Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonProgrammet for første aften på DR HD - FlatpanelsDK

Programmet for første aften på DR HD

31 Oct 2009 | Rasmus Larsen |

Vores store HDTV tema ruller! Vi bringer nyheder, anmeldelser og artikler og kigger nærmere på mulighederne der findes for HDTV og digitalt Tv på det danske marked. Følg vores store HDTV og Digitalt Tv Tema her

DR er på vej med det næste store skridt indenfor Tv. Det bliver deres satsning ud i den vidunderlige verden af HDTV med deres DR HD kanal, som starter d. 1. november. Her er hele programoversigten for premieredagen på DR HD søndag 1. november.

17.00 Home
Fransk dokumentarfilm fra 2009.
(Home)
Den verdensberømte fotograf, Yann Arthus-Bertrams, kendt for sine billeder af 'Jorden set fra himlen' har her lavet en svimlende smuk og bjergtagende film af klodens tilstand lige nu. I løbet af nogle få hundrede år er det lykkedes homo sapiens at forrykke den fintmærkende balance, som planeten har opbygget gennem fire milliarder år."Den pris, der skal betales er høj, men det er for sent at være pessimist. Menneskeheden har knap ti år til at rette op på miseren og ændre sit forbrugsmønster", siger Yann Arthus-Bertrand, der med storværket 'Home' mener at have lagt grundstenen til den fælles genopbygning af vores alle sammens hjem.

18.45 Snowboarding på første klasse (1:4)
Canadisk ekstremsportserie fra 2009.
(The High Life)
Snowboard-entusiast og fotograf Sam Britten udforsker den fascinerende snowboarding-livsstil sammen med sine professionelle snowboard-venner på en luksuriøs rejse. I Japan får de en forrygende kulturel oplevelse i et land, der har alt. Sam og hans erfarne snowboarding-team tager til Niseko, der blandt skiløbere og snowboardere er kendt som området med den dybeste puddersne i hele verden. Snowboarderne folder sig ud off piste på bjergskråningerne i Hirafu, tjekker de sidste nye snowboarding-freestyles ud, tager på shopping i Sapporo, udforsker fænomenet nat-snowboarding, samt deltager i snowboarding-eventen Moiwa Retro Bowl Session, hvor den talentfulde snowboarder Torah Bright deltager.

Nature’s Great Events


19.10 Den fantastiske planet (1:6)
"Sommer i Arktis"
Naturprogram fra BBC fra 2009.
(Nature's Great Events)
Isbjørnene sulter, når mange millioner ton is på Nordpolen hver sommer begynder at smelte, men for dyr som polarræve, hvidhvaler, narhvaler og ufatteligt mange fugle, forvandler den korte sommer Nordpolen til et af de frodigste steder på jorden. De sky narhvaler er her for første gang filmet på deres farefulde færd under isen, mens hvidhvalerne står for et af de mere bizarre af sommerens indslag, når de i hundredvis samler sig i det flade flodvand og ruller sig i glatte småsten for at skifte ham. Millioner af lomvier yngler i Arktis. Yngleperioden er kort, og før ungernes vinger er rigtigt udviklede, er de nødt til at gøre det første halsbrækkende forsøg på at flyve fra reden og til den relative sikkerhed i vandet 300 meter nede. Nogle unger forsøger at glide ned ad den stejle klippe, og ikke alle når målet. Men det er kun en fordel for den sultne familie af polarræve, der venter ved foden af klippen.

20.00 Forbrydelsen II (6:10) (TTV)
En thriller af Søren Sveistrup.
"Uegnet for børn."
Sendes også 02.11.09.

Forbrydelsen


21.00 Snigpremiere på Manden med de gyldne ører
Wake up call.
"Den smarte pladeselskabsmand Jakob har travlt med at feste og score damer. Men der er krise i musikbranchen, og Jakob får presset at føle, da en ny kvindelig chef kræver resultater. Jakobs guldæg"Konsumer" er i gang med at indspille et nyt album, men bandet vil ikke skrive under på den nye kontrakt."

21.25 Anamorph
Amerikansk thriller fra 2007.
(Anamorph)
For fem år siden, stoppede kriminalbetjent Stan Aubray seriemorderen"Onkel Eddie", som på bestialsk vis myrdede og udstillede sine ofre som kunstværker i New York. Nu sættes Stan på opklaringen af en ny serie af mord, der minder bemærkelsesværdigt meget om Onkel Eddie-sagen. Da politiet finder en død mand i en kunstinstallation, gætter de på, at en copycat er på spil eller måske det, der er værre - at Stan og hans folk fik ram på den forkerte for fem år siden.

23.05 Ekspedition Guyana (1:3)
Naturserie fra BBC fra 2008.
(Expedition Guyana)
Det sydamerikanske land, Guyana, er næsten fem gange så stort som Danmark, og har en af verdens mest mangfoldige og uberørte regnskove. Regnskoven ligger så afsides og skjult, at den hidtil har undgået kædesaven og skovhugst. Men det vil ikke vare længe. Regeringen forsøger dog at skabe en bæredygtig skovhugst, og en ekspeditionsgruppe af videnskabsfolk, bjergbestigere og naturfilmmagere skal hjælpe med at redde dette stykke enestående natur. Mens trætopseksperten, Justine Evans, sammen med klatreholdet bygger en platform højt oppe i trætoppene, går kameramanden Gordon Buchanan på jagt efter den sjældne kæmpeodder og får en jaguar med i købet. Insekteksperten George McGavin kravler ind i et kæmpetræ, og biologen Steve Backshall udforsker et vandfald.

00.00 Skyskrabere: Sears Tower
Engelsk dokumentarserie fra 2007
(Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Med sine 447 meter er The Sears Tower i Chicago den højeste bygning i USA. Indtil 1998 var den 175 millioner dollars dyre skyskraber den højeste i verden, og den sprængte grænser for både højde, design og konstruktion, da den i 1973 stod færdig. Men opførelsen af verdens højeste bygning kan medføre store logistiske hovedpiner, og de enorme omkostninger forbundet med konstruktionen af en original skyskraber har sine konsekvenser.

00.25 Godnat

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |