer der til at være kompatibilitet de forskellige 3D produkter imellem? Ville man f.eks. kunne forbinde Pana 3D tv til PS3 for at få 3D.

Ja, der bliver intet problem. Kompatibiliteten kommer til at ligge i HDMI standarden og Blu-Ray standarden, så her kan man godt bruge de nye enheder på tværs.

- Vil gerne vide noget omkring Panasonic planer mht 1080p 3d Projektor.

Der er ingen 3D projektor planlagt for det europæiske marked lige pt.

- HDMI til ver 1:4 standard?

Ja, det kommer i de fleste modeller. Det er dog kun VT20E, der vil understøtte 3D. De mindre modeller med HDMI 1.4 får dog den nye funktionalitet, som f.eks. en audio return kanal, så man kan sende lyden direkte fra Tv’et, når der ses Tv gennem tv-tuneren videre til anlægget med HDMI (i stedet for via optisk eller analog audio out).

- Hvad er Panasonics egen kommentarer til Samsung, LG og Sony' noget mere stilede produkter?

Ingen kommentarer fra Panasonic, men Panasonic følger den typiske japanske designtradition, modsat Samsungs og LGs mere koreanske stil.

- Kommer der en MPEG4 dvd optager/HDD der understøtter Stofa, Yousee og Canal Digital Kabel TV...??

Nej, der er ikke planer om nogen harddiskoptager i Danmark. De findes på nogle markeder, som f.eks. Frankrig, men grunden til at de ikke introduceres i Danmark skyldes rettigheder.

- Är modellerna förberedda för DVB-T2?

Nej. Ingen DVT-T2 i 2010 modellerne.

- Hvor tykke er panelerne?

Billede af V20 kan ses herunder. De andre paneler er ikke meget tyndere end sidste års modeller.

Panasonic 2010 fladskærme



- Ang. Skype - kan man se TV samtidig med at man"skyper" på TV'et?

Man kan ikke se Tv, så længe man benytter Skype. Skype åbner en slags menu, hvor man har flere valgmuligheder for enten at ringe eller foretage videoopkald.

- Kommer nogle af de nye modeller med indbygget DVB-S tuner, så man f.eks. kan se Canal Digital via parabol? Hvilke modeller?

Ja, der kommer DVB-S tuner i G20 og opefter.

- Spørgsmål: Vil VT20E kunne fås i sort, i stedet for brun farve. Ellers synes jeg at der vil være mange der finder et andet alternativ på grund af an den kun er i brun.

Der kommer kun den brune variant. Men som nævnt i afsnittet ovenfor, så er nuancen meget svag, og ikke lige så tydelig, som det foreslås på pressebillederne.

This article in English: Panasonic 2010 TVs in video and pictures

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |