Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRSS feeds gjort tilgængelige - FlatpanelsDK

RSS feeds gjort tilgængelige

31 Oct 2006 | Rasmus Larsen |

Gå aldrig glip af nyheder, tests, artikler eller forumindlæg på Flatpanels igen. Vi har nu åbnet op for muligheden for at anvende og integrere overskrifter og små teasertekster for de forskellige medier på Flatpanels.dk i en ekstern læser/reader. Metoden hedder RSS eller XML og åbner op for utallige muligheder, både i individualiserede programmer eller direkte på din startside, når du åbner internettet.

Flatpanels har gennem længere tid leveret de såkaldte RSS feeds til samarbejdspartnere, men efter en omkodning af visse funktioner, har vi åbnet op for bredere brug af disse RSS feeds. Det synes vi naturligvis også skal komme vores brugere til gode.

Hvad er RSS?


Lad os først starte med at introducere hvad det drejer sig om. RSS feeds er bygget på et ret simpelt, men meget magtfuldt kodesprog kaldet XML. Det definerer en overordnet standard for hvordan man kan levere overskrifter på f.eks. nyheder, tests og artikler let og bekvemt til andre parter.

Et praktisk eksempel er samarbejdet, som vi i noget tid har kørt sammen med Edbpriser.dk. På forsiden i venstre spalte indgår overskrifterne fra Flatpanels nyheder, som automatisk leveres til Edbpriser hver gang, der oprettes nyt materiale på Flatpanels.dk. Det er således helt automatisk og som bruger af Flatpanels er det eneste man skal gøre at tilmelde sig feedet - og så leveres vores nyheder, artikler og tests fremover automatisk.

Hvordan anvendes RSS?


RSS kan anvendes på forskellige måder. Du kender måske allerede nogle af metoderne, men lad os prøve at bringe lidt flere af dem på banen.

Onlinetjenester:

Først og fremmest findes der online tjenester fra f.eks. Google og Microsoft. Disse online tjenester giver dig din helt egen side, hvor du kan indlæse RSS feeds for de nyhedsmedier du ønsker at holde styr på. På denne måde kan du holde dig ajour med det hele fra ét samlet sted. Lad os sige, at du vil have nyheder fra Børsen, Flatpanels og Disney - det laves let med RSS!

Eksempel på online RSS reader:
Google

Bemærk at ikke alle online RSS readere følger XML standarden og visse kan derfor ikke læse vores feeds for forumemner helt korrekt og opdaterer kun med forholdsvis store tidsmellerum.

RSS programmer:

Der findes også programmer, der fungerer på næsten samme måde. Også her kan du indlæse RSS feeds fra f.eks. Flatpanels og få leveret overskrifterne og et kort resumé på nyheder, tests og artikler. Vi har ydermere åbnet op for RSS feeds på vores forumindlæg, så du også kan følge med i alle opdateringer i de tråde du har oprettet eller som vækker din interesse.

Flatpanels anbefaler:
Feedreader 3

I browseren:

Mange nye browsere – blandt andre Firefox 2.0 og Intenet Explorer 7 – har indbyggede RSS readere, som kan læse Flatpanels feeds. Hvis din browser allerede er tilknyttet RSS/XML, skal du blot klikke på vores feed-links forneden og vælge at gemme feedet i browseren. Hvis du ikke tidligere har sat din browser op til at læse RSS feeds, skal du ind i indstillinger for RSS feeds i browseren.

Skrivebordet:

RSS feeds er også mulige at integrere direkte på dit skrivebord gennem et af de ”skrivebordsprogrammer”, som er tilgængelige på nettet. Så opdateres skrivebordet hver gang der skrives noget nyt i forummet eller på Flatpanels.

På mobilen eller PDA’en:

Hvis du er på farten det meste af tiden, er det også muligt at følge med hvad der sker på Flatpanels.dk. Flere og flere nye mobiler, fortrinsvis Smartphones og PDA’er har integrerede RSS læsere eller også er der mulighed for at tilføje en sådan reader. Det kræver naturligvis, at du har forbindelse til internettet, når du skal hente dem.
Flatpanels RSS feeds følger 2.0 standarden og kan derfor også benyttes på håndholdte enheder.

Fælles for de forskellige anvendelsesmetoder er, at du får en let og bekvem metode til at holde styr på nyheder og information fra Flatpanels.dk. Og hvis du så vil læse hele nyheden hele artiklen eller hele forumtråden, kan du klikke videre til Flatpanels.dk.

Hjælp til selvhjælp



Vi håber RSS feeds har vækket din interesse for du kan allerede nu komme i gang med det. Hvis du ikke allerede har en RSS reader eller en aggregator, som det også kaldes, vil jeg henvise til afsnittet ovenfor, hvor der gives nogle eksempler.

Vores feeds findes herunder. Vi har valgt at lave en opdeling af dem, så du som bruger også har mulighed for at individualisere dit valg af feeds. Vi har delt vores nyhedsstof op i to feeds; den ene indeholder alle nyheder, artikler og fokusartikler, den anden indeholder alle tests af Tv og monitors.

Derudover har vi gjort feeds for forummet tilgængelige. Igen har vi valgt at dele dem op. Du kan vælge at få feeds for alle kategorier i forummet og derved for alle tråde der oprettes eller skrives i. Det betyder naturligvis ikke, at du får en uendelig lang liste, for det er kun de seneste 10 emner der vises i din RSS reader.
Du kan alternativt og vælge kun at få et feed for alle tråde i Tv kategorien eller vælge at få et feed udelukkende med tråde fra Computermonitor kategorien. Og slutteligt har vi også et feed til alle de resterende kategorier – altså ud over Tv og Computermonitors,

For at vælge et feed, kan du klikke på det og kopiere adresselinjen i det nye vindue, ind i din RSS reader, eller højreklikke på RSS linket, vælge kopier genvej og sætte det ind i din RSS reader.

Nyhedsstof:


Nyheder, artikler og fokusartikler

Tests

Forum:


Alle

Tv

Computermonitors

Resterende kategorier


Bemærk: Feeds må kun bruges til privat brug med mindre anden aftale er indgået med Flatpanels.dks retmæssige indehaver. Læs desuden vores copyright regler for Flaptanels.dk her: Copyright

Oplever du problemer med vores feeds eller har du forslag til forbedringer, hører vi meget gerne fra dig. Kontaktoplysninger finder du under linket kontakt ude i menuen. Du kan også kontakte Rasmus Larsen gennem vores forum. Det kræver, at du er oprettet som bruger.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |