Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonCanal Digital: Danskerne elsker HD - FlatpanelsDK

Canal Digital: Danskerne elsker HD

23 Jul 2008 | Canal Digital |

Fodbold-EM blev et gennembrud for HDTV i Danmark. I en ny undersøgelse blandt danskere med adgang til HDTV siger tre ud af ti, at første gang de så Tv-udsendelser i HD-kvalitet, var under EM i fodbold. Næsten lige så mange så flere fodboldkampe end normalt, fordi kampene blev sendt i HD.

Fodbold-EM blev gennembrud for HDTV
En ny undersøgelse viser, at fodbold-EM blev en milepæl for danskernes brug af HDTV. Undersøgelsen er gennemført blandt de danskere, som med en HDTV-box, HD-ready TV og adgang til tv-kanaler, der sendte fodbold-EM i HD, havde mulighed for at se fodboldkampene i HD-kvalitet. Otte ud af ti siger, at de valgte at se fodboldkampe i HD-kvalitet, og for tre ud af ti var EM i fodbold første gang, de oplevede HDTV. Overraskende viser undersøgelsen desuden, at interessen for fodbold-EM i HD-kvalitet var størst blandt de ældre seere, idet langt flere over 50 år end under 30 år så fodboldkampe i HD-kvalitet.

Vil anbefale HD til venner og familie
Næsten ni ud af ti siger, at de er"meget tilfredse" eller"tilfredse" med Tv-udsendelser i HD-kvalitet.

Highslide JS
Foto: CANAL+


- "Når først folk har oplevet TV i HD-kvalitet, er de så imponerede over den store forskel i billedets skarphed, farve, dybde og detaljeringsgrad, at de ønsker at dele deres erfaringer med andre", siger Catja Middelboe Andersen, informationschef i Canal Digital Danmark. Dette viser undersøgelsen også med ni ud af ti, der siger, at de vil anbefale HDTV til venner og familie.

HDTV øger TV-forbruget
En tredjedel af de adspurgte mænd i undersøgelsen siger, at de så flere af fodboldkampene, end de ellers ville have gjort, fordi de kunne se dem i HD-kvalitet.
- "Det er naturligvis beklageligt for de kvinder, der nok kan blive trætte af deres mænds i forvejen høje Tv-forbrug under EM", siger Catja og fortsætter: "Kvindernes interesse for at se EM steg dog også lidt på grund af muligheden for at se kampene i HD. For deres vedkommende gælder det dog kun for 17 procent".

Danskerne vil have naturprogram med bedre lyd og billede
Langt de fleste mener, at bedre billede er den største fordel ved HDTV. Selv om EM-fodbold blev det store gennembrud for HDTV, mener næsten halvdelen af de adspurgte, at det, der egner sig allerbedst til at blive sendt i HD-kvalitet, er naturprogrammer.

Discovery HDTV
Discovery HD


- "HDTV giver med sin høje opløsning fem gange så skarpe tv-billeder som almindeligt tv, og det er nu tydeligt, at danske HDTV-brugere har oplevet denne markante forskel og taget HDTV til sig", afslutter Catja Middelboe Andersen.

Undersøgelsens hovedkonklusioner:
  • 31 procent af de som så fodbold-EM i HD-kvalitet, havde ikke tidligere set fjernsyn i HD.
  • 28 procent siger, at dét, at de kunne se EM i HD-kvalitet, har bevirket, at de har set flere af fodboldkampene, end de normalt ville have gjort. Dette gælder for 32procent af mændene og 17 procent af kvinderne.
  • 82 procent har set fodboldkampene i HD-kvalitet.
  • 88 procent er"meget tilfreds" eller"tilfreds" med Tv-udsendelser i HD-kvalitet.
  • 88 procent vil anbefale HDTV til venner og familie.
  • 76 procent mener, at bedre billedkvalitet er den største fordel ved at se fjernsyn i HD-kvalitet.
  • 41 procent mener, at specielt naturprogrammer er meget velegnede til HDTV. For kvinder gælder dette 47 procent, og i aldersgruppen 40-49 gælder det for 44 procent, mens det gælder for hele 49 procent i aldersgruppen 50+.

    - Canal Digitals pressemeddelelse, red
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

    18 Apr 2024 |

    YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

    18 Apr 2024 |

    Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

    17 Apr 2024 |

    Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

    17 Apr 2024 |

    Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

    17 Apr 2024 |

    DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

    17 Apr 2024 |