Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee i filmaftale med Hollywood - FlatpanelsDK

YouSee i filmaftale med Hollywood

11 May 2009 | Rasmus Larsen |

Vores store HDTV tema ruller! Vi kigger nærmere på mulighederne der findes for HDTV på det danske marked i dag, og hvad vi kan forvente os indenfor overkommelighed fremtid. Følg vores store 2-ugers HDTV tema her: HDTV Tema

Med en ny og banebrydende aftale mellem YouSee og amerikanske Warner Home Video er kampen om fremtidens marked for filmleje skudt i gang for alvor. Aftalen betyder, at film fra et af Hollywoods vigtigste filmselskaber fremover får premiere på kabel-tv samtidig med, at filmene frigives på DVD.

- "Med den nye aftale er vi oppe på, at næsten halvdelen af alle film på det danske marked får premiere som udlejningsfilm hos YouSee og TDC TV samtidig med, de kommer på DVD. Det er et kæmpe fremskridt fra tidligere, hvor filmene først kunne lejes via digitalt tv længe efter, de var frigivet på DVD. Det kan få stor betydning for udlejningsmarkedet," siger vicedirektør Ulf Lund, YouSee.

Det er nemt at leje film fra sofaen
Warner Home Video er det første Hollywood-selskab, som indgår aftale direkte med YouSee om distribution af film på kabel-tv-nettet. YouSee har tidligere i år opnået lignende aftaler med de største danske og skandinaviske selskaber og forventer i løbet af i år også at få aftaler med en række andre store, primært amerikanske filmselskaber.

YouSee HD boks
YouSee HD-boks


- "I de kommende år vil vi komme til at se et markant skifte i retning af, at man lejer flere og flere film via kabel-tv eller internet. Det er enklere og hurtigere end at bruge tid på at køre hen til den nærmeste butik for at leje en DVD, og man slipper for at få en bøde for at aflevere for sent," siger Ulf Lund.

Se Yes Man på Cinema fra i dag
Det første konkrete udbytte af aftalen med Warner Home Video er, at succesfilmen 'Yes Man' med Jim Carrey i hovedrollen i dag får premiere på YouSee Cinema og TDC Film samtidig med, at den udkommer på DVD. Senere i maj har YouSee premiere på film som Frygtelig Lykkelig og Rejsen til Saturn fra de hjemlige filmselskaber.


YouSee Cinema tjeneste


Markedet for køb og leje af film i Danmark er på omkring to milliarder kroner om året.

- "På sigt er det vores ambition at få en markedsandel på filmudlejningsmarkedet, som svarer til den andel, vi har på kabel-tv," siger Ulf Lund.

Sådan lejer du Cinema-film
For at leje filmene i YouSee Cinema eller TDC Film skal man være digital kunde hos YouSee eller hos TDC TV., og have YouSee HD boks, som du kan læse mere om her: YouSee HD boks
Prisen for premierefilm er 39 kr. for 24 timer.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |