Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSådan sker den digitale overgang - FlatpanelsDK

Sådan sker den digitale overgang

31 Oct 2009 | Rasmus Larsen |

Vores store HDTV tema ruller! Vi bringer nyheder, anmeldelser og artikler og kigger nærmere på mulighederne der findes for HDTV og digitalt Tv på det danske marked. Følg vores store HDTV og Digitalt Tv Tema her

I aften og nat sker det. Vi overgår fra det analoge antenne-net til det digitale sendenet. Undrer du dig over hvordan det helt præcis sker? Se hvordan teknikkerne får en travl nat mellem d. 31. oktober og 1. november 2009.

Sammen med det nye digitale sendenet åbner DR også tre nye kanaler, herunder den nye DR HD kanal. Læs mere om de nye kanaler her: DRs tre nye kanaler har fået navne

Klokken 00:00
Der slukkes for signalerne til sendemasterne. Kabel-TV, satellit-TV, bredbånd og fællesantenneanlæg sender videre efter et kort break, mens de jordbaserede sendemaster nu skal omprogrammeres og der derfor ikke kan modtages signaler i husstande med egen antenne.

Det er en omfattende opgave og alt mandskab er naturligvis tilkaldt for at arbejde gennem natten med at omstille senderne. Den står på fysisk arbejde på alle hovedsenderne i Danmark, og software der skal programmeres om, blandt andet fordi nogle kanaler og frekvenser skifter ved omlægningen.

Det nye digitale signal
I nat sker det. Vi overgår til et rent digitalt sendenet


Klokken 04:00
Der tændes der igen for alle hovedsenderne. En række hjælpesendere skal måske have justeret antennen, hvilket kræver folk på stedet efter kl. 4, hvor hovedsenderne er i gang igen.

Klokken 06:00
Premiere på den første af de tre nye DR-kanaler, børnekanalen DR Ramasjang.

Klokken 12:00
Alle hjælpesenderne i fuld drift, og 99,8 procent af landet kan således se digitalt TV. De resterende 0,2 procent er bl.a. afhængige af justeringer i udlandet.

Klokken 14:00
Den nye DR-kanal, kulturkanalen DR K, lanceres.

Klokken 17:00
Premiere på HDTV kanalen DR HD.

Kilde: Digitalt.tv

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |