Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGuide: Sådan optager du Tv på din fladskærm - FlatpanelsDK

Guide: Sådan optager du Tv på din fladskærm

28 Jun 2011 | Rasmus Larsen |

Hvis du har købt nyt Tv i 2010 og i særdeleshed 2011 er der god chance for, at dit Tv også kan optage Tv-programmer og sætte direkte Tv på pause. Det kræver dog køb af ekstraudstyr og hvis du ikke allerede har foretaget investeringen på 200-500 kroner, så går du glip af unik funktionalitet. FlatpanelsDK hjælper dig med at komme i gang.

Guide: Sådan optager du på dit Tv

Harddisk-optagere var uhyre populære for nogle år siden og før dem hittede VHS-maskinerne. Nu har den eftertragtede optagefunktionalitet nået fladskærmene og mange producenter tilbyder mulighed for at optage og sætte direkte Tv på pause blot vha. fjernbetjeningen. Det kræver dog, at du foretager en lille ekstra investering i en USB-harddisk.

Kig efter logoer som dette, når du køber fladskærms-Tv
Kig efter logoer som dette, når du køber fladskærms-Tv


Før du kan komme i gang med at optage, kræver det naturligvis, at du har en fladskærm, som er i stand til dette. Flere fladskærme fra 2010 klarer dette og mange fladskærme i 2011 fra mellemprisklassen og op, understøtter optagefunktionalitet. Du skal typisk kigge efter et logo eller en betegnelse såsom:
  • USB-recording
  • USB-optagelse
  • PVR (Personal video recorder)
  • DVR (Digital video recorder)

    Køber du en af 2011 modellerne understøtter følgende producenter optagefunktionalitet:
  • Samsung
  • Sony
  • LG
  • Philips
  • Panasonic
  • Toshiba
  • Sharp - (kun mulighed for at pause Tv, dog fuld optagefunktionalitet på dyreste Tv)
  • Grundig

    USB-optagelse
    Her optages på et Samsung TV, hvor man også kan vælge at forlænge udsendelsen, hvis f.eks. fodboldkampen kommer i forlænget spilletid.


    Det er dog ikke alle producenternes fladskærms-serier, der understøtter optagelse og er du i tvivl, kan du slå din model op på producentens hjemmeside ved at klikke på producenten på listen ovenfor. Typisk er det modeller fra mellemprisklassen og op, som understøtter optagefunktionalitet. Kig efter et af begreberne fra listen øverst.

    Det skal du bruge

    Mange forbrugere har et fjernsyn hjemme i stuen, der kan optage Tv-programmer, uden at have aktiveret funktionen. Det som snyder mange brugere er, at funktionen ikke er direkte tilgængelig i Tv’et. Det kræver nemlig, at man køber en ekstern harddisk, som kan tilsluttes vha. USB-stik – deraf navnet USB-optagelse. Disse harddiske koster typisk mellem 200 og 500 kroner afhængig af kapaciteten.

    USB-optagelse
    En USB-harddisk tilsluttes på bagsiden og kan nemt sættes fast


    Du skal bruge følgende:
    1. USB-optagelse: En fladskærm med optage-funktion.
    2. En USB-harddisk: FlatpanelsDK bruger en model af mærket Transcend. Den kan købes her med 320 GB og her med 500 GB.
    3. Digitale kanaler: Der kan kun optages på digitale kanaler. Analoge virker ikke. På digitalt Tv kan der optages i normal opløsning (SD), HD og 3D.

    USB-harddiske behøver ikke at fylde særlig meget og kan let hænge bag på Tv’et selvom Tv’et hænger på væggen. Nogen producenter anbefaler USB-harddiske med ekstern strømforsyning, men vi har ingen problemer oplevet med ovenfornævnte harddisk på de forskellige producenters fladskærms-Tv. Forhør dig eventuelt hos producenten selv. Visse producenter angiver også, at USB-nøgler kan bruges, men vi har dog aldrig fået det til at fungere, så sats på en harddisk – de har også meget højere kapacitet og optagelser fylder trods alt en del. Typisk optages der i 1:1, hvilket betyder, at billed- og lydkvaliteten forbliver urørt.

    Sådan opsætter du USB-optagelse

    Når du har sikret dig, at dit faldskærms-Tv understøtter USB-optagelse og du har fået fat i en USB-harddisk, skal du opsætte Tv’et. Det skal kun gøres første gang og er relativt simpelt. Du skal først sikre dig, at du modtager digitale kanaler (læs eventuelt vores guide her).

    1. Tilslut USB-harddisk til Tv’ets USB-indgang (der er typisk 2-3 USB-indgange)
    2. Harddisken skal nu formateres og du skal være opmærksom på, at alt indhold på den slettes. Harddisken kan også kun bruges sammen med Tv’et.
    3. Enten foreslår Tv’et selv, at du formaterer harddisken eller også skal du vha. ”menu”-knappen på fjernbetjeningen gå ind i menuen og vælge opsætning af USB-optagelse (eller noget tilsvarende).


    USB-optagelse kan tidsindstilles
    Inde i skærmens EPG (elektronisk programguide) kan du planlægge fremtidige udsendelser, som automatisk går i gang – også selvom Tv’et er slukket


    Du er nu klar til at optage og sætte direkte Tv på pause vha. den røde optage-knap på fjernbetjeningen og pause-knappen på fjernbetjeningen. Du kan også tidsindstille fremtidige optagelser ved at gå ind i din EPG (elektroniske programguide) via fjernbetjeningen ”Guide” eller ”EPG”-knap. De fleste fladskærme kan tilmed optage selvom de er slukket.

    Held og lykke med det. Har du problemer så stil eventuelt dit spørgsmål i vores debatforum her.

    Begrænsninger

    Selvom fladskærms-Tv har fået indbygget optagefunktionalitet, mangler de dog stadig visse funktioner i forhold til deciderede harddiskoptagere - blandt andet dobbelt-tunere. Det betyder også, at du ikke kan optage og se en anden kanal samtidig. Du skal blive på kanalen, ellers stopper optagelsen.
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere fokusartikler

    Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

    29 Feb 2024 |

    Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

    05 Feb 2024 |

    Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

    02 Feb 2024 |

    Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

    31 Jan 2024 |

    Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

    04 Jan 2024 |

    Den næste streamingfase kommer til Danmark i 2024 

    22 Dec 2023 |