Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAndelen af Full HD plasma skærme fordoblet - FlatpanelsDK

Andelen af Full HD plasma skærme fordoblet

30 Jul 2008 | Rasmus Larsen |

Integrationen af Full HD i plasma paneler har taget fart den seneste tid. I andet kvartal 2008 er andelen af Full HD plasma skærme fordoblet i forhold til første kvartal 2008.

Full HD - eller 1080p - blev tidligt integreret i LCD-TV panelerne, hvor plasma producenterne har været længere om at tage den høje opløsning til sig, primært af teknologiske grunde.
Og selv om Full HD ikke er garanti for god billedkvalitet, er det alligevel et af de vigtigste salgsargumenter i dag.

Det er DisplaySearch der har lavet undersøgelsen, og analysen siger, at salget af Full HD plasma paneler overfor ”ikke-Full HD paneler”, er steget 89 % i andet kvartal af 2008 i forhold til første kvartal. I forhold til samme periode sidste år, er det en stigning på 33 %.

Den største producent af plasma Tv, er Panasonic, med en markedsandel på 70 %. DisplaySearch uddyber og oplyser, at 43 % af Panasonics salg består af Full HD paneler i dag. Indtil for ganske nyligt har Panasonic også været den eneste producent af 42 og 46 tommer Full HD plasma Tv.

Highslide JS
Panasonics PX80 plasma Tv

På trods af fremgang på Full HD plasma Tv, er det overordnede plasma salg dog kun steget 1 % kvartal-til-kvartal. Den svage vækst skyldes lav efterspørgsel i specielt USA og Kina. Full HD var ellers spået til at være en katalysator for salget af plasma Tv, som stadig er noget bagefter LCD-TV salget. Plasma markedet er også for nyligt rykket ind i 32 tommer segmentet. Her nød specielt LG stort salg på det kinesiske marked, men andet kvartal har vist sig at være svagere og væksten har ligesom den samlede vækst, skuffet. DisplaySearch nævner endeligt, at andelen af Full HD LCD-TV i over 40” i de såkaldte ”industri nationer” allerede er 72 %. I udviklingslandene er andelen af Full HD LCD-TV 42 %.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |