Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBlu-Ray og HD-DVD salgstal offentliggøres - FlatpanelsDK

Blu-Ray og HD-DVD salgstal offentliggøres

02 Feb 2007 | Rasmus Larsen |

Den amerikanske brancheorganisation Videoscan har offentliggjort deres seneste analyse over salget af henholdsvis Blu-Ray (BD) og HD-DVD film på det amerikanske marked. Trenden er ikke til at tage fejl af; Blu-Ray oplever størst vækst.

Det amerikanske marked er en god indikator for salget, primært fordi der allerede findes en række HD afspillere og HD konsoller, som først står til lancering senere på året i Europa. Videoscans analyse kan således også være toneangivende for det overordnede marked for HD film.

Der lægges specielt fokus på Blu-Rays massive vækst i analysen. HD-DVD har dog stadig et marginalt forspring pga. den tidligere lancering.

Illustrationen nedenfor angiver situationen for uge 1 2007:


Boksen til venstre angiver salget i uge 1, mens højre halvdel angiver det samlede salg af de to respektive medier. Det interessante at bemærke på specielt venstre illustration er, at der blev solgt mere end dobbelt så mange Blu-Ray film.
Illustrationen er i sig selv en smule kryptisk, men skal læses således, at 100,00 angiver det samlede antal af Blu-Ray skiver solgt i uge 1 og 47,14 er en procentsats i forhold til de 100 %. Da der således er solgt flest Blu-Ray skiver figurerer denne som 100 %, mens HD-DVD havde et modsvarende salg på 47,14 % af Blu-Ray salget.

Illustrationen nedenfor angiver situationen for uge 2 2007:


Tallet for uge 2 er også offentliggjort og det bør her bemærkes, at Blu-Ray i uge 2 trækker yderligere fra HD-DVD. HD-DVD salget er faldet fra 47 % i uge 1 til 38 % i uge 2.
Bemærk desuden på højre illustration, at det samlede antal af Blu-Ray film stadig er en smule lavere end det samlede salg af HD-DVD film, men at forskellen er reduceret betydeligt, hvorfor Videoscan også vurderer, at Blu-Ray overhaler meget snart – de har sikkert allerede gjort det her i starten af februar.

Videoscan giver ingen konkluderende ord, men det ser angiveligt ud til at Blu-Ray oplever den største popularitet på det amerikanske marked på nuværende tidspunkt. Som i så mange andre aspekter af markedet, er de amerikanske tal toneangivende for andre dele af verden, og mon ikke vi oplever samme tendens, når HD salget boomer herhjemme?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |