Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTip: PS3 & Smart TV har begrænset "Chromecast" - FlatpanelsDK

Tip: PS3 & Smart TV har begrænset "Chromecast"

28 Aug 2013 | Rasmus Larsen |

Det er ikke ligefrem en nyhed, men vi tænkte, at vi alligevel ville minde ejere af PlayStation 3, Xbox 360 og visse Smart TV om, at de allerede har en begrænset form for ”Chromecast” indbygget. Via din smartphone, tablet eller PC kan du sende YouTube og Netflix over på tv-skærmen trådløst.

"Chromecast" på spilkonsoller & visse tv

Google lancerede for nylig den lille Chromecast, som gør det muligt at sende f.eks. YouTube eller Netflix over på tv-skærmen trådløst fra en smartphone eller tablet. Du kan dog allerede gøre det samme via PlayStation 3, Xbox 360 eller et nyere Smart TV. En del 2012 og 2013 Smart TV fungerer, herunder Smart TV fra Samsung, Panasonic og LG.

Netflix på PS3
Netflix sendes trådløst over på tv-skærmen via PS3


Det er en smule mere omstændeligt end med Chromecast, idet det kræver, at enten YouTube eller Netflix-app’en på tv’et eller spilkonsollen er åben (opdatering: flere brugere melder, at de virker uden at åbne app'en på nyere tv). Herefter skal du åbne YouTube eller Netflix app’en på din Android eller iOS-enhed, og nu vil Chromecast-ikonet blive aktivt, så du kan sende billedet trådløst over på tv’et. Det virker også hvis du navigerer ind på YouTube.com via din Chrome-browser på en PC eller Mac, men dog endnu ikke med Netflix.

YouTube på PS3
YouTube sendes trådløst over på tv-skærmen via PS3


Vi argumenterede i vores test af Chromecast, at Chromecast delvist bygger på DIAL-initiativet startet af Netflix og YouTube, hvilket senere er blevet bekræftet. Herudover har Google bygget et par ekstra elementer ovenpå. En af idéerne med DIAL er, at det på sigt også skal kunne tænde for dit fjernsyn direkte fra f.eks. Netflix eller YouTube-app’en på en håndholdt enhed.

Det man lige nu går glip af med de indbyggede løsninger, er muligheden for at sende internettabs fra Chrome-browseren på en PC over på tv-skærmen, men påtænker du udelukkende at importere den lille Chromecast-enhed for at bruge YouTube og Netflix (og evt. kommende apps), så tjek først om en af dine nuværende enheder ikke allerede kan.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere fokusartikler

Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

29 Feb 2024 |

Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

05 Feb 2024 |

Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

02 Feb 2024 |

Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

31 Jan 2024 |

Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

04 Jan 2024 |

Den næste streamingfase kommer til Danmark i 2024 

22 Dec 2023 |