Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af aalb1970
#264699
Steen Bay skrev:
Torben Rasmussen skrev:Det er ikke opløsningen, men frekvensen af materialet, som den er gal med.
Var 24 Hz film også et problem på plasma TV? Ville det hjælpe hvis OLED kunne opdatere billedet ved f.eks 200 Hz og benytte BFI? (det kunne så give problemer med lysstyrken ved HDR, men det er en anden sag)
24 Hz blev ikke i samme grad oplevet som et problem på plasma grundet den meget høje flimmerfrekvens, der medvirkede til at "narre" det menneskelige øje og udglatte bevægelse ved lav frame rate. Det er samme princip, der gør sig gældende for billedrørs tv og filmprojektorer.

Sonys A1 OLED understøtter BFI, men det giver et stort dyk i lysstyrken, hvilket gør funktionen ubrugelig til HDR.
#264701
Frekvensen på BFI er også så lav, at det giver synlig flimren, hvilket jeg personligt oplever som et ligeså stort problem som faldet i lysstyrke.
Af lennon
#264717
Basto skrev:entusiast eller ej .. du må syntes hvad du vil . Men dem der har givet 30.000 for.en skærm der har fejl og ingen hjælp kan få fordi det er åbenbart er helt okay . Og oplever man problemet så har man taget den forkerte kasse med tv i butikken. Eller kan side op se en blu-ray om og om igen

Eller give diverse stream formater skylden .. det er ikke okay .
Men du er klogest og har ret
Det er jo dybest set ægget,som har overhalet hønen . OLED TV’et er så optimalt på nogle punkter,at kildematerialets begrænsninger - som ikke spottedes på ældre teknologier - nu afsløres . Men, igen skal man passe på ikke at opfinde spøgelser, - og blæse det ud af proportioner .Mange ville aldrig have opdaget nævnte,hvis ikke de havde læst om det. Og bemærk, at rigtigt mange billedentusiaster og nørder finder overall billedoplevelsen på OLED så overlegen, at der simpelthen ingen alternativer er . Og prisen på OLED HAR sgu da fundet et normalt leje når man kan købe 65” til ca 15k og 55” til ca 11k ? Priser derunder hedder vist noget i retning af discount . . .? ! ;;)
Af Basto
#264718
Du har ret Lennon..
Men det jeg mente med prisleje .. de der koster ca 30.000 nu om dage burde det ikke være fejl frit.? Eller jo højere pris jo bedre ? Skal man forstå det sådan at der ikke er fejl men alt det andet der ikke er klar til OLED ? .

Mvh Michael
Af lennon
#264719
De er alle bygget på samme panel . Og har derfor grundlæggende samme styrker og svagheder. Merprisen op mod de ca 90k -som feks B&O koster m motoriseret drejefod - betaler du udelukkende for design,lyd og byggekvalitet . Der har været rygter om,at nogle af de dyrere OLED TV fra LG og Panasonic havde en strengere kvalitetskontrol på panelerne, men jeg synes aldrig rigtigt det er blevet bekræftet . .?
Ingen teknologi vil desværre nogensinde være fejlfri . Og mht OLED 2017 har fejl -mig bekendt - mest handlet om banding og tint issues .
Udviklingen går så hurtigt med bla 4k-HDR- 8k-HFR-HDMI 2.1 osv, at kildematerialet kun delvist følger med . Det er jo lidt ambivalent på broadcastsiden,at TV hardwaren tar 2 skridt frem når forbrugerne samtidigt søger et skridt baglæns fra feks YouSees acceptable sendekvalitet/høj bitrate mod følsom og tvivlsom streaming kvalitet . .