Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSurround-lyd på DR HD kommer senere i 2009 - FlatpanelsDK

Surround-lyd på DR HD kommer senere i 2009

03 Nov 2009 | Rasmus Larsen |

Vores store HDTV tema ruller! Vi bringer nyheder, anmeldelser og artikler og kigger nærmere på mulighederne der findes for HDTV og digitalt Tv på det danske marked. Følg vores store HDTV og Digitalt Tv Tema her

Befolkningen er begejstret for DRs nye HDTV kanal, DR HD - og med god grund for billedkvaliteten løftes gevaldigt. Lydkvaliteten er dog endnu ikke helt på plads, og mange brugere har oplevet, at den lovede surround-lyd i 5.1 ikke kommer med på signalet. Det er imidlertid ikke så underligt endda, for lyden sendes endnu ikke i surround sound på DR HD.

Lyd i surround sound kommer

Lyd i 5.1 surround sound var lovet på DR HD, men den lader dog vente på sig lidt endnu. DR har i første omgang satset på billedkvaliteten på den nye DR HD kanal. - ”DR har fokuseret på billedkvaliteten i startfasen, og derfor taget den beslutning, at DR HD indledningsvis vil sende i stereo-lyd.” udtaler Erik Henz Kjeldsen, Distributionschef for DR til FlatpanelsDK. Den ægte 5.1 surround-lyd på DR HD og den fuldbragte oplevelse af lyd og billede, må folket vente med til engang senere på året, hvor DR regner med at sende de første film med 5.1 surround-lyd. Erik Henz Kjeldsen fortsætter: ”DR regner med at kunne sende de første film med 5.1 lyd før årets udgang.” Formatet, som benyttes til at distribuere den digitale lyd kaldes HE-AAC, som er kort for High-Efficiency Advanced Audio Coding. Denne lyd sendes til den digitale tuner, som modtager DR HD og herfra kan lyden videredistribueres til en surround-forstærker, der dekoder lyden i 5.1 DTS eller 5.1 Dolby Digital. HE-AAC formatet bruges allerede på DR HD kanalen, men på nuværende tidspunkt udsendes lydsporet endnu kun i stereolyd.

DR HD
Sådan ser DR HDs nye HD logo ud

DR HD blev modtaget

DR HD blev – sammen med Ramasjang og DR K – godt modtaget herhjemme. DR har de første seertal klar for søndagen, som lyder på, at DR i løbet af den første sendedag nåede 411.000 seere omkring DR Ramasjang, mens 278.000 så DR K, og 199.000 så DR HD i mindst fem minutter i træk. Målt på share i kanalernes sendetid fik DR HD 2 procent af seningen. En glad DR Mediedirektør Lars Grarup siger: - "Det er svært at få armene ned i dag. Teknikere, redaktører, plannere, indkøbere og mange andre har ligget vandret for at kunne give licensbetalerne hele tre nye kvalitetskanaler på én gang. Så det er skønt at se, at så mange danskere ikke blot har overvundet de tekniske udfordringer forbundet med overgangen fra analogt til digitalt, men også har valgt at kigge med på DRs nye public service-tilbud helt fra begyndelsen."

Forbrydelsen på DR HD
Forbrydelsen trak mange seere til DR HD

Forbrydelsen i HD kvalitet var en af de store succeser for DR HD. For første gang fik danskerne søndag mulighed for at se DRs populære dramaserie i digital high definition, med et langt skarpere billede, end tv-seere har været vant til. Det gjorde 111.000, da DR HD sendte 6. afsnit samtidig med DR1, hvor 1.505.000 kiggede med. - "I betragtning af at DR HD er en banebrydende nyskabelse, kan man ikke være andet end imponeret over kanalens åbningsdag," siger Lars Grarup.

Alle kan se DR HD

Har du ikke allerede nu fået indstillet DR HD så se vores artikel her: Er du klar til HDTV fra DR?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |