Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDigital TV portal - FlatpanelsDK

Digital TV portal

14 Sep 2007 | Torben Rasmussen |

Kulturminister Brian Mikkelsen åbner i dag kl. 13.00 en ny informationsportal for forbrugerne www.digitaliseringen.dk redigeret af Brancheforum Digitale Medier (BDM). Den officielle åbning finder sted hos TV2 - Teglholm Allè 16 - København SV, der som væsentlig aktør inden for digitalt tv, er en af de store medieaktører, der sammen med distributører, producenter, rettighedshavere, og mange andre er repræsenteret i Brancheforum Digitale Medier. 

Når kulturministeren åbner branchens nye hjemmeside kl. 13.00, er det første gang det centralt tilbydes danskerne at kunne søge på specifikke informationer om digitaliseringen af tv."Det er et vigtigt skridt i forbindelse med digitaliseringen og lukningen af analogt tv den 31. oktober 2009" siger Allan Bugge, direktør for BDM."Den nye informationsportal giver danskerne nem ogoverskuelig information om, hvad de bør og kan gøre, for ikke at sidde tilbage med sort skærm i 2009. Formålet med hjemmesiden er således at sikre, at danskerne kan søge troværdige oplysninger om digitalt tv, så de kan undgå forkerte beslutninger og fejlindkøb af tv udstyr" fortsætte Allan Bugge.


Kilde: www.digitaliseringen.dk


www.digitaliseringen.dk giver med et let og forståeligt sprog, en forklaring på hvad digitaliseringen betyder for den enkelte husstand med udgangspunkt i, hvordan man modtager signalerne til husstandens tv apparater. Det sker normalt på flere måder, for eksempel via kabel, satellit, eller på en helt almindelig antenne, eller de nye bredbåndsforbindelser. Det er de antennebaserede signaler, der fra 31. marts 2006 blev gjort digitale, og som i 2009 lukker ned for analogt tv. På hjemmesiden informeres også om udviklingen inden for modtagerstandarder, som vil blive aktuelle de kommende år. Der vil også blive informeret om, hvad det vil betyde med hensyn til evt. yderligere indkøb af nyt modtagerudstyr, alt afhængig af hvorfra man som husstand modtager sit tv signal. Der kan også findes forklaring på, hvad HD Ready betyder, og hvornår Full HD får betydning for forbrugerne.

Alt i alt er hjemmesiden et vigtigt informationstilbud til forbrugerne, der dynamisk vil blive opdateret de kommende år. Derfor anbefales alle at gå ind på www.digitaliseringen.dk og få den nødvendige paratviden, både som forbruger og hvis man er medarbejder i de mange butikker, der skal vejlede kunderne om de digitale muligheder, for ikke at glemme de offentlige institutioner, herunder skoler, plejehjem mv., der alle berøres af digitaliseringen.

-Pressemeddelelse, BDM

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |