FlatpanelsDK 2015 - Vi har bygget om! - FlatpanelsDK
Flatpanels 2015

FlatpanelsDK 2015 - Vi har bygget om!

24 May 2015 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Velkommen til FlatpanelsDK anno 2015, der samtidig markerer vores 10 års jubilæum! Vi har gennem det sidste halve års tid arbejdet på at flytte vores populære side til et nyt layout, der bedre håndterer de mange forskellige enheder, som siden vises på rundt om i verden. Samtidig introducerer vi en masse nyheder!

Én side til alle enheder

Vores side er nu bygget 100% på bootstrap, dvs. alle elementer på siden er gearet til at blive vist på både computer, tablet og telefon. Siden tilpasser sig automatisk afhængigt af hvilken enhed du læser med fra.

Vi har forsøgt at gøre læseoplevelsen så god som mulig på hver type enhed, ved at udnytte hver deres styrker. Teksten er generelt blevet større og vi har skiftet font til Open Sans på brødtekst.

FlatpanelsDK anno 2015


Vi har indført en ny billed-karrusel øverst, der fremhæver indhold. Kigger du med fra en bred skærm ser du lige nu to bokse side-om-side, mens der på mindre skærme er en boks. Det ændres løbende, f.eks. i messe-perioder. Karrusellen understøtter i øvrigt touch, så den er herlig at bruge på tablets og telefoner.

Prøv selv at indlæs siden på dine forskellige enheder eller hiv og træk lidt i vinduet, så siden bliver mindre og større, hvis du sidder på en PC.

På redaktionelt plan fortsætter vi som hidtil, dvs. med dybdegående anmeldelser, nyheder og artikler. Vi er flere folk på opgaven end vi var tidligere og vi tror på, at vi går en ekstremt spændende fremtid i møde. Der er nye skærmteknologier på vej ind, internettet vil fundamentalt ændre markedet, og softwarevirksomhederne forsøger at gøre sig gældende indenfor tv. Og det er naturligvis på FlatpanelsDK, at du kan læse om det hele.

10 år kalder naturligvis også på en eller anden form for fejring. Stay tuned.

En mere dynamisk menu

Vi har tilføjet en række features i den nye menu, hvor vi nu dynamisk loader en del af vore nyheder og artikler, så du altid har dem lige ved hånden uanset hvor du befinder dig på siden.

Menuen “artikler” indeholder vore mest populære artikler i kategorierne “Guides” eks. Tilbudsjagten, “Oversigtsartikler” som er opsamlingerne af TV fra de forskellige nylanceringer, og “Fokusartikler” som er vore indsigtsartikler i specifikke emner.

FlatpanelsDK anno 2015


I “Tema” menuen finder du links til oversigterne over de seneste temaer, hvilket kunne være vores dækning af CES, streamingtjenesterne, UHD/4K og deslige.

Når du kigger med fra mobil får du en slide-in-menu oppe i højre hjørne (det blå ikon).

Et nyt forum

Forummet har også fået en kraftig overhaling. Ligesom hovedsiden, kører forummet nu også i en bootstrap-template, som er tilpasset alle enheder. Det vil ikke mindst sige, at forummet ser fantastisk ud på tværs af PC, tablet og mobiltelefon.

FlatpanelsDK Forum anno 2015Gå til det nye forum her.

Nyt i anmeldelserne

Vi har tilføjet en hel del i dét der virkelig betyder noget for vore brugere, nemlig anmeldelserne. Anmeldelser fylder nu hele bredden, højremenuen er væk. Det giver os muligheder for nye grafiske og kreative tiltag, men det betyder ikke mindst at læsbarheden er bedre; en uforstyrret og dejlig læseoplevelse for dig som bruger.

Vi er gået ét år tilbage for at opdatere grafikken (der arbejdes stadig på det i skrivende stund). Der er nye tabeller og tab-paneler. Det er dog fremadrettet, at du vil opleve de største forbedringer i anmeldelser. Vi introducerer fra næste anmeldelse en ny opbygning, der gør oplevelsen endnu bedre. Og vi er ikke færdige med at kigge på, hvordan vi kan forbedre layout i anmeldelserne.

Men vigtigst af alt; et nyt karaktersystem!

Karaktergivning

I forbindelse med vores re-lancering af siden har vi indført karaktergivning i vore anmeldelser. Den primære grund til at vi ikke har benyttet karakterer indtil nu har været, at det har plaget os hvordan en ældre anmeldelse ikke ville have en gyldig karaktér efter ét til to år, samt at nye anmeldelser løbende ville presse sig mod 100% og derved gøre en fuld skala ugyldig.

Vi har derfor udviklet vores eget dynamiske karaktersystem.

Vi har måttet overkomme nogle tekniske udfordringer i den forbindelse og har brugt noget tid til at evaluere før vi satte dyret i verden. Her er det så.

Alle anmeldelser vil ende i en karaktergivning, som opdeles i kategorier. For tv-skærme vil disse kategorier være hhv:

  • Billedkvalitet
  • Features
  • Brugeroplevelse
  • Total score

Billedkvaliteten indeholder en vurdering af farvegengivelsen, billedbehandlingen, bevægelseshåndtering, kontrasten/sortniveauet, lyshomogeniteten mv. Features vurderes efter de muligheder TV’et byder på, såsom apps, dual-tunere, optager, smart-features mv., samt lydkvalitet. Brugeroplevelsen vil indeholde en vurdering af brugergrænsefladen, hastigheden af denne, brugervenligheden, fjernbetjeningen samt byggekvaliteten af produktet.

Den totale score vil være en vægtet sum af de tre ovenstående fordelt efter: 50% Billedkvalitet, 25% Features og 25% Brugeroplevelse.

Vi vil have tre forskellige sæt karakterer: Et sæt for TV, et for monitors, og et for mediebokse som kunne være mediestreamere, spilkonsoller og lignende. Monitors vurderes ud fra billedkvalitet (40%), hastighed/responstid (10%), features (25%) og ergonomi (25%). Mediebokse vurderes ud fra features (30%), økosystem/apps (40%) og brugeroplevelse (30%).

Og her kommer så det “nye”: Hver af de tre kategorier scores på en absolut skala, dvs. der tildeles et antal point, hvor det maksimale antal point, et produkt kan opnå, er en flydende målværdi, som VI bestemmer. Det maksimale antal point fastsættes efter hvad vi egenrådigt vurderer til at være det ypperst opnåelige lige nu og dette tal vil altid være opdateret - vores side, vores regler . I 2015 starter hver af de tre kategorier på index 100, men efterhånden som ny og bedre teknologi kommer til, så vil maks-scores (én for hver kategori) øges individuelt. Det betyder, at et TV, som scorer 85 point i 2015, kan have en vurdering på 85% (=85/100). Men i 2016 kan nye og bedre TV have hævet det maksimale antal opnåelige point til index 120, og så vil den gamle anmeldelse automatisk få en score på 85/120 = 71%.

Alle vores anmeldelser vil fremadrettet indeholde en boks med scores i konklusionen og disse opdateres automatisk og dynamisk. Du kan derfor åbne ældre anmeldelser og aflæse den score, som TV’et vil have målt ift. nutidens bedste. Denne boks vil se ud som vist herunder:


Plusser


Minusser
Vi hæver det maksimale antal opnåelige point, hvis vi ser ny og revolutionerende teknik, som sætter nye grænser for de tre kategorier, men som udgangspunkt revurderer vi maks-scoren en gang årligt. I år kommer der for eksempel helt nye styresystemer på alle TV, hvilket ville have været skelsættende hvis karaktersystemet havde været taget i brug tidligere. Et andet eksempel kunne være indtoget af ny skærmteknologi såsom OLED, 4K/Ultra HD eller HDR, der også øjeblikkeligt ville have hævet det maksimale antal point for billedkvalitet. Som nævnt, så starter vi dog i år på index 100 i alle kategorier.

Det bør også pointeres, at den maksimale score godt kan være sammensat af egenskaber man ikke finder i ét TV (og dermed ikke kan købe). Eksempelvis et 4K OLED-panel med HDR fra producent A, sammen med billedbehandlingen fra producent B. Eller styresystemet fra producent C, sammen med diverse features man kun finder hos producent D og E. Det vil derfor være tæt på usandsynligt nogensinde at ramme 100% - selv hvis en skærm har fået Reference Award! En konsekvens heraf er da, at man nok vil finde vores karakterer en smule lave, hvis man er vant til at læse anmeldelser på andre sider, som har et løsere defineret pointsystem. Det er dog ikke et udtryk for, at produkterne er dårlige - blot at vores overligger er meget høj.

For når det kommer til vore to awards, så forholder tingene sig lidt anderledes. En award gives ikke alene på baggrund af scores, da der her også kan indgå ting som pris / “value-for-money” i vores Top-anbefaling Award. En Top-anbefaling fratages ikke et TV blot fordi max-scoren ændrer sig. Vores Reference Award vil også stadig være årsbaseret og udelukkende gå på billedkvalitet, så hvis et TV ikke bliver vippet af pinden inden for et kalenderår, så beholder man sit stempel for altid. Referencen relaterer sig kun til TV vi selv har haft til test og er dermed ikke en teoretisk sammensætning af egenskaber fra forskellige TV. Vi har endvidere re-designet logoet for vores awards en smule for at passe bedre til det nye design. Læs også mere om Awards i afsnittet ovenfor.Du vil fremover kunne finde samtlige tildelte Awards, en fuld forklaring af vores karaktersystem samt et overblik over vores testmetoder her: Awards, karaktersystem & testmetoder

Mere video

Vi vil fremover gøre mere ud af at lave optagelser af brugen af TV undervejs i anmeldelserne. Det vil tjene til formål at vise eks. hastighed og funktion af brugerinterfacet, samt fremhæve innovative features.

Følg os i øvrigt på YouTube, hvor der ikke kun lægger videoer fra anmeldelser, men også fra messer, præsentationer og andet.

Læsbarhed & tab-paneler

Vi har forsøgt at øge læsbarheden af anmeldelserne ved at lade siden fylde hele sidebredden. Væk med fyld på siderne. Vi har endvidere ryddet op i nogle af de mange billeder, som vi bruger ved at bruge “tabbet” visning, hvor vi grupperer billeder i små serier, der ikke fylder så meget i flowet - som f.eks. den herunder.Mere overskuelige tabeller

Vi har arbejdet en del med at strømline de tabeller, vi bruger i anmeldelserne, så de er enklere at læse og samler de informationer, man ikke har lyst til at lede efter i brødteksten. Derfor har vi samlet alle målinger i én tabel på siden, som nu huser såvel strømforbrug, sortniveau/kontrast, input lag og indstillinger for kalibreringen.

Vi vil fra den kommende anmeldelse desuden begynde at foretage visse målinger, der relaterer sig til “Smart TV”-delen, herunder hvor hurtigt tv’et starter op samt hvor hurtigt de mest essentielle apps starter op. Disse ting skal gøre det nemmere at forholde sig til sagerne tværs af producenter.

Du kan se et eksempel på den nye tabel til målinger herunder.

Målinger Out of the box Kalibreret
Sortniveau 0.36 cd/m2 0.19 cd/m2
Lysstyrke 292 cd/m2 123 cd/m2
Kontrast 811:1 695:1
Input lag 118 ms
54 ms (Game)
56 ms

StrømforbrugOut of the box Kalibreret
On 148 W 101 W
3D 154 W 145 W
Standby 0.0 W -

Kalibrering IndstillingVærdi
Basis Billedprofil Ekspert1
Baggrundslys 47
Kontrast 80
Osv. Osv.


Følg os

Du kender naturligvis den direkte indgang til FlatpanelsDK; forsiden. Men du kan også følge det daglige flow af nyheder, artikler, anmeldelser og debat på mange andre måder.

Vi er på Facebook, twitter og YouTube. Her deler vi - ud over seneste nyt - fotos og video fra anmeldelser og messer, som du ikke ser på forsiden. Så der er masser af grunde til at følge os!

Vi har også et fantastisk nyhedsbrev (tilmeld dig nederst på siden) og vi har et RSS-feed med nyheder og et RSS-feed over forumdebat. Du kan i øvrigt følge med og skrive i FlatpanelsDK-forummet direkte fra Tapatalk-app’en til tablets og smartphones.

Vil du følge med i en kommentarfeltet under en artikel og få påmindelser, når der svares, kan du i øvrigt klikke “Tilmeld” under kommentarerne.

Hjælp os

Vi har arbejdet længe på dette re-design og der har været mange opgaver i de bagvedliggende systemer, som I aldrig vil bemærke. FlatpanelsDK har kørt i 10 år med daglige opdateringer, så bagkataloget er ikke bare stort; det er enormt.

Vi håber at vi har fået det hele med, men hvis dit opmærksomme øje spotter noget, så lad høre fra dig. Vi værdsætter din feedback.

Men først og fremmest velkommen til et nyt og forbedret FlatpanelsDK!Del på:


Flere fokusartikler

Best HDR TV

Oversigt: Bedste HDR TV

18 Aug 2017 | Torben Rasmussen, Rasmus Larsen |
LG B7 OLED

Status på HDR: Hollywood, TV, film, spil, biografer & formater

17 Aug 2017 | Rasmus Larsen |
Farang C More

Interview: C More søsætter satsning på originalt indhold

21 Jul 2017 | Rasmus Larsen |
Apple TV gaming

Bedste spil til Apple TV

28 Jun 2017 | Rasmus Larsen |
Sony X800 UHD Blu-ray

En status på UHD Blu-ray: Afspillere, film, Hollywood & formater

09 Jun 2017 | Rasmus Larsen |
YouSee 2017

Interview: YouSee om fremtiden, tv-oplevelsen, 4K, eksklusivt indhold & platforme

02 Jun 2017 | Rasmus Larsen |
Viaplay 4K sport

Viaplay streamer nu sport i krystalklar 4K-kvalitet

03 May 2017 | Rasmus Larsen |
Sport i TV

Pristjek: Her får du mest sport for pengene

02 Apr 2017 | Samlino |