Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMere om indholdet på DRs HDTV kanal - FlatpanelsDK

Mere om indholdet på DRs HDTV kanal

17 Jun 2009 | Rasmus Larsen |

DR kommer med en HDTV kanal i forbindelse med den digitale overgang d. 1. november 2009. Nu ligger noget af HD programindholdet fast med blandt andet 2. del af serien Forbrydelsen.

DRs nye HD kanal starter med at sende d. 1. november 2009 og vil i første omgang transmittere i tidsrummet 18-24. Programindholdet vil i første omgang primært bestå af HD indhold produceret ude af huset, mens noget af indholdet også transmitteres i samsending med DR1 og DR2, når disse sender produktioner optaget i HD. En af de store produktioner er HDs dramaserie, Forbrydelsen, der nu kommer i 2. sæson.

Forbrydelsen
Forbrydelsen, DR


Det forventes, at cirka 20-30 procent af indholdet på DR HD, vil være HD programmer produceret i huset. Af store events kan man blandt andet se frem til Vinter OL i 2010, Oscar-overrækkelsen, Det Europæiske melodi Grand Prix, VM i fodbold og EM i atletik.

"Man kan godt forestille sig, at netop vinter OL i februar bliver et slags første gennembrud for kanalen, hvor seerne for alvor til få øjnene op for den fantastiske billedkvalitet som HD indebærer, og hvor mange vil skaffe sig adgang til kanalen", siger kanalchef Henrik Faurby Birck til Mediawatch, som har haft fat i ham.


DR siger desuden, at man forventer en deling mellem fakta og fiktion på 50/50. Man forventer f.eks. at sende naturserier fra BBC.
Omvendt har man dog ikke intentioner om at sende det gamle og elskede dramaserier fra DRs egen produktion, med mindre de samtidig ruller over skærmen på de almindelige DR1 og DR2 kanaler.

Alle kan modtage DR HD på det nye digitale sendenet. DRs HDTV kanal er nemlig en del af public service aftalen, ligesom de to nye DR Ramasjang og DR K kanaler er det. Hvis du skal hive det ned over antenne-nettet (DVB-T) skal du have en DVB-T modtager der understøtter mpeg4. Det forventes ligeledes, at DR HD vil komme med hos parabol og kabel-tv udbyderne, såsom f.eks. Canal Digital og YouSee.

DR arbejder stadig på at gøre hele DR Byen klar til HD produktion, men de 35 millioner der er udsted fra staten skal gå til etableringsomkostninger, frem for nyt HD programindhold.

"Det meste af produktions-kæden skal opgraderes, hvis DR til eksempel skulle producere 'X Factor' i HD", siger kanalchef Henrik Faurby Birck til Mediawatch.

Læs mere om DRs kommende HD kanal i vores HDTV Tema her

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |