Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: LG PK950 - FlatpanelsDK

Test: LG PK950

22 Mar 2010 | Rasmus Larsen |


LG PK950 test

Vi kigger i denne anmeldelse nærmere på LGs PK950, der er det nye flagskib indenfor LGs plasma-TV. PK950 bygger på LGs Rammeløse design, som udvisker grænsen mellem ramme og skærm, og har ét stort frontglas. PK950 lover også flot billedkvalitet med et nyt TruBlack filter, der skal forbedre sort og en THX profil, der skal sikre meget præcis gengivelse af billedet.

PK950 er kort sagt det ypperste fra LG lige nu, og starter ved meget attraktive priser fra 50 tommer op til 60 tommer. Men kan PK950 klare opgaven? Og er den en konkurrent til de meget roste Panasonic plasma-TV? Det undersøger vi her i anmeldelsen, hvor vi anmelder 50 tommer versionen kaldet 50PK950N.

This review in English: LG PK950 review

PK950N serien betegnes med et N i slutningen, som angiver, at der er tale om en Nordisk model. Den lanceres i 50 og 60 tommer under navnene 50PK950N og 60PK950N.

Panelstørrelse:50" widescreen (plasma)
Opløsning:1920x1080
Responstid:-
Kontrastforhold:5.000.000:1 (dynamisk)
Lysstyrke:- cd/m2
Farveunderstøttelse:16,7 millioner
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):178/178
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):Plasma (LG Display)
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 73.7cm x 119.1cm x 5.3cm (uden fod)
Vægt30,2 kg
Indbyggede højttalere:
Inputformater: 480p/i, 576p/i, 720p, 1080i & 1080p (50, 60 & 24p)
Indgange
• VGA
• DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
• Audio (type) (Audio in/out)
• SCART (1 indgang)
• S-video
• Komposit
• Komponent
• HDMI (4 indgange)
• Andet USB-port + Bluetooth
Udgange
• Audio (type) (1 udgang)
• SCART
• S/PDIF (optisk)
Tunere
• Analog
• DVB-T
• DVB-T (MPEG4)
• DVB-C
• DVB-C (MPEG4)
• DVB-S
• DVB-S (MPEG4)
• Andet
Garanti:
Pixelgaranti:
Diverse:Manual på dansk

Pris og forhandler:

Sammenlign LG produkter som LG 50PK950N hos PriceRunner.



De første indtryk

LG PK950 er baseret på LGs Rammeløse (Borderless) design-filosofi. Det betyder, at man har forsøgt at minimere rammen omkring skærmpanelet, samtidig med, at ramme og skærmpanel går ud i ét med et elegant frontglas.

LG PK950 test


Yderst omkring rammen er der en let streg, der giver en interessant spil.

LG PK950 test


Foden er udført i glas og det samme er standeren. Brugen har mulighed for manuelt at dreje skærmen.

LG PK950 test


Stik sidder på skærmens bagside og langt størstedelen peger ud mod bagvæggen, hvilket LG stadig ikke har fået styr på. Der er et par indgange der peger mod venstre, som f.eks. de 2 USB indgange og en enkelt HDMI indgang.

Der kan registreres en smule brummen fra skærmens bagside, men jeg bemærkede det kun hvis jeg lagde øret ned til bagsiden af Tv'et.

LG PK950 test


PK950 er slankere end sidste års PS8000 model, men stadig ikke så tynd som Samsungs 3 cm tynde plasma-Tv.

LG PK950 test


PK950 har berøringsfølsomme knappe på fronten i nederste, højre side.

Forud for testen:

Tv signalet er gennem testen digitalt parabol-Tv (DVB-S) fra Canal Digital, hvor vi også tester med Canal Digitals udvalg af HDTV kanaler, samt analogt og digitalt antenne-Tv (DVB-T) med de frit tilgængelige kanaler.

Der testes blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Sony PlayStation 3 benyttes som Blu-Ray afspiller.

Funktionalitet

Der var tale om, at PK950 skulle omfatte LGs nye Magic Remote, hvor man kan styre Tv'et ligesom en Nintendo Wii ved at pege på Tv'et, men den følger dog ikke med PK950 alligevel og er forbeholdt LX9500 LED modellen, der lanceres senere på året. I stedet medfølger denne.

LG PK950 test


Tv'ets fjernbetjening holder den blanke sort stil, og har knapper af fin størrelse. De mange forskellige farver på fjernbetjeningen gør dog fjernbetjeningen lidt pattet og det er ikke den mest elegante jeg har set til dato. Knappen i toppens højre side kan tænde lys i fjernbetjeningens knapper.

Der medfølger også en lille ekstra fjernbetjening, som har de vigtigste funktioner.

LG PK950 test


PK950 har fået adgang til LGs NetCast, der er en internetfunktion, som åbner op for den fantatiske verden på internettet. Det er meningen, at der skal komme en lang række indholdstjenester med senere, men på modellen jeg har til test er der kun åbnet op for YouTube, Picasa (billeder) og Accuweather, der rapporterer om vejret. Det er et noget tyndt udvalg, så jeg håber LG udvider dette punkt for danskerne snarest.

LG PK950 test


PK950 har også DLNA funktionalitet, som findes inde under My Media-funktionen. Jeg prøvede at oprette forbindelse over det trådløse netværk (med LGs trådløse USB-dongle) og det forløb ganske let. Jeg indtastede blot mit kodeord til min trådløse router og så var jeg i gang.

LG PK950 test


Den grafiske brugerflade i DLNA-funktionen er rigtig køn og tiltalende. Jeg savner en smule hastighed, når man navigerer i menuerne. Det er primært et problem, hvis man går ind i mapper med meget indhold.

Musikafspilning af mp3-filer fungerer fint. Noget som Panasonic G20 ikke tillod af ukendte årsager. Der er masser af funktioner, når der afspilles musik, f.eks. repeat og shuffle. Der kan også køres enten en baggrundskærm mens musikken spiller eller man kan simpelthen blot slukke for billedet på skærmen. Man kan tilmed lade musikken spille, mens der køres slideshow fra både USB, internettet eller DLNA-serveren.

Fotos over DLNA fungerer også fornemt. Video-delen er også fin, men jeg savner hastighed i menuerne. Jeg fik dog PK950 til at afspille både DivX, mpeg, men MKV over DLNA ville ikke gå igennem. Jeg oplevede ikke udsving i billedstrømmen, men skal man afspille tunge HD-film så anbefales det at tilslutte Tv'et med kabel.

LG PK950 test


Der findes der en række små spil indbygget i Tv'et. Det er sikkert underholdende for de mindste, men der er dog også sudoku for de lidt ældre.

På siden af PK950 finder man to USB indgange. Den ene kan bruges til den en USB-nøgle der får PK950 trådløst på internettet over hjemmets trådløse netværk, mens den anden f.eks. kan bruges til USB-nøgle med billeder, musik og film. Jeg testede understøttelse af forskellige filmformater og der var ikke nogen problemer med musik og fotos. Mht. video så fik jeg skærmen til at æde de samme formater som over DLNA.

I skærmens menuer har man adgang til en lang række forskellige indstillinger for billedet. Første gang jeg gik ind i menuen bemærkede jeg blandt andet de to THX profiler; en til aftentimerne og en til dagstimerne. Det er et virkelig godt træk fra LGs side, da de lyse dagstimer kræver lidt andre indstillinger end de mørke aftentimer. Der findes også to ekspert-profiler som åbner op for ISFccc kalibrering, ligesom vi så det på Panasonic G20.

LG PK950 test


Af billedindstillinger findes contrast, brightness, sharpness, tint, dynamic contrast, noise reduction, black level, film mode, colour gamut, edge enhancer, xvYCC, colour temperature, samt en omfattende RGB indstillng med både gain (de lyse farver) og sub-brightness (de mørke farver).
Endeligt er der et CMS system til at indstille saturation og tint på 6 grundfarver.

Endeligt har LG indbygget en smart bluetooth funktion, der kan hente indhold fra andre bluetooth enheder i hjemmet, og bruges til at tilslutte f.eks. trådløse bluetooth høretelefoner.
Har du eksempelvis en mobiltelefon med bluetooth-understøttelse, kan du se billeder eller lytte til musik fra mobiltelefonen direkte på skærmen.

Effektforbrug

Sammenlign strømforbruget på tværs af fladskærme vha. vores nye interaktive applet her: Sammenlign strømforbug på fladskærme.

Målingerne på LG PK950N ses herunder:

Out-of-Box (gns)Efter kalibrering (gns)
Standbyforbrug0,0 W0,0 W
Almindelig Tv brug (gns.)238 W225 W
HDTV visning (gns.)238 W225 W



Efter kalibrering måler jeg et forbrug på 225 W. Det er stadig noget højere ned LCD-TV med LED backlight, men alligevel reduceret betydeligt i forhold til sidste års PS8000 model.

Bemærk, at skærmen benytter mindre strøm efter en kalibrering. Dette er et generelt træk for fladskærme, fordi der efter kalibrering typisk er skruet ned for wauw-effekten, blandt andet med en lavere lysstyrke som resultat.

Kalibrering og billedkvalitet på PK950

Jeg har taget en indledende måling af skærmens billedkvalitet herunder.

LG PK950 test



For de nye opsummerer jeg, hvordan man skal forholde sig til grafen:

Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).

  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.
  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.
  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver om end ikke helt korrekte.
  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.
  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.

    PK950 er ikke særlig overbevisende i sine standard-indstillinger. De er skabt for at imponere i butikkerne fremfor at levere den gode billedkvalitet. Farverne afviger en del. Det skyldes primært den lidt skæve gamma, som går fra 1,7 i de lyse nuancer til 2,9 i de mørke nuancer. I praksis betyder det, at lyse farver gengives noget lysere end de burde og mørke farver gengives mørkere end de burde.

    Bemærk også afvigelserne i de mørke farver, som indikerer, at shadow detail ikke er ideel. Shadow detail er et udtryk for hvor godt skærmen skelner mellem de mørkeste farver.

    LG PK950 test


    Læs mere om hvad udtryk som gamma, farvetemperatur osv. har af betydning for billedkvaliteten i praksis i denne artikel: Hvordan ser det forkerte billede ud?

    Jeg slog nu over i skærmens THX profil og tog en ny måling.

    LG PK950 test


    Resultatet er nu langt bedre. Der er stadig lidt afvigelser i farverne, og PK950 er ikke helt så præcis som Panasonic G20, men ikke desto mindre er THX-profilen ganske overbevisende på PK950.

    Der er dog et par problemer i THX profilen, blandt andet en lidt upræcis gamma, der svinger fra fra 2,09 til 2,23. Det har ikke afgørende betydning, men gør dog, at der er plads til lidt forbedring. Billedet har også et let gulligt skær i THX profilen. Det er meningen, at THX profilen skal være varmere i billedet end de andre profiler, men jeg prøvede alligevel at se om jeg ikke kunne forbedre farverne en tand ekstra.

    LG PK950 test


    LG har både i 2009 og 2010 haft en avanceret ISFccc kalibreringsmenu, der giver brugeren adgang til at indstille stort set på alt hvad hjertet begærer, inklusiv farvegengivelsen. For at få adgang til ISFccc menuen skal man skifte PK950 hen på ekspert1 eller ekspert2 profilerne inde i menuen. Disse tager udgangspunkt i samme indstillinger som THX profilen, men giver dog en række andre indstillingsmuligheder.

    LG PK950 test


    Her er hvad jeg nåede frem til:

    LG PK950 test


    Det er ikke revolutionerende forbedringer, men det giver dog lige en tand ekstra. Jeg var nu også i stand til at få farvetemperaturen på plads, så den rammer tæt på vores mål på 6500 Kelvin, der sikrer et lidt mere rødligt og varmt billede end man er vant til i standard-indstillingerne. Gamma fik jeg dog aldrig helt på plads, da PK950 ikke tillod dette.

    Indstillingerne efter kalibrering:

    Efter kalibrering
    Profil:Expert 1
    Contrast80
    Brightness50
    Sharpness50
    Colour:50
    Tint:0
    Dynamisk Kontrast:Fra
    Noise ReductionFra
    GammaMellem
    Black levelLav
    Film ModeTil/Fra
    Colour gamutStandard
    Edge enhancerFra
    xvYCCAuto
    Colour filterFra
    Colour TemperatureWarm
    RGB
    Method:2 points
    Pattern:Outer
    • Red contrast:-4
    • Green contrast:1
    • Blue contrast:2
    • Red brightness:-7
    • Green brightness:3
    • Blue brightness:3


    Jeg har taget udgangspunkt i ekspert1 profilen og herefter indstillet en række forskellige parametre. Jeg har blandt andet foretaget en RGB (rød, grøn, blå) kalibrering af farverne.

    Du kan godt overføre disse indstillinger til dit eksemplar af 50PK950N eller 60PK950N, men de præcise angivelser fra RGB værdierne kan være lidt forskellige fra et eksemplar af skærmen til en anden.

    LG PK950 test


    Billedkvalitet i praksis på PK950

    Lad mig gå videre til hvordan jeg oplever billedet på LG 50PK950N i praksis. Jeg prøver også at sammenligne med Panasonics G20 model, som vi senest anmeldte.

    LG lover med PK950, at det nye TruBlack filter vil forbedre gengivelsen af sort markant i forhold til 2009 modellerne, herunder PS8000, som PK950 erstatter. Netop gengivelsen af sort var en af PS8000 modellens svagheder, så det ser jeg frem til at kigge nærmere på.

    LG PK950 test


    Det første jeg bemærkede på PK950 et generelt pænt billede. Farverne i THX profilen er flotte, om end der er en lille tendens mod gul, som jeg dog kunne eliminere med mine indstillinger. Billedet fremstår skarpt og detaljeret og jeg oplever en fremgang i forhold til sidste års PS8000 model.

    PK950 har et blankt frontglas og det skaber en del refleksioner. Hvor Panasonics G20 serie havde været i stand til at reducere refleksioner ret markant, mener jeg ikke, at PK950 er en reel forbedring i forhold til sidste år. I dagstimerne reflekteres en del lys og objekter i skærmens overflade og også flere end på Panasonic X20 som jeg havde stående ved siden af.

    LG PK950 test


    Det er dog ikke værre end på mange andre plasma-Tv, så har det ikke generet dig hidtil, vil det heller ikke gøre det på PK950. PK950 kan også fremvise et ret lysstærkt billede, som kan kompensere for dette.

    SD (standard defintion, fællesudtryk for ikke-HD billeder, herunder DVD, Tv-signaler mm) er pænt og detaljeret. Den gode farvegengivelse bidrager til detaljegraden og
    De-interlacing på PK950 blev desuden håndteret pænt.

    HD er tilsvarende flot. Det er flot detaljegrad i billedet, og selv ved bevægelse opretholdes detaljerne. Billedet er naturligt og farverne gengives pænt. Husk dog, at indstil formatet til"Just scan" på HD kilder for at undgå skalering af derved dårligere billeddetaljer.
    Jeg savner dog lige den sidste tand af detaljering i HD billeder på PK950 i forhold til de bedste HD billeder jeg har set hidtil.

    50PK950N understøtter 1080p24 signaler på korrekt vis.

    LG PK950 test


    Farverne gengives pænt og naturligt. De var en anelse gullige i THX profilen, men jeg var i stand til at kompensere for dette med min kalibrering. Det skal dog nævnes, at den gullige effekt var ganske beskeden. Jeg oplever dog generelt god farvegengivelse fra PK950.
    Nogle af de mellemmørke farver har et marginalt rødligt skær og så skelnes ikke alle mørke farver fra hinanden.

    LG PK950 skelner også godt mellem de forskellige farver. Plasmapaneler kan have en tendens til det man kalder"banding", som betyder en himmel der skifter fra blå i toppen af himlen til lys i horisonten, fremstår som skete denne flydende farveovergang i"skridt".

    Fænomenet opstår fordi plasma-paneler blander visse farver på baggrund af andre med en"dithering"-proces. Plasma paneler kan f.eks. ikke af natur gengive mørkegrå, så derfor blander man nuancer af mørkegrå ved at skifte hurtigt mellem sort og lysere nuancer.
    PK950 har ikke udbredt banding, og faktisk en tand mindre end G20, men det er dog synligt i visse sammenhænge.

    LG PK950 test


    En anden ting som bemærkes, at PK950 ikke holder et lige så stabilt billede som Panasonics G20 model. Plasma-teknologien ændrer lysstyrke afhængigt af hvad der vises på skærmen. Vises f.eks. en hvid cirkel, der kun fylder 10 % af skærmarealet, vil denne fremstå mere lysstærk (og derved hvid) end hvis hele skærmen domineres af en hvid overflade.

    Man taler om såkaldt APL (average picture level). PK950 varierer lidt mere i billedets og farvernes intensitet afhængigt af indholdet på skærmen end G20. Det er ikke kritisk, men kan dog bemærkes, hvis man er opmærksom på det, og får den betydning, at billedet kan virke lidt uroligt og farverne kan skifte en anelse karakter.

    LG PK950 test


    Jeg undersøgte også PK950s responstid. Plasma-Tv har en noget hurtigere responstid end LCD-TV, men kan dog have tendens til det vi kalder fosfor-slør, som skabes fordi fosforen ikke skifter farve hurtigt nok. Det ses i praksis som en gullig, grønlig eller rødlig nuance bag eller foran bevægende objekter, såsom en bold der spilles henover en fodboldbane. PK950 klarer faktisk opgaven rigtig flot, og jeg må erklære mig imponeret på dette punkt.

    PK950 har en meget hurtig responstid og fosfor-slør er på et meget lavt niveau. PK950 har noget mindre fosfor-slør end f.eks. Panasonics G20 model, og det er positivt at se. Fosfor-sløret er ikke elimineret, men på et flot og næsten ligegyldigt niveau på PK950. Det tror jeg mange sportfans og gamere vil sætte pris på.

    LG PK950 test


    Opløsningen opretholdes også ved hurtige bevægelser, så billedet stadig fremstår detaljeret. PK950 overbeviser virkelig på dette punkt.

    LG har gennem nogle år haft lidt problemer med retention på deres plasma-Tv. Retention er midlertidig burn-in, hvor dele af billedet - f.eks. et kanallogo - brænder sig fast på Tv'et i kort tid, men forsvinder igen lidt tid efter.

    Jeg oplevede desværre også retention på PK950, og LG har stadig ikke fået bugt med dette. Jeg oplevede f.eks. at menuer kunne sidde fast, og herunder ses et status-indikator fra PlayStation 3, når der afspilles musik.

    LG PK950 test


    Jeg oplevede effekten på billedet herover efter omkring 1-2 timer på samme billedet. For det meste skulle der dog længere tid til.

    Det skal dog også indskydes, at plasma-Tv mindsker tendensen til retention i takt med at de er"kørt ind". De skal så at sige køre lidt tid før fosforlaget, som tegner billedet er helt klar. Retention er dog stadig et problem på LGs plasma-Tv. Det samme er tilfældet på Samsungs Tv, og det er kun Panasonic der har været i stand til stort set at eliminere dette på deres plasma-Tv.

    Jeg gik nu videre til at måle gengivelsen af sort, som jeg var spændt på efter LGs implementering af det nye TruBlack filter. Herunder kan du se hvad jeg målte.

    Out-of-BoxEfter kalibrering
    Sortniveau0,05 cd/m20,04 cd/m2
    Brightness (lysstyrke)142 cd/m273 cd/m2
    Kontrastforhold2840:11825:1
    Kontrastforhold angivet med en usikkerhed på +/- 50


    Efter kalibrering målte jeg en gengivelse af sort på 0,04 cd/m2, som er på samme niveau som Panasonic G20, men en ret markant forbedring i forhold til PS8000 plasma-serien fra 2009, hvor jeg målte 0,12 cd/m2.

    Det er en markant forbedring fra LGs side og bringer dem nu op på siden af Panasonic hvad angår gengivelsen af sort, og det kan vi bestemt glæde os over.

    Oplevelsen af sort i dagstimerne eller i et kraftigt oplyst rum, er dog ikke på niveau med det vi så på G20. Pga. refleksionerne i plasmapanelet og frontglasset på PK950, fremstår sort noget mere gråligt i dagslys på PK950. Det er primært i aftentimerne, at den gode gengivelse af sort kommer til udtryk.

    LG PK950 test


    Shadow detail er også god, om end ikke helt perfekt. De 1-2 mørkeste nuancer af grå falder sammen med sort og gengives som helt sorte. Overordnet klarer PK950 dog shadow detail ganske overbevisende.

    Endeligt har jeg taget et billede i et helt mørkt rum af skærmen for at illustrere gengivelsen af sort og for at undersøge om PK950 har ujævnt lys.

    LG PK950 test


    LG 50PK950N har ingen problemer med ujævnt lys.

    PC og mediecenter tilslutning

    Skærmen har ingen problemer med 1:1 pixelmapping. Sørg blot for at sætte PC’en eller mediecentret til at sende en opløsning på 1920x1080 og skærmen til ”Just scan”.

    Betragtningsvinkler

    Plasma-Tv har generelt bedre betragtningsvinkler end LCD-TV. PK950 er heller ingen undtagelse og betragtningsvinklerne sikrer, at farver holder intensitet selvom man betragter PK950 fra siden. Kontrasten falder heller ikke betydeligt fra vinkler.

    Desværre har PK950 stadig lidt problemer med refleksioner i skærmens frontglas. Specielt i dagstimerne reflekteret vinduer, og andre objekter kan også spejle sig i skærmen. Panasonics G20 model havde netop været i stand til at reducere refleksioner en del, så på dette punkt halter PK950 en smule efter.

    LG PK950 test


    Der er ikke så store refleksioner inde i panelet på PK950, som der har været på tidligere af LGs plasma-Tv, men der er dog en spejleffekt, som kan ses på billedet herunder. Dette er medvirkende til, at billedet også taber lidt farveintensitet og kontrast i dagstimerne, da refleksionerne således kommer ind i selve panelet frem for blot preller af på yderglasset.

    LG PK950 test


    Fra vinkler medvirker den lille afstand mellem frontglas og plasmapanel, at refleksioner får billedet til at fremstå meget uskarpt. Det er dog kun et problem hvis du betragter skærmen fra en vinkel på omkring 75-90 grader - altså stort set direkte fra siden.

    Lyden

    Lyden er ikke imponerende og jeg havde heller ikke forventet noget særlig. Producenterne går mod tyndere skærme og skærme med skjulte højttalere, så derfor bliver lyden også fladere. PK950 har en Clear Voices funktion, som sikrer, at menneskestemmer fremstår klart og det er et plus, men jeg savner både diskant og bas i lydbilledet.

    Specielt de dybe toner bliver meget indelukket og jeg anbefaler et separat lydanlæg sammen med PK950.

    Konklusion

    LG har med PK950 serien skabt en skærm baseret på Borderless design-filosofien, som får ramme og skærmen til at gå i ét. Materialevalget er lækkert med glas, men det skaber dog også en del refleksioner på PK950 - specielt i dagstimerne.

    I år har LG været i stand til at forbedre gengivelsen af sort ret markant i forhold til deres 2009 modeller, og jeg målte samme sortniveau på PK950 som på Panasonic G20. THX profilen giver også præcise og naturtro farver, om end resultatet ikke er helt perfekt. Håndtering af hurtige bevægelser er også flot på PK950, og vil appelere til sports-seere og spilentusiaster. Desværre lider PK950 stadig af en anelse retention.

    Funktionelt klarer PK950 sig pænt. Der er god understøttelse af formater når der skal afspilles medieindhold fra USB eller DLNA, men jeg kunne dog ikke få MKV-filer igennem. DLNA er også lidt sløvt, men fungerer ellers fint med den trådløse USB-dongle.

    NetCast-funktionen der giver adgang til internettet er pt. ret amputeret og udvalget af tjenester er meget begrænset, så der skal ske noget på den front før den bliver interessant. Endeligt peger stikkene på bagsiden af PK950 stadig ud mod bagvæggen.

    Prisen på PK950 serien er startet lavt på markedet, og LG vil lancere både 50 og 60 tommer til meget attraktive priser. Ud fra den betragtning ligner PK950 også et rigtig godt alternativ til god billedkvalitet, hvor det største problem måske nok er retentionen.

    Men uden den kandiderer til den absolutte elite på skærm-markedet, synes jeg LG har flyttet sig betydeligt med PK950 i forhold til tidligere, og PK950 får derfor mine varmeste anbefalinger og en Award.
    PK950 er også tilføjet på listen med fladskærms anbefalinger.


    Tryk på awarden for at læse mere.


    Pris og forhandler:


    PositivNegativMålgruppe
    God billedkvalitetRetentionStue
    Dyb sortRefleksionerHjemmebiografen
    PrisIkke helt i toppen blandt plasma-Tv
    THX profilBillede mere mat i dagstimer
    Funktionalitet, DLNA, bluetooth mm.Langsom DLNA, få tjenester i NetCast, stik peger bagud
    Betragtningsvinkler

    PK950N debat

    Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=15551
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Streamingforbruget når nye højder Danmark

    16 Apr 2024 |

    Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

    16 Apr 2024 |

    DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

    15 Apr 2024 |

    Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

    15 Apr 2024 |

    Omfanget af hackede Roku Smart TV langt større end først antaget

    15 Apr 2024 |

    Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

    12 Apr 2024 |